Spor Toto Süper Lig’de lider Galatasaray ilk yarıda yenildiği Giresunspor’u evinde farklı mağlup etti 0-4. Sarı kırmızılılara galibiyet gollerini Mertens, Dubais, Rashica ve Yunus attı. 21.haftada Beşiktaş sahasında Alanya’yı 3-0 mağlup etti. Kartal’a galibiyeti getiren gollerden biri penaltıdan olmak üzere golleri Cenk Tosun ve Dele attı. Trabzon Hatay’da yıkıldı. 1-0 önde götürdüğü maçı 5 dakikada Hatay’a kaybetti. MHK Başkanı Sabri Çelik bir anda istifa etti. Merkez Hakem Kurulundaki deprem Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin isteği ile gerçekleşti. MHK’nin başına ilk kadın başkan olarak Lale Ortan’ın atanması bekleniyor. Dostum Sabri Çelik’e hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.

GALATASARAYIM MUTLU EDİYOR

Okan Buruk ile bu yıl Cimbom başarıdan başarıya koşturuyor. Sarı kırmızılılar ligde üst üste 10 zaferin kazanırken Türkiye Ziraat Kupasında da Ofspor, Keçiörengücü ve Alanyaspor’u da saf dışı bırakıp yoluna emin adımlarla yürüyor. Maç sonrası Okan Buruk rekorlarla değil şampiyonluğa odaklandıklarını söylüyor. Bendeniz Giresun maçı öncesi endişeliydim. Her gün gazetelerimi aldığım Fenerbahçeli Erdoğan’a “Bugün Giresun’dan çekiniyorum. Bu maçta Galatasaray frene basabilir” dedim. Güldü. Fenerli olarak “İnşallah” dedi. Sonra Fenerli Turgut Avşar da “Galatasaray’ın takılmasını dört gözle bekliyoruz” deyince bende “Onun için fanatik Fenerliler yüzünden maçları evde seyrediyorum” dedim. Allaha çok şükür Aslanım hem benim endişelerimin yersiz olduğunu hem de Fenerlilerin beklentilerini kursaklarında bıraktı. Fotomaç’ın başlığı gibi ADI GALATASARAY İŞİ DESTAN gibi muhteşem bir galibiyetle zirvenin 10 numara 5 yıldızı oldu. Giresun kapasitesi sınırlı, dar kadrosu ile haddini bilerek bu ligde oynuyor. İlk yarı Galatasaray’ı yenen takım. Evinde oyuna da kötü başlamadı. Ancak Galatasaray’ın kalite ve yıldızları karşısında zaman zaman çaresiz kaldı. 45’te İcardi penaltı kaçırdı. Mertes uzatmalarda o golü atmasaydı ikinci yarı ne olurdu bilemiyorum. 60.dakikaya kadar Giresun Aslan’ın yara alması için çalıştı çabaladı. Bu dakikada Dubais’in füzesi Aslan’ın kükreme şansının yolunu açtı. Rachica ve oyuna yeni giren Yunus’un golleri Giresun karşısında Galatasaray’ın farklı kazanmasını sağladı. Yarıyıl tatilini Abant’ta kar oynayarak karşılayan torun Ertuğrul maç bitiminde “Dede kazandık” diye araması Galatasaray galibiyetinin mutluluğunu bir kat daha arttırdı.

BEŞİKTAŞ GELİYOR

Beşiktaş Aboubakar’lı kadrosu ile haftanın açılış maçında Alanyaspor’u 3-0 mağlup etti. Alanya’yı farklı yenen Beşiktaş 5’te 5 yapıp zirve yarışında Fenerbahçe ve Galatasaray’ın yanına yanaşmaya çalışıyor. Kartal yüksekten uçmaya başladı. Üç büyüklerin mücadelesi ligin havasını değiştirdi. Bu yarısını ligin sonuna kadar keyifli izleyeceğiz. Geçen yılın şampiyonu Trabzon mehter takımı gibi bir ileri bir geri gidiyor. Hatay’da 1-0 önde gittiği maçı 5 dakikada Hatay’a hediye etti ve büyük yara aldı. Hatay öne geçtikten sonra Trabzon’a sahada silen bir futbol oynadı. İnanılmaz goller kaçırdı. Atsa maçın skoru 5-1 bile olabilirdi. Trabzon’da takım içinde bir arıza var. Abdullah Avcı arızayı bulup tamir edemiyor.