Bilindiği üzere kronik baş ağrısı, ülkemizde oldukça yaygın olan sağlık sorunlarından biri. Dolayısıyla vatandaş, baş ağrısına iyi gelecek medikal ilaçları sıkça araştırıyor. Bu kapsamda karşımıza çıkan en yaygın ilaçlardan biri de Geralgine K’dir. Peki Geralgine K ne işe yarar? İşte ayrıntılar…

Geralgine K Ne İşe Yarar?

Geralgine K akut veya orta şiddetli ağrıların tedavisinde kullanılmaktadır. Bu kapsamda Geralgine K’den daha hafif olan ağrı kesicilerin geçiremediği ağrılara çözüm sunmaktadır. Doktor reçetesiyle alınabilen Geralgine K, ateş düşürücü ve ağrı kesici olarak bilinmektedir.

Ağrı kesici olmasıyla bilinen Geralgine K’nın çözüm sunduğu bir diğer sağlık sorunu ise kronik öksürüklerdir. Bu kapsamda Geralgine K öksürük, ağrı ve ateş düşürücü özellikleriyle karşımıza çıkmaktadır.

Geralgine K Ne Ise Yarar 1

Geralgine K Nedir?

Geralgine K ne işe yarar sorusuyla birlikte karşımıza çıkan bir diğer konu, bu ilacın ne olduğudur. Geralgine K nedir konusuna ise ilacın içeriğinden bahsederek devam edelim… Öksürük tedavisinde kullanılan ve ağrı kesici, ateş düşürücü özelliğiyle bilinen Geralgine K tablet olarak satılmaktadır.

Her bir tabletin etken maddesi ise Geralgine K prospektüsünde yer alan bilgilere göre şöyledir: Her bir Geralgine K tableti 500 mg parasetamol, 30 mg kafein ve 10 mg kodein fosfat içermektedir.

Beyin Yiyen Amip Nedir? Nerede Yaşar? Havuzda Olur Mu? Beyin Yiyen Amip Nedir? Nerede Yaşar? Havuzda Olur Mu?

Geralgin K’nin yardımcı maddeleri ise belli oranlarda mikrokristalin selüloz (pH 101), mısır nişastası, sodyum nişasta glikolat, povidon K 30, talk, magnezyum stearat’tır. Tüm bu maddelerin birleşmesiyle meydana gelen Geralgine K, etkili bir ağrı kesici ve ateş düşürücü olarak karşımıza çıkmaktadır.

Geralgine K Ne Ise Yarar 3

Geralgine K Ne İçin Kullanılır?

Şimdi de Geralgine K ne işe yarar konusunu genişletelim ve Geralgine K ne için kullanılır sorusuna cevap arayalım…  Bu kapsamda Geralgine K ne ilacıdır sorusunun cevabı, ilacın prospektüsünde yer alan bilgilere göre aşağıdaki gibidir:

  • Geralgine K yüksek miktarda parasetamol içermektedir. Bu sebeple güçlü bir ağrı kesici olarak kullanılmakta, hafif ağrı kesicilerin geçiremediği ağrıların tedavisine yardımcı olmaktadır.
  • Geralgine K romatizmal ağrıların, kronik kas ağrılarının ve fıtık kaynaklı sırt ağrılarının tedavisinde kullanılmaktadır.
  • Geralgine K, nevralji ve migren gibi kronik baş ağrılarının önüne geçmektedir.
  • Geralgine K, içerdiği etken maddeler sebebiyle kronik öksürük sorunuyla mücadele etmektedir.
  • Geralgine K ateş düşürücü özelliğiyle bilinmekte ve ateşli, ağrılı hastalıkların tedavisi amacıyla kullanılmaktadır.

Geralgine K Nasıl Kullanılır?

Geralgine K ne işe yarar sorusuna detaylı bir cevap verdikten sonra, bu ilacın nasıl kullanılması gerektiğine değinelim… Geralgine K tablet yani hap şeklinde piyasaya sürülmüş bir ilaçtır. Bu sebeple ağız yoluyla ve bir bardak su yardımıyla yutulmalıdır. Geralgine K’nin kesinlikle suda çözülmemesi gerekmektedir. Dolayısıyla ağza alındığı an yutulması büyük önem arz etmektedir.

İlacın doktor kontrolüne kullanılması önerilmekle birlikte, 4 ile 6 saat aralıklarla ve 1- 2 tablet şeklinde kullanılması gerekir. Bu kapsamda günlük en yüksek parasetamol dozu 4000 mg olarak bilinmektedir.

Ayrıca alkol kullanan kişilerde karaciğer zehirlenmesi riskine sebep olabilmektedir. Bu sebeple ilacın miktarı yarı yarıya düşürülmelidir.

NOT: Geralgine K reçeteli bir ilaçtır. Bu nedenle muhakkak doktor kontrolünde kullanılması gerekmektedir.

Geralgine K Ne Ise Yarar 5

Geralgine K Yan Etkileri

Bilindiği üzere medikal anlamdaki her ilacın faydası kadar bazı yan etkileri de bulunmaktadır. Bu kapsamda Geralgine K ne işe yarar sorusunun yanında, ilacın yan etkileri de oldukça merak edilmektedir. Peki Geralgine K yan etkileri nelerdir?

