Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün çiftçi dostu. 2022’de 70 milyon TL’lik rekor destek veren Başkan Ergün 2023 yılında üreten belediyecilik anlayışı ile çiftçimize destek fonunu 122 milyon liraya çıkarıldığını Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar alanında çiftçimize dağıtılan bin ton gübre dağıtım töreninde açıkladı. “Ürününüz bol kazancının bereketli olsun” sloganı ile çiftçilere 2023 yılının ilk ayında bin ton gübreyi Başkan Ergün tarafından dağıtılması çiftçilerimizi de büyük memnuniyet yarattı. Törene Vali Yardımcısı Mustafa Özkaynak, Borsa Başkanı Sadık Özkasap, İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kavas, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Manisa Bağcılık Araştırma Müdürü Akay Ünal, Büyükşehir Belediyesinin bürokratları, MHP MYK Üyesi Mehmet Ödevli ve üretken çiftçilerimiz katıldı. Bende törene Aydın Besen ile birlikte gittim. Başkan Ergün ile bir araya geldim.

BAŞKAN ERGÜN 2023 YILINA HIZLI GİRDİ

Ocak ayında baharı andıran bir günde Büyükşehir Belediye Başkanı Basın Danışmanı Göksel Topçu beni ve Aydın Besen’i Başkan Ergün ile çiftçimizin buluşacağı gübre dağıtım töreninin yapılacağı fuar alanına getirdi. Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Yonca Ekmekçi ve Başkan Danışmanı Cihad Taysi ile bir süre ayaküstü sohbet ettik. Başkan Ergün gelince tören öncesi bir süre görüştük. Törenin ilk konuşmasını İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk Manisa tarımına verdiği desteklerden ötürü Başkan Ergün’e teşekkür etti.

ÜRETİCİYE DESTEK

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün 2022’de çiftçilere yapılan destekleri anlatarak konuşmasına başladı. Üretken belediyeciliğe de vurgu yapan Başkan Ergün “Üretimde hammaddeye ulaşmakta zorluk çeken çiftçilerimize 2023 yılının ilk ayında da bin ton gübre desteğiyle yeni yıla start veriyoruz. 4 bin 877 çiftçimizin yararlanacağı bu desteğimizin hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. Gübre desteğimizin çiftçilerimiz için ciddi anlamda bir can suyu olacağına inanıyorum. Dünya genelinde yaşadığımız olaylar gösteriyor ki, ülkeler kendi kendine yetecek kadar üretmezse hepimiz bir lokma ekmeğe muhtaç kalırız. Onun için Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçimizin yanındayız. Olmaya da devam edeceğiz” dedi.

“SU YOKSA HAYATTA YOK”

Bu yıl mevsim normallerinin dışında bir kış geçiriyoruz. Beklenen yağmurlar ara sıra yağıyor. Kuraklık ve susuzluk tehlikesi ile karşı karşıyayız. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de çiftçiye dağıttığı bin ton gübre töreninde “Vatandaşlarımızdan ve çiftçilerimizden tek beklentimiz suyumuzu verimli kullanmalarını rica ediyorum. “Yiyiniz, içiniz, israf etmeyiniz” diye buyuran Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in bu güzel hadisinin ışığında suyumuzu tasarruflu kullanmamız gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Su yoksa, hayat da yok. “Projelerimizi hayata geçirirken daima yanımızda olan Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Vahit Kirişçi’ye, Cumhur İttifakı Manisa Milletvekillerimize, Sayın Valimiz Yaşar Karadeniz’e, İl Tarım ve Orman Müdürümüz Sayın Metin Öztürk’e, Büyükşehir Belediyemiz Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

REGAİP KANDİLİNİ KUTLADI

Başkan Ergün sözlerine Regaip Kandilini kutlayarak devam etti ve “Sözlerimi noktalamadan önce, yarından sonra mübarek Üç Aylar’ın ilk kandili olan Regaip Kandili’ne ulaşmış olacağız. Ben şimdiden sizlerin kandilini kutluyorum. Bu mübarek günlerin ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Gübre törenine başta çiftçilerimiz olmak üzere mahalle muhtarlarının da ilgisi büyüktü. Başkan Ergün önümüzdeki günlerde hayvan yetiştiricilerine de yardım elini uzatacak. Vali Muavini Mustafa Özkaynak da çiftçilere yapılan desteklerden dolayı Başkan Ergün’ü tebrik etti ve üreticilere gübreler dağıtıldı.