Katar’da düzenlenen Dünya Kupası büyük bir heyecan ile devam ediyor. Akşamları çerezimi, çiğdemimi alıp bu heyecan fırtınasını izlemek üzere evimde yerimi alıyorum. 2022 FIFA Dünya Kupası'nda son 16 turu maçları tamamlandı. Çeyrek finale yükselen takımlar belli oldu. Dünya Kupası'nda 3 Aralık akşamı müthiş mücadeleler yaşandı. Son 16 turunda mücadele veren Hollanda, zorlu ABD'yi 3-1 yendi. Arjantin ise Avustralya karşısında ter dökerek mücadeleyi 2-1 kazandı. Böylelikle Hollanda ve Arjantin ilk çeyrek finalistler oldu. İki takım 9 Aralık'ta çeyrek finalde karşı karşıya gelecek. 4 Aralık'ta ise Fransa, Polonya karşısında ter döktü. Fransız ekip mücadeleyi 3-1 kazanarak çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finale yükselen bir diğer ekip ise İngiltere oldu. Yıldızlarla dolu kadrosuyla Senagal karşısında mücadele eden İngiltere karşılaşmayı 3-0 kazandı. 5 Aralık'ta oynanan son 16 turu mücadelelerinde ise Japonya ve Hırvatistan karşı karşıya geldi. Hırvatistan normal süresi 1-1 biten maçı penaltılarla kazanarak adını çeyrek finale yazdırdı. Bir diğer maç ise Brezilya ile Güney Kore arasında oynandı. Brezilya, Güney Kore'yi 4-1'lik skorla yenerek çeyrek finale Hırvatistan'ın rakibi oldu.

6 Aralık'ta oynanan son 16 turu mücadelelerinde Fas ve İspanya mücadele etti. Normal süresi golsüz biten mücadelede Fas penaltılarla İspanya'yı turnuvadan elemeyi başardı ve çeyrek finale yükseldi. Son 16 turunun son mücadelesi ise Portekiz ve İsviçre arasında oynandı. Müthiş mücadelede Portekiz, İsviçre'yi 6-1 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı.

Yukarıda bahsettiğim gibi Katar’da düzenlenen Dünya Kupası tüm ön yargılara rağmen futbol olarak izleyenlere büyük keyif veriyor. Fas’ın İspanya’yı büyük bir özveri ile elemesi de turnuvanın sürprizi olarak yerini aldı.

Kısacası bu soğuk kış günlerinde maçları keyifle takip ediyorum. Maçları izlediğimde de görüyorum ki ülke futbolu olarak çok geride kalmışız. Kendi küçük dünyamızda kavgalar içinde birbirimizi oyalıyoruz. O oldu bu oldu derken futbol gelişim gösteriyor biz durduğumuz yerde patinaj çekiyoruz.

Bugün ve yarın yarı finalistler belli olacak. Fransa İngiltere maçı sanki erken final havası veriyor. Bu maçı kazanan finalde Brezilya ile kozlarını paylaşacak gibi. 

DAÇKA GELİYOR, TRİBÜNLERİ DOLDURMAK LAZIM

Geçen sene şampiyon olup bu sene Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’ne adını yazdıran Manisa Büyükşehir Belediyespor bugün ülkemizin köklü takımlarından Darüşşafaka’yı Muradiye Spor Salonu’nda konuk ediyor. Bu maçta tüm sporseverlerin tribünleri doldurması lazım. Manisa Büyükşehir Belediyespor gelinen süreçte ligde istediği performansı sergileyemedi. Bu sonuçların ardından Baş antrenör Ceyhun Cabadak ile yollar ayrıldı. Kendisi sevdiğim biriydi. Ama maalesef tabela sporda çoğu şeyi şekillendiriyor. Bu değişimin ardından Hakan Demir göreve geldi. İlk maçında Aliağa deplasmanında kritik bir galibiyet aldılar. Kendi ifadesi ile Manisa Büyükşehir Belediyespor lige kendini dahil etti. Bu performansın devamı olaraktan ben Daçka maçından ümitliyim. Taraftarın desteği ile güzel bir galibiyet yaşanabilir. Ben tüm sporseverleri bugünkü maça davet ediyorum. Takımı yalnız bırakmayalım. Hoca yeni, Bora Çaylan kardeşimin başkanlık görevine gelmesinden dolayı kulüp başkanı da yeni diyebiliriz. O zaman yeni bir galibiyet serisi yeşil-beyazlılara çok yakışır.

ALLAH KABUL ETSİN

Bir yıl önce vefat eden gazetemizin Yazı İşleri Müdürü Esra Kale’nin babası için Öğretmenevinin yanında lokma döküldü. Aile ve yakınlarının katıldığı lokma dökümünde ben ve Olay Gazetesi çalışanları da bulunduk. Allah kabul etsin. Mustafa Yaşar Derbentakar’ın mekanı cennet olsun.