Geralgine K genellikle kolay tolere edilebilen bir ilaçtır. Dolayısıyla yan etkileri seyrek olarak görülmektedir. Bu kapsamda Geralgine K 500 yorumlarında çok ciddi şikayetler bulunmamaktadır. Ancak Geralgine K kullananlarda en yaygın şekilde görülen yan etkiler aşağıda yer almaktadır:

  • Baş dönmesi
  • Sürekli uyku durumu
  • Uyuşma, karıncalanma veya yanma hissi gibi duyusal bozukluklar
  • Üst solunum yolu enfeksiyon belirtileri
  • Bulantı
  • Kusma
  • Üst karın bölgesinde rahatsızlık, ağrı ve hazımsızlık
  • Mide ve bağırsaklarda aşırı miktarda gaz
  • Karın ağrısı
  • Kabızlık
  • Uzun süreli uygulamada böbreklerde yetmezliğe yol açabilen böbrek hasarı
  • Mide ve bağırsak kanalı kanaması
  • Karaciğer hasarı
  • Deri döküntüsü, kaşıntı, egzama
  • Alerjik ödem
  • Yüzde, dilde ve boğazda şişlik

Geralgine K Ne Ise Yarar 6

Geralgine K Nereden Alınır?

Peki, kronik baş ağrısı ve öksürükle mücadele edenlerin sıkça ihtiyaç duyduğu Geralgine K nereden temin edilir? Geralgine K medikal tedavi için kullanılan ilaçlar arasında yer almaktadır. Bu sebeple Geralgine K, eczanelerde satışa sunulmaktadır.

Geralgine K Reçetesiz Mi?

Geralgine K’nin olağan şartlar altında normal reçete ile verilmesi gerekmektedir. Ancak acil durumlarda ve mücbir sebeplerin varlığında ihtiyaç duyulursa, elden satışı yapılabilmektedir. Böyle bir durumda ise Geralgine K’yi satan eczacının, reçete kayıt defterine kayıt yapması zorunludur. Kaydı yapılan reçetelerin ise ilgili eczanede saklanması gerekmektedir.

Geralgine K Fiyatı

Geralgine K ne işe yarar başlığı altında ilacın kronik ağrılara ve öksürüğe iyi geldiğini söylemiştik. Bu kapsamda Geralgine K fiyatı 2024 yılında ne kadar oldu sorusu vatandaş tarafından oldukça merak edilmektedir.

Bununla birlikte 2024 Ocak ayında, tüm tüketim maddelerine belli oranda bir zam gelmiştir. İlaç ve eczacılık sektöründe satışa sunulan ürünler de bu zamdan etkilenen tüketim malzemeleri arasında yer almaktadır.

Geralgine K fiyatı 2024 yılı güncel verilerine göre aşağıda yer almaktadır:

  • Geralgine K 500 mg tabletin 2024 yılı için belirlenmiş fiyatı 73,72 TL olarak bilinmektedir.

Sık Sorulan Sorular

Geralgine K ne işe yarar, yan etkileri ve fiyatı nedir gibi sorulara cevap verdik. Şimdi de bu ilaç hakkında insanların aklına en çok takılan noktaları inceleyelim…

Geralgine K Kırmızı Reçeteli Mi?

Geralgine K normal şartlar altında reçeteyle satılması gereken ilaçlar arasında yer almaktadır. Geralgine K’yi alabilmek için kırmızı reçeteye ihtiyaç duyulmamaktadır. Bu kapsamda Geralgine K, normal reçete ile satın alınabilmektedir.

Geralgine K Kaç Gün Kullanılır?

Geralgine K oldukça güçlü bir ilaçtır. Bu sebeple etkili olan en düşük dozda ve en kısa tedavi süresi içerisinde kullanılmalıdır. Ancak tedavide başarı sağlanamadıysa, tedavi süresinin üç günü geçmemesi tavsiye edilmektedir.

Geralgine K Kas Gevşetici Mi?

Geralgine K’nin asıl kullanım amacı vücutta gelişen ağrılara çözüm bulmaktır. Ancak bununla birlikte vücuttaki kas ağrılarına ve spazmlara da iyi geldiği bilinmektedir. Dolayısıyla kronik kas ağrılarının tedavisinde kullanılmaktadır.

Geralgine K Ateş Düşürür Mü?

Geralgine K ne işe yarar sorusu kapsamında merak edilen bir diğer konu, ilacın ateş düşürücü bir özelliğe sahip olup olmadığıdır. Geralgine K içerdiği yoğun miktardaki parasetamolden dolayı ağrı kesici olarak bilinmektedir. Bununla birlikte ateş düşürücü özelliği de bulunmaktadır. Çünkü içerdiği diğer maddeler, ateşli hastalıkların tedavisi için uygundur.

Geralgine K emziren anneler kullanabilir mi?

Geralgine K’nin prospektüsünde yer alan bilgilere göre ilaç, emzirme döneminde kullanılmamalıdır. Bununla birlikte ciddi bir sağlık sorunu oluştuysa, doktor kontrolünde kullanılması gerektiği bilinmektedir

Muhabir: Özkan Çelik