Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, hafta sonunda, Manisa’da şehit cenazesinde protesto edildi. Irak’ın kuzeyinde, PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Manisalı Enis Budak’ın cenazesinde protesto edilen Özgür Özel, olayla ilgili partisinin grup toplantısında vahim iddialarda bulundu. CHP’li Özel “Nasıl Gaziantep’te çelengimize saldıran AK Parti’nin aday adayı çıktıysa Manisa’dan Kırkağaç’taki aday adayı bir kadının provokasyonu gün boyunca organize ettiği nasıl orada saldırıları başlattığı ve teker teker isim isim her birisi ortaya çıkıyor. Benim utancım, benim üzüntüm bir şehit cenazesini Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve hepimize yakışır bir şekilde uğurlayamamış olmaktır.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Grup Toplantısı'nda konuştu. Özel, milli yas ilanı ve bildiri tartışmasına değindi, şehit cenazelerinde yaşanan provokasyonlarla ilgili iddialarda bulundu.

“Manisa’daki Şehit Haberini Alınca Manisa’ya Gittim”

Manisalı şehit Enis Buıdak’ın şehadet haberini alır almaz Manisa’ya hareket ettiğini ifade eden Özel, şöyle konuştu: “Teğmen Ramazan Günay’ın İzmir’deki evini ziyaret ettiğim gibi bütün şehitlerimize son görevimizi yerine getirmek hepimizin sorumluluğu olduğundan memleketim Manisa’daki şehit haberini alınca Manisa’ya gittim. Enis Budak’ın, daha önce fotoğraflarımızın olduğu muhabbetimizin olduğu, sevdiğim gencecik bir kardeşimin cenazesine gittim. Cenaze Akhisar Askeri Havalimanı’na ulaştırılıyordu. Oraya gittik. 4 saat gecikmeli geldi. Annesi, babası, amcası, ikiz kardeşi altı kız kardeşiyle birlikte havalimanının bahçesinde 400’e yakın ailesine mensup acılı insanla birlikte saatlerce orada bekledik”

MİT’ten Irak’ta nokta operasyon: 2 terörist etkisiz hale getirildi MİT’ten Irak’ta nokta operasyon: 2 terörist etkisiz hale getirildi

Partili Vekillerimize ve Yöneticilere Provokasyon İhbarı Geldi

CHP’li Özel, şehidin naaşını bekledikleri sırada hem milletvekillerine hem de partili yöneticilere, provokasyon olacağına dair bilgiler geldiğini savunan Özel şöyle devam etti: “Manisa’nın ilçelerinden, yakın illerden Manisa’daki cenazeye insanları taşıyorlar. Bir provokasyon bilgisi var cenazeye katılmak için otobüse binmişler. Orada konuşulanlar var. ‘Özgür Özel gelince yuhalayacaksınız, o tarafa doğru yükleneceksiniz.’ ‘Otobüslerde ‘Özgür dışarı’ diye slogan atacaksınız’ şeklinde, iyi niyetle o otobüsteki birkaç kişiden milletvekillerimize, yöneticilerimize gelen bilgiler var. Devlete gelen bilgiler var. ‘Askeri törene katıldınız, uçağınız varmış iptal ettirdiniz, isterseniz camiye gelmeyin’ dediler. Dedim ki ‘eğer ben bir provokasyon olacak diye 3’ü, 5’i, 10’u, 100 kişiyi benim memleketimde, beni sözde itibarsızlaştıracaklar diye korkup da bir şehit cenazesine gitmemeye kalkarsam oturduğum koltuğun hakkını vermemiş olurum. O koltuk buna müsait değildir.’

“Kırkağaç’taki Aday Adayı Bir Kadının Provokasyonu Gün Boyunca Organize Ettiği Nasıl Orada Saldırıları Başlattığı ve Teker Teker İsim İsim Her Birisi Ortaya Çıkıyor”

Özgür Özel iddialarına şöyle devam etti: “Şimdi tek tek isim isim çıkıyor. Nasıl Gaziantep’te çelengimize saldıran AK Parti’nin aday adayı çıktıysa Manisa’dan Kırkağaç’taki aday adayı bir kadının provokasyonu gün boyunca organize ettiği nasıl orada saldırıları başlattığı ve teker teker isim isim her birisi ortaya çıkıyor. Benim utancım, benim üzüntüm bir şehit cenazesini Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve hepimize yakışır bir şekilde uğurlayamamış olmaktır. Cenaze namazından sonra bir saygı duruşuna geçip şehidimizin naaşını uğurlayabileceğimiz sırada harekete geçirilen o güruhun buna mani olmasıdır. Yapılan saygısızlık ne banadır, ne de partimedir. Üzülerek söylüyorum ki şehidimizin aziz hatırasınadır. Buna tevessül edenlere yazıklar olsun.”

“3 Teşekkürüm Var”

Konuşmasına “3 teşekkürüm var” diye devam eden CHP Genel Başkanı Özel, “Bir, Manisa Valisi’ne. İki, Manisa Emniyet Müdürü’ne ve emniyetteki arkadaşlarımıza. Ki Sayın Ali Yerlikaya’yı arayıp teker teker isimleriyle hem valimize hem emniyet müdürümüze teşekkür ettik. Ayrıca hiç üzerlerine düşmezken acılarını yaşamak yerine bu meselede defalarca telefon eden biz çok üzüldük, bu şehidimize de size de yapılmamalıydı, yapanları lanetliyoruz diyen aile. Bir de dün basın mensuplarının karşısına geçmiş, protestoların ailemizle ilgisi yok Özgür bey bizim ailemizin çocuğu, Manisa’nın evladı, onunla gurur duyuyoruz, yapılanları lanetliyoruz diyen Budak ailesine bu acılarına rağmen, bu hakkaniyetsizliğe ses çıkaran o koca yürekli insanlara yürekten teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.  

Kaynak: Haber Merkezi