Siyaset dünyasından Deniz Baykal’ı iş dünyasından Selçuk Yaşar’ı kaybettik. Başımız sağ olsun. Türk gıda sektöründe çok sayıda ilklere imza atan yenilikçi iş insanı eğitim gönüllüsü İzmir sevdalısı Yaşar Holding ve Yaşar Üniversitesinin kurucusu ve Onursal Başkanı Selçuk Yaşar’ı pazartesi günü Karşıyaka Beşikçioğlu Camisinde öğlen kılınan cenaze namazından sonra sevenleri tarafından Soğukkuyu mezarlığında dualarla ebedi istirahatine kavuştu. 98 yaşında hayata gözlerini yuman Karşıyaka’nın babası Selçuk Yaşar için ağladı. 65 yıldır Karşıyaka Kulübünün maddi ve manevi destekleri ile ayakta tutan Kafkaf’ın onursal başkanı Selçuk Yaşar için yas tutuyor.

EN UZUN SPONSORLUK DESTEĞİ

Cumhuriyet döneminde Türk sanayisinin ilklerini gerçekleştiren duayen iş insanlarından 7 Ocak 1925 doğumlu Selçuk Yaşar Karşıyaka Spor Kulübünde 1958-1962 yılları arasında başkanlık yaptıktan sonra yeşil kırmızılardan desteğini hiç esirgemedi. Türk spor tarihinin en uzun sponsorluk desteğini Karşıyaka Kulübüne verdi.

İZMİR’DE MEDYA SEKTÖRÜNDE DE YER ALDI

İzmir’in hayırsever insanı gençler için üniversite kuran Selçuk Yaşar 1970 yıllarında medya sektöründe de boy gösterdi. İzmir Ekspres gazetesi ile bir süre Yeni Asır Gazetesi ile yayın hayatında rekabet etti. Bende o tarihlerde Yeni Asır gazetesinin Denizli bürosundan ayrılıp Ekspres Gazetesinin Balıkesir bürosunu kurmuştum. Rahmetli İlhan Esen’in genel yayın yönetmenliğinde Ege’de yayınlanan güzel bir gazete çıkarıldı. Tirajı 70 binlere varan gazetede çalışırken Balıkesir’de iki büyük olayda Yeni Asır Gazetesini atlatmanın büyük gururunu yaşadım.

İZMİR YASTA

İzmirli duayen iş insanı Selçuk Yaşar’ın vefatından dolayı büyük üzüntü içinde. Merhuma Allah’tan rahmet kederli ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Nur içinde yatsın.

DENİZ BAYKAL

Rahmetli Ecevit’in 1973 seçimlerinde ayağa kaldırdığı CHP-MSP koalisyonunun Enerji Bakanıydı. Gençler kendisine hocam diye hitap ederdi. 12 Eylül ihtilalinde yasaklı oldu. 1992’de yeniden açılan CHP’nin genel başkanlığına seçilen Deniz Baykal kasetle bu görevinden ayrıldıktan sonra 2017’de felç geçirmişti. Yasaklı Recep Tayyip Erdoğan’a iktidar yolunu açmasından dolayı kendisini CHP’den affetmeyenlerin sayısı bir hayli fazlaydı. Manisa CHP Baykalcıydı. Milletvekili Erdoğan Yetenç Deniz Baykal’ın bir numaralı destekçisiydi. İl başkanlığı yapan rahmetli Ali Ağar, Atatürkçü Düşünce Derneği Manisa Şube Başkanı Hamza Kopal da öyleydi. Deniz Baykal’ın genel başkan olduğu dönemde Manisa merkez ilçe başkanlığı yapan Ahmet Çiftçi’yi arayıp Deniz Baykal’ın vefatından dolayı baş sağlığı dileğinde bulundum. Ahmet Çiftçi ile bir süre Deniz Baykal’ı konuştuk. Deniz Baykal için Türkiye Büyük Millet Meclisinde cenaze töreni düzenlendi. Devlet erkanının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı tören sonrası Deniz Baykal ebedi istirahatine götürüldü. Deniz Baykal Türk siyasetinde iz bırakmış bir siyasetçidir. Ailesine yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin. Nur içinde yatsın.