Başkan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’da ve Aydın’da halka seslenişinde altılı masayı ve arkasındaki odakları hedef alan konuşmasında “14 Mayıs’ta küresel güçleri arkasına alarak yeniden tek parti faşizmini hortlatmak isteyen zihniyete karşı yeni bir meydan okumaya hazırlanıyoruz. 14 Mayıs’ta CHP’nin başındaki zata bay bay demekle kalmayacak tek parti zihniyetini sandığa gömeceğiz. Türkiye’nin yapılanları yıkacak tersine döndürecek bir yıkım ekibine değil daha büyük eserler yapacak AK Partiye, Cu

ESERLER ESER KATAN BİZİZ

Başkan Erdoğan “20 yıldır karşınızdayız. Ülkemize eser kazandırma, millete hizmet etme, mazlum ve mağdurlara sahip çıkma dışında bir niyetimizi, çabamızı gören var mı? Eserlere eser katan biziz. 26 havalimanından 57 havalimanına Türkiye’yi çıkaran kim? Bütün köprüleri yapan kim? 76 üniversiteden 208 üniversiteye çıkaran kim? Bay Kemal sen mi yaptın yoksa senin yanındakiler mi yaptı? Ben bunları sayıyorum masanın etrafındakiler neyi sayacaklar? Bunlar musluk açar musluk başka bir şey yok. Çalışan biziz. Üreten biziz. Er meydanında mücadele eden biziz. Gençlere sahip çıkan biziz” diyerek hala cumhurbaşkanı adayını çıkaramayan Millet İttifakına meydan okudu.

13 ŞUBAT’TA NE OLACAK?

Altılı masa 13 Şubat’ta tekrar bir araya gelerek cumhurbaşkanı adayını belirlemeye çalışacağı anlaşılıyor. Erdoğan muhaliflerinin bel bağladığı altılı masanın cumhurbaşkanı adayını hala belirlememesine büyük öfke var. Kılıçdaroğlu 13 Şubat’ta adayı belirlesek de daha sonra açıklayabiliriz demesi yeni soru işaretlerini ortaya çıkarıyor.

İYİ PARTİ KILIÇDAROĞLU’NU İSTEMİYOR

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener zaten işin başından beri kazanacak aday araması CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile seçimi kazanamayacaklarının işaretini bir yıldır kibarca veriyor. Ama CHP Genel Başkanları Bay Kemal’i  aday yapmak için çırpınıyorlar. Her yolu deniyorlar. Genel merkezin önüne Bay Kemal Geliyor diye pankartlar asınca İYİ Parti de hoşnutsuzluk doruğa çıktığı görülüyor ve diyorlar ki “CHP bu altılı masayı genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nu aday yapmak için kurmuşlarsa biz bunun destekçisi olamayız.” Bendeniz bu altılı masa kurulduğunda CHP’nin sonunda HDP ile baş başa kalacaklarını bir yıl önce Söğütaltı Kahvesinde Şehzadeler Belediye Meclis Üyesi Çapala Mehmet’e söyledim. Hele hele 73 yıldır milletin iktidara getiremediği %25’lik CHP Kemal Kılıçdaroğlu başkanlık adaylığı ile gelmeyi planlayanlar sonunda hayal kırıklığını 14 Mayıs akşamı sandıklar açılınca görecekler. bu tabloyu İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener gördüğü için bugüne kadar altılı masanın çalışmalarının heba olmaması için cumhurbaşkanı adaylığına Kemal Kılıçdaroğlu’nun çıkmasına engel oluyor. Onun gönlü hala İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nda. Masanın diğer üyeleri kendilerini parlamentoya atmak için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olmasını canı gönülden istiyorlar. Millet İttifakı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i nasıl ikna edeceklerini ben çok merak ediyorum. İYİ Parti buna evet derse milletin tepkisini çekeceğini ve tabanının büyük bir bölümünün cumhurbaşkanlığında Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeyeceğini yaptırdıkları araştırmalarda görülüyor. Ben de İYİ Parti’nin gördüklerini Manisa’da görüyorum. İYİ Parti’nin tabanı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermesi mümkün görülmüyor. Bunu da CHP anlamıyor. İYİ Parti’de kendi istikbalini düşünerek Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıkması nereye kadar sürecek? Bugünlerde başkent kulislerinde bu konuşuluyor. 13 Şubat’ta İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in muhalefetine rağmen Kemal Kılıçdaroğlu altılı masadan Millet İttifakının adayı olarak çıkabilir mi çıkabilir. Şuanda Meral Hanım Bay Kemal’i kırım kırım kıvrandırıyor.

CHP’NİN DAYATMASI İYİ PARTİ’YE BÜYÜK ZAİYAT VERİR

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partinin kurulları Anadolu’yu karış karış geziyorlar. Ayrıca bütün illerde delegeler ilçe ve il kongrelerini tamamlayan İYİ Parti’de Marmara ve Ege’de her geçen gün ilgi Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı öncesi hızla artış gösteriyordu. Şimdi İYİ Parti’de bir durgunluk var. Biz bu masaya Erdoğan’dan kurtulmak için oturduk görüşlerinin sekteye uğrayacağını açık gördükleri için bir çıkmazın içindeler. CHP İYİ Parti’nin bugünlere gelmesinde verdiği desteği de sağır sultan biliyor. Genel Başkan Meral Akşener de çok iyi biliyor. İşin başından beri daha çok bildiği şey ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olarak seçim sathında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yenemeyeceği. Onun için Meral Akşener sakal bıyık hikayesi ile karşı karşıya. Altılı masada şuanda son durum bu. Ben de bir yıldır bana Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olacağını söyleyen Çapala Mehmet ile aynı görüşteyim. Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayı. Siyasette 24 saat çok önemli bakalım göreceğiz.