Süper Ligin zirvesinde bu sezon üç büyüklerin yarışını izliyoruz. Lider Galatasaray ve Beşiktaş’tan sonra Fenerbahçe’de Kadıköy’de Kasımpaşa karşısında Fall’ın golü ile geriye düşmesine rağmen Valencia’nın iki dakika içinde biri penaltıdan iki golü ile üzerindeki şoku attı. Sonra Valencia’nın devam eden şovu ile Kasımpaşa engelini rahat geçti ve zirve takibini sürdürdü. Hakemliğe kadın eli değecek. Sabri Çelik’in istifasından sonra beklenen oldu. TFF yönetimi Merkez Hakem Komitesi başkanlığına FİFA kokartlı ilk kadın hakem olan Lale Orta’yı getirdi. Dostum Sabri Çelik’in istifasında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Adana Demirspor Kulübü Başkanı Murat Sancak ve Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ile yorumcu Erman Toroğlu’nın Federasyon Başkanı Mehmet Büyükekşi ile görüşmelerinde Sabri Çelik’i istememelerinin rolünün büyük olduğu spor camiasında konuşuluyor. Yeni hakemlerin başkanı Lale Orta’ya 4 aylık döneminde başarılar diliyorum. Cadı kazanına dönen hakem camiasında görevi kolay değil.

FENERBAHÇE’DEN GOL ŞOV

Fenerbahçe Dünya Kupası arasına kadar oynadığı futbol ile kamuoyunun gözdesi olmuştu. Ne oldu ise arada oldu. Fenerbahçe’de ballandıra ballandıra anlattığımız futbolunu geride bıraktığını gördük. Kazanıyordu ama öyle böyle. Fenerbahçe Kadıköy’de Kasımpaşa karşısında hem oyun gücü hem de arzularını öne çıkaran bir oyunla başladığı maçta 1-0 yenik duruma düşmelerine rağmen iki dakikada Kasımpaşa’yı mat edip 2-1 öne geçtiler. Sonra tribünlerdeki seyircisine mutlu bir gece yaşatacak golleri atarak Kasımpaşa engelini 5-1 gibi bir skorla geçip lider Galatasaray’a göz dağı verdi. Fenerli Başkan Cengiz Ergün haftayı mutlu geçirdi. Hem Fenerbahçe yendi hem de Baskette İstanbul’da Beşiktaş’ı. Büyükşehir Belediyespor’un yenmesinin yanı sıra Manisa FK’nın Denizli’den puanla dönmesi Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün bu haftaya keyifli ve neşeli başladığı görüşündeyim. Oğlum Gökmen de maçı izlemiş o da mutlu. Tabi benim ekmekçi Orhan, Erdoğan ve Turgut da Fenerbahçeli olarak sevinenlerden.

KİME İNANACAĞIZ?

Valencia’nın 4 golle şov yaptığı Kasımpaşa maçında tekrarlanan penaltı olayı var. Kaleci çizginin önünde olduğu için yan hakemin ikazı ile hakem Volkan Bayarslan’ın tekrarlanıp gol sayılan penaltının tekrarlanmaması gerektiğini eksi hakem yorumcusu Bülent Yıldırım tekrarlanmasını yanlış olduğunu Ahmet Çakar’ın da aynı görüşte olmasının yanı sıra Erman Toroğlu’nun penaltı tekrarının doğru olduğu yorumlarını okuyunca hemen sevgili ağabeyim Manisa’nın hakemlik konusunda yıldızı Necmi Temizel dostumu aradım ve dedim ki “Fenerbahçe’nin tekrarlanan penaltısı ile ilgili çeşitli yorumlar var ne diyorsun?” deyince gazeteleri okumadığını Fenerbahçe’nin penaltısının tekrarının doğru olduğunu bana kurallara göre anlattı. Bende Erman Toroğlu da senin görüşünde dedim. Temizel “Erman’ın yorumu doğru” dedi. Fenerbahçe’nin oyunu ve galibiyetini tebrik ediyorum.