Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Özgür Özel, Tuzla Piyade Okulu'nda yaşanan olay sonrasında Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'e sert bir şekilde tepki gösterdi. Bir teğmenin Atatürk fotoğrafını takmayı reddetmesi ve bu nedenle çıkan arbedenin ardından, Güler'in olayla ilgili yaptığı açıklamalara karşı çıkan Özel, sosyal medya üzerinden bir video paylaştı.

“Ya Aklını Başına Alacak Ya Da Biz Aklını Başına Getireceğiz”

Özgür Özel, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'e hitaben, "Yaşar Güler, ya aklını başına alacak ya da biz aklını başına getireceğiz" dedi. Tuzla Piyade Okulu'nda yaşanan olayın detaylarına değinen Özel, teğmenlerin Atatürk rozeti takmama gerekçelerini eleştirdi.

Özgür Özel Balkan Türklerini ağırladı Özgür Özel Balkan Türklerini ağırladı

Özel: 15 Temmuz’dan Ders Almadınız Mı?

Özel, açıklamasında, "Siz bu tarikatlara, bu cemaatlere Atatürk’ün ordusunu açarsanız, onların orada yerleşmesine, onların orada yapılanmasına izin verirseniz, günü geldiğinde bunlar, Atatürk’ün resmini takmayacak hadsizliği gösterirler. Siz, 15 Temmuz’dan hiç mi ders almadınız?" ifadelerini kullanarak, Güler'e çağrıda bulundu.

CHP lideri, olayın detaylarını yakından takip ettiğini ve Milli Savunma Bakanı'nın bu konuda yaptığı açıklamalara tahammül göstermeyeceklerini belirtti. Özel, Güler'e hitaben, "Ya aklını başına alacak ya da biz onun aklını başına getireceğiz" dedi.

 

Kaynak: Haber Merkezi