Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün bugün görevinin başında. Bir süredir sağlık sorunları ile uğraşan Başkan Ergün ile geçen hafta spor yaparken bir araya geldik. Ülke ve Manisa gündemi ile ilgili uzun bir sohbet yaptık. Geçen hafta Mesir Şenlikleri bu yıl da yapılmayacak bilgilerinin doğru olduğu kendisine sorduğum Mesir Şenlikleri ne olacak sorusuyla netleşti. Başkan Ergün “ Bu hafta valimle bir araya geleceğiz ve kararımızı açıklayacağız” dedi. Her şeyin başı sağlık gerisi kolay halledilemeyecek her soruna çare bulunur. Ama sağlık sorunu yaşama büyük etki yapıyor. İnsanın başı ağrıdığı zaman keyfi kaçıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü spor yaparken görünce “Nazar değmesin iyisin” dedim. Başkan Ergün “Çok şükür çok şükür” dedi ve sohbete önce sağlık problemleri ile ilgili tedavileri üzerine konuştuk. Başkan Ergün “Salı günü görevimin başındayım” dedi.

MİLLETVEKİLİ OLACAK MISINIZ?

Dostum Başkan Ergün ile gündemdeki konular üzerine güzel bir sohbet ettik. Başkan Ergün’e “Manisa’da dostluğumuzdan dolayı herkes bana Cengiz Başkana milletvekilliği teklif edilmiş diyorlar” dedim güldü ve dedi ki “Seçimlerde Manisa’dan milletvekili adayı olma teklifi bana geldi ben de teşekkür ettim” bende “Peki bana gelen bilgi İzmir’den milletvekili adayı şeklindeydi” dedim.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI TEKLİF EDİLDİ

Başkan Ergün “Milletvekilliği için değil. Cumhur İttifakı olarak İzmir’de yaşayan yaşayan 250 bin Manisalıyı da düşünerek önümüzdeki yerel seçimlerde bana İzmir Büyükşehir belediye başkan adayı yapmayı düşünüyoruz diye teklif aldım” dedi. Ne cevap verdiniz diye sorunca “Teşekkürler dedim bana ayrıca teklif sunanlara İzmir Büyükşehir belediye başkan adayı olmamı uygun görülmesinden de çok mutlu olduğumu da söyledim. Şimdilik Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevime yerel seçimler yapılana kadar Allah sağlık verirse devam etmekten başkan bir şey düşünmüyorum” diyerek uzun süredir milletvekili olacak söylentilerine böylece Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün son noktayı koydu. Bende bundan sonra Manisa’da böyle soru ile karşılaştığımda vereceğim cevaba ulaşmış oldum.

SAĞLIK HER ŞEYİN BAŞI

İnsan sağlığına kavuşunca bir başka oluyor. Başkan Cengiz Ergün de sohbetimde bunun izlerini gördüm. Uzun uzun neler konuştuk neler, geleceği ile ilgili düşüncelerinin birkaç kesitinde bana açık yüreklilikle açtı. Uzun süredir böyle güzel bir sohbet etmemiştik. Benim için çok iyi oldu. Manisa siyasetindeki satranç oyunlarının da bir kısmını öğrenmiş oldum.

OSB KAVŞAĞI DÜZENLENECEK

Başkan Ergün sohbetin sonuna doğru geçenlerde kendisini ziyarete gelen Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sait Türek ile organize kavşağındaki trafik sıkıntısını da konuştuklarını söyleyerek “Organize Başkanı Sait Türek ile anlaştık. Gerekenler yapılacak. Burada trafik sıkışıklığı ortadan kalkacak” dedi. Başkan Ergün ile sohbetimizde hep siyaset ve ülke gündemin konuşmadık. Sporu da konuştuk. Manisa FK’nın ve Büyükşehir Belediyespor basketbolundaki durumu da bana anlattı. Tek üzüntüsü dedikodu. Aslı astarı olmayan yalanlar. Bunlara fazlasıyla üzüldüğü belli oluyordu. Başkan Ergün’ün bir de hala Manisa 19 Mayıs Stadının bakımının yapılmamasına kırılmış gördüm. Bende “Bu yıl stat yapılmaz başkan” dedim. Maçlar Mümin Özkasap Stadında oynanmaya devam eder” dedim.

BİRLİK BERABERLİK ZAMANI 

6 Şubat’ta ülkemizi yasa boğan büyük can ve mal kaybının yaşandığı Kahramanmaraş depreminin yaralarını Cumhur İttifakı sarmaya çalışırken millet tek vücut depremzedelere her türlü yardımın ulaştırılma çabası içindeyken Manisa’da Cumhur İttifakının birbirlerine sarılarak kendilerini hizmet yarışına adamaları gerekirse incir çekirdeğini doldurmayan konular nedeni ile hareket etmeleri doğru değil. Bakın Manisa Ege’nin en güzel kenti. Büyükşehir Belediye Başkanı da üç dönem bileğinin hakkı ile belediye başkanı seçiliyor. Cengiz Ergün’e halkın teveccühü bu yönde. Deprem oldu. Muhalefet yine seçim diyor. Başkan Erdoğan ve Bahçeli bir görüşme yaptı. Kimi seçimler zamanında yapılacak diyor. Bülent Arınç da ertelensin diyor. Ortalık toz duman. Bu durumda Manisa Cumhur İttifakı şuanda başkanlık ve milletvekilliği seçimlerine kendilerini birlik ve beraberlik içinde odaklaması gerekir. Sonra yerel seçimler yapılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün bir daha aday olup olmayacağı o zamanlar gündeme getirilsin görüşündeyim. Boşu boşuna uğraşmayın Cengiz Ergün büyük lokmadır, boğazınıza takılır. Cumhur İttifakı bugünkü ortamda birbirleri ile uğraşmasın biraz olsun ülke sevgileri içlerinde varsa. Millet İttifakına Manisa’da kendilerine güldürme fırsatı vermesinler diyorum. Gün tek yürek olma zamanı. Cumhur İttifakı da Manisa’da bugüne kadar gösterdikleri birlik beraberliklerine daha sıkı sarılarak başkanlık ve milletvekilliği seçimlerine odaklanmalıdır.