Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün cumhuriyetimizin 100. yılında 29 Ekim’e yetiştirilmeye çalışılacak olan Manisa Kurtuluş Müzesinin temelini attı. Başkan Ergün “Şanlı Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında şehrimize kazandırmayı hedeflediğimiz bu projeyi paha biçilmez buluyorum. Kahraman atalarımızın kutsal toprakların bölünmezliği için canlarını feda eden gazilerimizin isimlerini ölümsüzleştirmek bizim için büyük bir onur ve gururdur. Projede emeği geçen başta danışmanım Azmi Açıkdil ve diğer çalışanlara teşekkür ederim” dedi.

Başkan Ergün temel atma töreninde “Manisa 26 Mayıs 1919’da düşman postallarının topraklarına değmesi ile uzun süre çaresizlik acı ve gözyaşları ile kurtarıcısını bekleyen bir şehir. 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkan ve büyük bir milletin gönlüne bir güneş gibi doğan büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Anadolu’da yaktığı kurtuluş meşalesiyle yeniden ayağa kalkan Türkiye şanlı Türk tarihinin gelecek nesillere doğru şekilde aktarılması için Manisa Kurtuluş Müzesini hayata geçiriyoruz. Manisa’nın yakın tarihine ışık tutacak Yüzüncü Yılında Milli Mücadele Dönemi Manisa isimli 4 ciltten oluşan CBÜ ile ortaya çıkardığımız eseri beni ziyarete gelenlere hediye ediyorum.” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün önemsediği Manisa Kurtuluş Müzesinde acı hatıraların yaşandığı dönemi anlatmak kurtuluş savaşındaki Manisa tarihinin belgeleri bulunacak. Başkan Ergün’ün bu önemsediği proje gerçekten Manisa’nın tarihine ışık tutacak nitelikte olacaktır. Yer seçimi de bana göre doğru. Daha önce yapılan Çanakkale Müzesi Kurtuluş Kahramanları Anıtı ile yan yana olması Manisa’ya gelen yerli ve yabancı turistlerin gezdirileceği bir alan oluşmuş olduğu görüşündeyim.

Temel atma törenine Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, TBMM Grup Başkanvekili MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Salihli ve Selendi Belediye Başkanlarının yanı sıra sivil toplum örgütlerinin temsilcileri MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner ve Büyükşehir’in bürokratlarının katıldığı Manisa Kurtuluş Müzesinin temel atma töreninde birçok dostumla karşılaştım.

Sahalarda görülmeye başlayan Hasan Geriter’i, Sadık Özkasap’ı, Ufuk Tanık, Baro Başkanı Ümit Rona, Şoförler Cemiyeti Başkanı Salih Karaağaç, Pazarcılar Odası Başkanı Destan Bulgay, Dolmuşçuların Başkanı Fevzi Açıkel ile oğlum Gökmen ile konuşma fırsatını yakaladım. Tören sonrası Hilton Otelinde sivil toplum örgütlerinin temsilcileri Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve MHP Milletvekili adayları ile bir arada oldu.

14 Mayıs seçimleri için parlamentoya girme yarışında olan Erkan Akçay, Ali Uçak, Şehnaz Güvendik Arık kendilerine seçimlerde destek olunmasını istediler. Toplantıda oda temsilcileri bazı sorunlarını Başkan Ergün’e dile getirdiler. Bu arada imar durumunda son noktaya gelinen 18 uygulamasının yapılması için ihalenin de yapıldığını öğrenmiş oldum. Hilton Oteldeki toplantıdan sonra Fevzi Açıkel ve Destan Bulgay ile Efendi Restoranda beraber olduk. Patron Veli’nin keyfi yerindeydi. Ekonomik krizin sürdüğü iddia edilen durumun tam tersi ile Efendi Restoranda karşılaştık. Arabamızı koyacak yer ve restoranda yemek yiyecek masa bulmakta zorluk çektik. Çelişkili bir ortamda yaşıyoruz. 14 Mayıs seçimleri üzerinde değerlendirme yaptık. Yüzyılın seçiminde dünyanın merak ettiği sandık sonuçlarının milletin kararı olacağı yönünde hemfikirdik. Ben yine duramadım. 14 Mayıs’ta sandıktan cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan’ın çıkmasının büyük ihtimal dahilinde olduğunu elimdeki veriler üzerinden Fevzi ve Destan’a anlatmaya çalıştım. Bu seçim Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasında kıran kırana geçeceği de ortada. Gerçek yüzleşmeye zaman azalıyor. Milletimiz sandıkta verdiği karar başımızın üstündedir.