Tarihin en büyük deprem felaketinin üzerinden bir hafta geçti. Acı ve sevincin bir arada yaşandığı Kahramanmaraş depreminde yurdumun güzel insanlarının büyük felaketin ardından nasıl kenetlendiğini görüyorum. İş insanından sanatçısına sporcusundan işçisine kadar her kesimden vatandaş yardım seferberliği için yarışıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri helikopterlerle vatandaşlara gıda ve su ulaştırıyor. Cumhurbaşkanımızın iki uçağı yaralıları hastanelere naklediyor. Sağlık bakanlığı 10 ilde 77 sahra hastanesini kurup faaliyete geçirdi. Afet bölgelerinde yaraları sarmak için can kurtarmak için gösterilen olağanüstü gayreti evimin içinde televizyonlarda seyrederken 75 yaşındaki bendeniz gözyaşlarımı tutamıyorum. Acı, umut ve kurtuluşun yaşandığı 10 ilde can kaybı her geçen gün artıyor. 25 bini buluyor. Giden geri gelmiyor. Eşi ve çocuklarının cansız bedeni ile 70 saat, 100 saat yaşayıp kurtulan babaların karmaşık duygularını izliyorum. Enkazdan çıkarıldıktan sonra serum verilen Hatay’da hayata yeniden dönen baba eşi ve çocuklarının yanına koştu. Onlar için yapacak bir şey yoktu. Giden geri gelmiyor… mucize üstüne mucizeler yaşıyoruz. Her kurtarılan can moralimizi yükseltiyor.

BÜYÜK MUCİZELER

Asrın felaketinin vurduğu 10 ilde öyle mucizelere tanık oluyoruz ki insanın inanası gelmiyor. 60 saat, 100 saat, 120 saat, 150 saat sonra enkazdan çıkarılan her can büyük bir sevin. Yaşatıyor. Hatay’da enkaz altında kalan 20 günlük Kerem Ağırtaş soğuk havada kurtarma ekipleri tarafından iğne ayası misali tırnakları ile kazarak kurtarılıyor. Buna büyük mucize demek gerekiyor. Ve öldürmeyen Allah öldürmüyor.

GÖNÜL KÖPRÜSÜ

Asrın felaketi 85 milyonu birleştirdi. Devlet, kurumlarıyla mücadele ederken halk ise ellerinden geldiği ölçüde bağış yapmaya devam ediyor. Bölgeye gelen yardımları AFAD, Mehmetçik ve STK’lar aracılığı ile soğukla mücadele eden depremzedelere dağıtılıyor.

TÜRKİYE SİZİ UNUTMAYACAK

Dünya merkez üssü Kahramanmaraş olan çifte depremin acısını Türkiye ile birlikte yaşıyor. Türkiye ile büyük bir dayanışma sergileyen ülkeler yardımlarını ulaştırmaya devam ediyor.

Yabancı ekipler gözyaşları içinde enkaz altında kalanları çıkarırken dünyanın dört bir yanından depremzedelere destek kampanyaları düzenleniyor.

BÜYÜK SEFERBERLİK

Korkunç bir felaketle karşı karşıyayız. Başkan Erdoğan asrın felaketinin yaşandığı Kahramanmaraş ve 10 ilde depremzedeleri teselli etti. Başkan Erdoğan “ Bir yılda 10 il yeniden inşa edilecek. Çadırda kalmak istemeyeler otellerde misafir edilecek. Biz milletin hizmetkarıyız. Ne gerekiyorsa yapılacak” dedi. Deprem bölgesine muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu da ekibi ile gitti. Bu hassas dönemden geçerken dikkatli olmamız gerektiğini anlayamamış durumda var ortada. İsrail, Yunanistan, Azerbaycan, Katar tüm dünya bizim için ayağa kalktığı bu günlerde Kılıçdaroğlu’nun deprem üzerinden siyaset yapması hiç olmadı diyorum. Ey iktidar muhalefet bir tek Türkiye var. Gelin bu acılı günlerimizde dünyanın ve halkımızın kenetlendiği bu günlerde siyaset yapmayın. Toplum tarafından hiç ama hiç hoş karşılanmıyor. Lütfen kendimize gelelim. Provokasyonlara fırsat vermeyin. Zamanı gelince sandıkta hesaplaşın. Gün birlik ve berberlik günü. Deprem bölgesinde gezmedik yer bırakmayan dostum sabah gazetesinin köşe yazarı yavuz donatın gördüklerini yaşadıklarını kaleme aldığı Cuma yazısını okuyun.