Seçime bir aydan az bir zaman kaldı. Siyasi partiler Ramazan ayında adayları ile seçim maratonu ısınma turlarına başladı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile geçen hafta bir araya meclis toplantısı öncesi geldim. Başkan Ergün partisi MHP’nin Manisa’da iyi sonuç alması için kolları sıvadığını gördüm. MHP’nin tek büyükşehir belediye başkanı olan Cengiz Ergün seçim maratonuna Ramazan Bayramı sonrası 24 Nisan’dan itibaren hız vereceğini öğrendim. Bu seçim kolay olmayacak. Aday listeleri üzerinde vatandaşın değerlendirmeleri de sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bayram sonrası 24 Nisan Pazartesi günü Manisa’ya geleceğini de belirteyim.

Parti yetkilileri illerinde seçim kazanma hesapları yapıyor. Şehzadeler kenti Manisa’nın yerel yönetiminin büyük Başkan Cengiz Ergün’ün Manisa’dan parlamentoya deneyimli siyasetçi Devlet Bahçeli’nin gözdesi Erkan Akçay ve iş hayatında başarıdan başarıya koşan yaş sebze ve meyve ihracatında rekor üzerine rekor kıran başta Alaşehir olmak üzere yurdumuzun çeşitli illerindeki fabrikalarında kadın ve gençlere iş imkanı sağlayan Ali Uçak’ı birlikte göndermenin planları ile meşgul. Görüşmemizde bana MHP Manisa’da iki milletvekili çıkarmasının üzerinde çalıştığı projesinin ipuçlarını anlattı. Başkan Ergün “Partim MHP’nin Manisa’dan iki milletvekili çıkaracak sinyali yakalamış durumdayız. Ali Uçak’ı da meclise göndermek görevimiz” dedi.

“GENEL BAŞKANIMIZ BAHÇELİ’NİN YÜZÜNÜ MANİSA’DA GÜLDÜRECEĞİZ”

Manisa MHP teşkilatının başında genç İl Başkanı Cüneyt Tosuner bulunuyor. Teşkilatı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile Manisa’ya hizmet parolasında omuz omuza çalışıyor. Başkan Ergün de 14 Mayıs seçimlerinin sonuçlarının ülkenin kaderini belirleyeceğini çok iyi biliyor. Bana “Cumhur İttifakı bu seçimi kazanacak. Kararımız net adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Ülkemizin geleceği için teşkilatımız ile birlikte çok çalışacağız. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin dediği gibi ülkeyi maceraya sürükleyecek Millet İttifakına 14 Mayıs günü sandıkta gerekli desteği vermeyeceği inancındayım” dedi. Başkan Ergün bir aksilik olmazsa bugün yapılacak olan Nisan ayının ikinci meclis toplantısından sonra Kahramanmaraş’ta büyükşehirin Ramazan boyu verdiği iftar sofrasında depremzedeler ile bir araya gelecek.

MANİSA’DA YAŞAYAN DEPREMZEDELERE DE İFTAR YEMEĞİ

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün asrın felaketinde evleri yıkılan geçici süre için ilimizde yerleştirilen depremzedelere Teras 2’de iftar yemeği verdi. İftar yemeğine ben de katıldım. Manisa FK’nın başkanvekili Engin Anlı, Büyükşehir Basın Yayın Daire Başkanı Yonca Ekmekçi, Ali Filizkan, Başkan Ergün’ün basın danışmanı Cihad Taysi, MASKİ’nin Basın Danışmanı Göksel Topçu ile birlikte orucumu açtım. Başkan Ergün ağırladığı depremzede vatandaşlarımıza verdiği iftar yemeğinde yaşanan acıların büyük olduğuna değinerek “Bu acıların dinmesi bu yaraların sarılması millet olarak yeniden ayağa kalkmamız birliğimizle kardeşliğimiz ile mümkün olacak” dedi. Başkan Ergün yüzde yüz haklı. Bu ülke bugünlere birlik ve beraberliğimizi koruyarak geldi. Büyük Başkan Cengiz Ergün ile sohbet ederken “Sahada gezen sensin durum ne anlat bakalım” dedi. Bende “Seçimin havası hızlı bir şekilde Cumhur İttifakına doğru esiyor. Başkan Erdoğan ve Bahçeli’nin deprem bölgesinde vatandaşlarla beraber olmaları seçmen olarak dikkatle izleniyor. Başkan Erdoğan’ın dar gelirli ve emeklilere ve vatandaşlara yaptıklarının artıları görülüyor. 14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakının zaferle çıkacağı izlenimi bende var” dedim. Başkan Ergün de “Cumhur İttifakı olarak parlamentoya Manisa’dan fazla milletvekili çıkarmamız gerekiyor. Ali Uçak’ı da parlamentoya göndermek için çok çalışmamız gerek” dedi.

MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARINI TANITTI

Geçen Perşembe günü MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner ve teşkilatı milletvekili adayları için Yunusemre Millet Çarşısında bir tören düzenledi. Milletvekili tanıtım toplantısında coşkulu bir kalabalık vardı. MHP’nin Manisa ilçelerindeki belediye başkanları, AK Partinin Şehzadeler ve Yunusemre Belediye Başkanları Ömer Faruk Çelik ve Mehmet Çerçi, AK Parti Manisa milletvekili ve 3.sıra adayı Tamer Akkal, AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı vardı. MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve MHP Grup başkanvekili milletvekili Erkan Akçay da tanırım töreninde konuşma yaptı. Daha sonra MHP’nin Manisa milletvekili adayları tek tek sahneye çıkarak kendilerini tanıttılar. Toplantı iftar yemeği ile sona erdi. Bu arada MHP ikinci sıra milletvekili adayı Ali Uçak seçim çalışmalarında Manisa Merkezde hızlı girdi. Manisa’yı dolaştığımda Ali Uçak’ın ismi vatandaşlar tarafından telaffuz edilmeye başladığını gördüm. Seçim sathına girildi. Partilerin çalışmalarını ve etkinliklerini elim geldiği kadarıyla izlemeye çalışıyorum. Yarın AK Partinin milletvekili tanıtımındaki izlenimlerimi yazacağım.