Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Adana, Ağrı, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Hatay, İstanbul, İzmir, Karabük, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Mersin, Muş, Şanlıurfa, Tekirdağ, Uşak, Van ve Yalova'da bulunan toplam 229 arsayı açık artırma yöntemiyle satışa çıkaracak.

Açık artırma, 28 Aralık 2023 Perşembe günü saat 10.30'da gerçekleştirilecek. Müzayedeler Ankara Bilkent Otel ve Konferans Merkezi ile TOKİ Küçükçekmece İstanbul Hizmet Binasında yapılacak. Ayrıca teklif verme işlemleri "www.emlakmuzayede.com.tr" adresinden internet üzerinden de gerçekleştirilebilecek.

Satışa sunulan 229 arsanın toplam muhammen bedeli 4.674.424.547 TL olup, toplamda 1.418.364 m² büyüklüğünde. Alıcılar, konut, ticaret, sanayi ve turizm tesis alanı niteliğindeki arsalara yüzde 25 peşinat ve 48 ay vade ile sahip olabilecekler. Ayrıca, arsalar KDV'den muaf şekilde satılacak.

Kiraz coğrafi işaret olarak tescillendi Kiraz coğrafi işaret olarak tescillendi

Satışa çıkarılan arsalar arasında Ankara'da konut ve plansız alanlar, Antalya'da turizm tesis alanı, İzmir'de sanayi alanı, Kocaeli'de ticaret, Konya'da kentsel gelişim, Uşak'ta konut ve Tekirdağ'da lojistik tesis alanları bulunmakta.

Kaynak: Haber Merkezi