Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün tarım arazilerinin etkin kullanımı projesi kapsamında üreticilere Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliği ile tohum dağıtım törenine katıldım. Geçen hafta Çarşamba günü Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende Valimiz Yaşar Karadeniz de bulunacaktı. Ancak kardeşi Mustafa Karadeniz’in Samsun’da vefat etmesi üzerine katılamadı. Valimiz Yaşar Karadeniz’e Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tören konuşmasında baş sağlığı diledi. Bin yüz ton arpa ve buğday dağıtım törenine Vali Vekili Hayri Sandıkçı, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Borsa Başkanı Sadık Özkasap, Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk, MHP İl Başkanı Murat Öner, MHP MYK Üyesi Mehmet Ödevli, daire başkanları ve üreticiler katıldı. Güzel bir gündü. Başkan Cengiz Ergün’ün geçen hafta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ağırlamaktan duyduğu mutluluk ve keyfini yaşadığı bir törendi tohum dağıtım töreni. Sadık Özkasap ile bir süre Cihad Taysi ile birlikte sohbet ettik. Göksel Topçu da yanımızdaydı. Daha sonra oğlum Gökmen de sohbete katıldı. Manisa tarımının daha verimli hale gelmesi için 17 ilçede gece gündüz çalışmalarını sürdüren Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk ilk konuşmayı yaptı. Müdür Metin Öztürk Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e tarım projeleri ile ilgili yaptığı katkılarından dolayı teşekkür etti. Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliği ile 14 milyon 661 bin liralık arpa ve buğday tohumunun sembolik dağıtımını Vali Vekili Hayri Sandıkçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Borsa Başkanı Sadık Özkasap ve Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk dağıttı. Başkan Ergün yaptığı konuşmada tarımsal ve kırsal alanda yapılan projelere büyük önem verdiklerini belirterek “Dünyadaki tarım üretimindeki sıkıntıları da göz önünde bulundurarak çiftçimiz üreticimizin her zaman yanındayız ve destekçisiyiz” dedi.

Sabah Cumhuriyet alanındaki program bitince Başkan Ergün ile sohbet ettim. Öğleden sonra Kültür Sitesinde il çapında mahalle muhtarları ile buluşacağını söyleyince saat 14.00’daki programa Aydın Besen ile birlikte katıldım.

MUHTARLARIN BAŞKAN ERGÜN’E SEVGİSİ BÜYÜKTÜ

Kültür Sitesindeki toplantıya Başkan Ergün ve ekibi ile birlikte girdim. Salon hınca hınç doluydu. Salonda büyük bir alkış koptu. Başkan Cengiz Ergün muhtarlara yapılan ve yapılacak olan hizmetleri anlattı ve bütün muhtarlar ile tek tek tokalaştı. Bazı dilek ve temennileri dinledi. Bütün muhtarlar Başkan Ergün’e memnuniyetlerini bildirirken ürettikleri çeşitli ürünleri de takdim ettiler. Ben ve Aydın Besen Kültür Sitesindeki törende Başkan Cengiz Ergün’ün toplum katmanlarında nasıl teveccüh gördüğüne şahit olduk. Kendisini tenkit eden siyasetçilerin de bu toplantıyı görmesini isterdim. Çünkü Cengiz Ergün’e çamur atma siyaseti tutmuyor. Boşuna kürek sallamasınlar diye…

Not: Sevgili dostum Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’nin annesinin vefatını üzülerek öğrendim. Ailesinin ve sevenlerinin başı sağ olsun. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.