Türkiye siyaseti hareketli. Türkiye siyaseti hararetli. Canlı yayında çıkan adaylar. Düne kadar sarmaş dolaş olanlar önce atıştılar sonra barışır gibi oldular. Bunları önümüzdeki günlerde değerlendireceğim. Ama seçime bu kadar az süre kalmışken bu patırtıyı koparanlar aylardır masalarda oturup sadece yemek mi yediler? Anlamak mümkün değil. Bakalım seçime bu kadar az süre kala köprünün altından çok sular akacak gibi. Bu sıcak gündemin içinde geçtiğimiz hafta Manisa önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Manisa TSO konferans salonunda ekonominin röntgeni çekildi. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, Ege İhracatçı Birlikleri’nin (EİB) Ekonomi Gazetesi iş birliğinde düzenlediği “Ege İhracat Buluşmaları-Manisa” buluşmasına ev sahipliği yaptı. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda yedincisi düzenlenen programa Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Ezkinazi, Türk Eximbank A.Ş. Ege Bölge Müdürü Gülom Timurhan, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap ve Manisa iş dünyasının seçkin temsilcileri katıldı. Ben de Aydın Besen ile toplantıya gittim.

İHRACAT YILDIZLARI ÖDÜLLERİNİ ALDI

Toplantıda Manisa İhracatının Yıldızları Ödül Töreni yapıldı. Manisa’da en fazla ihracat yapan Mitsubishi Electric, Scheider Electric, Imperial Tobacco, Özgür Tarım ve Keskinoğlu firmalarına ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.  Panelistler Ekonomi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Handan Sema Ceylan, Ekonomi Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ, Ekonomi Gazetesi Genel Koordinatörü Vahap Munyar, Ekonomi Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı Dr. Şeref Oğuz birer konuşma yaptı.

BAŞKAN YILMAZ FIRTINA GİBİ ESTİ

Genel olarak iş dünyası yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. Ekonomi gazetesi ekibi dili döndüğünce ekonomide izlenmesi gereken yol haritasından bahsettiler. Deprem bölgesinde yaşananları da Ekonomi gazetesi ekibi en ince ayrıntısına kadar anlattı. Hakikaten büyük bir felaketin yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Tabi bu toplantının açılış konuşmasını Manisa Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Mehmet Yılmaz yaptı. Konuşma ama ne konuşma… Tüm salonla pür dikkat dinledi. Tabiri caizse hem nalına hem mıhına vurdu. İktidardan muhalefete kim yanlış yapıyorsa kendince anlattı. Çekinmeden sözünü esirgemeden. Can kulağı ile dinledik Başkan Mehmet Yılmaz’ın konuşmasını.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Ezkinazi ise döviz kurunun düşük olmasında dem vurdu. Herkes kendi penceresinden bakıyor. İş dünyası hep kazanmayı seviyor. Kazandıkça da kazansın istiyor. Herkes şikayet ediyor. Etrafa bakarsak herkes şikayetçi. İşçi, memur, esnaf, emekli, iş dünyası… Bakalım seçim sonuçlara bu tablo ne kadar yansıyacak. Yoksa iktidar için bu oyu kimlerden aldı bunlar mı diye seçim sonrası ağıt mı yakılacak?  Bekleyip göreceğiz.

Yazımın başında bahsettiğim gibi sıcak siyaset gündeminin içinde Manisa TSO güzel bir etkinlik yaptı. Salon düzeninden, program akışına kadar Başkan Mehmet Yılmaz en ince ayrıntısına kadar düşünüp misafirlerini kendine yakışır şekilde ağırladı. Manisa’da iz bırakan ve gelen misafirleri memnun eden bir toplantı oldu.