MHP lideri Bahçeli “Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adaylığı bal gibi, buz gibi yasaya uygundur, anayasa uygundur. Mutabakat Metni dedikleri ortak ihanet belgesi, yıkım beyannamesidir. milletin huzur ve güvenliğine kast eden sancılı ve ucube bir dayatmadır. Açık hesap 14 Mayıs 2023 tarihinde sandıkta görülecektir. Ağızlarından salyalar aka aka istifa edip gidenlerden oyumuzun düştüğünden bahsedenler nasıl yanıldıklarını görecekler. Kiralık anket şirketleri Amasya’ya baktınız mı? MHP’yi sosyal medya kumpaslarıyla infaza kalkışan namussuzlar Amasya’nın şahlanışını izlediniz mi? Henüz yeni başlıyoruz, alayınızı birden çılgına döndüreceğiz.” Dedi. Nerede dedi partisinin meclis grup toplantısında ben de Cumhur İttifakının güçlü destekçisi Devlet Bahçeli’nin bu konuşmasını topluma verdiği mesajları televizyondan izledim.

ERDOĞAN’A KÜRESEL GÜÇLER KARŞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığının anayasaya uygun olduğuna değinen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli “Karşı çıkanlar küresel güçlerdir. Cumhurbaşkanımızın tekrar seçilmesi için geceyi gündüze katacağız. Erdoğan 14 Mayıs 2023’te yeniden ve açık ara farkla seçilecektir” dedi. Bahçeli Millet İttifakının zillet ittifakına benzeterek “Zillet ittifakı kaynayan kazan misali kapak tutmuyor. 13 Şubat’ta Cumhurbaşkanı adayını belirleyeceklermiş. Bu gidişle seçimlere bir gün kala da Cumhurbaşkanı adayının kim olacağını konuşuyor ve tartışıyor olurlarsa hakikaten şaşırmayacağız. Eğer karar veremiyorlarsa Noter huzuruna kura çekebilirler. Buna akılları yatmıyorsa kısa ve uzun çöp çekilişi yapmak suretiyle zilletin talihli adayını çıkarabilirler. Bu da olmazsa “o piti piti karamela sepeti” tekerlemesiyle muhtemel adaylarını bularak ilan edebilirler. Buna yanaşmıyorlarsa, Beyaz Saray’a telefon edip veya bir ulak gönderip Biden’in son talimatını alarak karşımıza çıkarlar” dedi.

İKİ YÜZ KIRK SAYFALIK İKTİDAR PROGRAMI

Altılı masa 30 Ocak’ta bir araya geldikleri toplantıda iktidara geldiklerinde uygulayacakları sistem değişikliği ve ülke yönetimini nasıl yöneteceklerini iki yüz kırk sayfalık kitapçıkla açıkladılar. Cumhurbaşkanı adayı ortada yok ama en azından altılı masanın 14 Mayıs’ta yapılacak seçimleri kazandıkları takdirde ne yapacaklarını kamuoyuna sandığa gidecek seçmene açıklamış oldular. Televizyonda bunun üzerine çeşitli tartışma programlarını izledim. Altılı masanın ülkeyi nasıl yöneteceklerini belirledikleri kitapçığı Ersan Şen hocam çok beğendiğini televizyonda izledim. Her iktidara gelmek isteyen güzel süslü hayal gücü laflarla beyanname düzenler ve açıklar. Geçmişte de bunun örneklerini çok gördüm. İktidarı ele geçirdikten sonra kazın ayağının öyle olmadığını gördükleri gerçekten de bu seçim yani 14 Mayıs’ta yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri sırat köprüsünden geçmeye benzeyecek. Seçim tarihi görünürde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 10 Mart’ta meclisi feshetmesi ve Yüksek Seçim Kurulunun belirlenmesi ile ortaya çıkacak. 14 Mayıs olma ihtimali kuvvetli. İç ve dış güçlerin daha sahneye koymayı düşündükleri çok oyun var. Onun için seçimin sonuçlarını bugünden tahmin etmek zor görünüyor. Cumhur İttifakının en zayıf döneminde de köşe yazılarımda başkanlık sistemini Recep Tayyip Erdoğan kazanır görüşümü belirtmiştim. Bugün de 14 Mayıs’taki seçimlerde başkan olarak sandıktan Erdoğan çıkacak görüşümü bir kez daha yazıyorum. Kızan kızsın umurumda değil. Parlamentoda durum çok farklı olacak.