Çarşamba akşamı TÜRKİYE TEK YÜREK programı bir gerçeği ortaya koydu. Türk milletinin deprem felaketinden sonra nasıl kenetlendiğini neler yapabileceğini ispatladı. Büyük acı karşısında sanat, iş, siyaset ve spor dünyasının ünlü isimleri depremzedelere destek konusundaki çabalarını birlik ve beraberlik içindeki dayanışmayı televizyon başında geç saatlere kadar izledim. Asrın dayanışmasında bir gecede 115 milyar 146 milyon 528 bin lira ve 9 milyon 10 bin sms toplandı ve tarihi rekor kırıldı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan “Her bağış depremzedelerimiz için kullanılacak” dedi. 85 milyon cumhuriyet tarihinin en büyük yardım seferberliğinde iyilik yarışına girdi. Toplanan yardımlarla 170 bin konut yapılabilir.

HEPİMİZ BİRİZ

Ülkemizi yasa boğan deprem felaketlerinin yaralarını sarmak için 213 TV’nin 562 radyonun yayınında yediden yetmişe herkes tek yürek oldu. Ortak yayında asrın dayanışması sergilendi. Simitçi bir günlük hasılatını çocuklar kumbaralarındaki harçlıklarını depremzede kardeşleri için yolladı. Sonunda 115 milyar toplandı. Milyonlarca kez teşekkürler Türkiye. Bu büyük kampanyaya Manisa FK kulüp başkanı Mevlüt Aktan da 1 milyon TL ile ortak oldu.

HAYIRSEVER İSİMLER ADETA YARIŞTILAR

Nihat Hatipoğlu, Pelin Çift, Çağla Şikel, Tümer Doğru, Nazlı Çelik, Acun Ilıcalı, Deniz Bayramoğlu, Didem Aslan Yılmaz moderatörlüğünde yapılan ortak yayında 4 büyük kulübün başkanları Ali Koç, Dursun Özbek, Ahmet Nur Çebi, Ahmet Ağaoğlu’nun da katıldığı programda depremzedelere hayırsever isimler yardım için adeta yarıştılar. Herkesin yardım toplamada katkısı büyük oldu. Televizyondaki canlı yayınlarda Acun Ilıcalı’nın gayreti ise bambaşkaydı. Acun Ilıcalı yardım için yayına bağlanan hayırsever iş insanlarından tanıdıkları ile birebir diyaloğa girerek yapacakları yardımların miktarlarını arttırdı. Hiçbir iş adamı spor dünyasının ünlüleri Acun’u kırmadı. Sana da gayretinden dolayı teşekkür ederim Acun Ilıcalı. Asrın felaketinin yaraları sarılması için yapılan bağış kampanyasındaki miktar 5,7 milyar euroya denk geliyor. Bugüne dek Avrupa’da toplanan en büyük yardım oldu. Türk milletinin tek vücut ayakta kaldığı kampanyada yardım eden bütün hayırseverlere teşekkürler. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün AFAD ve Kızılay’a yardım ettiğini biliyorum. Bu kampanyaya Manisa FK Kulübü Başkanı Mevlüt Aktan’ın 1 milyon liralık bağışından başka Manisalı iş adamlarının bankalardaki nakitlerinden ayda 40-50 milyon faiz gelirleri olan bir hayli Manisalı iş adamlarının ne yardım ettiklerini de merak ediyorum. Organize Sanayi Bölgesindeki ihracat yapan Vestel gibi 80’e yakın fabrikaların olduğunu da biliyorum. Acaba ne kadar kara gün dostluğunu gösterdiklerini merak ediyorum ve öğrenmek istiyorum. Manisa’nın vilayet koordinasyonu dışında zengin iş insanı kisvesi ile Manisa cadde ve sokaklarında dolaşanların depremzedelere yaptıkları yardımları toplum merak ediyor. Manisa sınıfta mı kaldı yoksa geçti mi diye.

TUGAY KOMUTANINA ZİYARET

Manisa Tugay Komutanı Tuğgeneral Sebahattin Kalkan paşamı geçen hafta ziyarete gittim. Orduevinde birlikte olduk. Paşama “Komutanım orduevine Sami Paşadan sonra hiç gelmemiştim” dedim. Beni Sebahattin Paşa en son Sami Paşamla yemek yediğimiz odada ağırladı. Ben Sami Paşamı aradım hal hatır sordum. Sami Paşama “Komutanım senin yanında görev yapan şimdi Manisa Tuğgenerali görevini yürüten Sebahattin Paşamı ziyarete geldim” dedim. Sami Paşamla konuştular. Elbette konu ülkemizi yasa boğan Kahramanmaraş depremi üzerine. Zaman tüneline kendimi bıraktım. Orduevinden genç gazeteci iken çıkmadığım günler aklıma geldi. Manisaspor için gece düzenleyip Manisalı rahmetli Tanju Okan’ın sahne aldığı yardım gecesi gözlerimin önüne geldi. Hey gidi günler hey. Tugay Komutanımız sporu seven bir paşa. Vakit buldukça spora zaman ayırıyor. İyi bir Galatasaraylı benim gibi. Sebahattin Paşama “Geç oldu ama güzel oldu. İnşallah Allah sağlık verirse bundan sonra daha sık beraber oluruz” dedim. Sebahattin Paşamın kibar ve zarif bir duruşu var. Beni gideceğim yere kadar bıraktırdı. Sağ olsun Sebahattin Paşam tekrar görüşmek dileği ile…