Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) belediye başkanlarının istifalarına bir yenisi daha eklendi. Ankara'nın Haymana Belediye Başkanı Levent Koç, partisinden istifa ettiğini duyurdu.
Haymana Belediye Başkanı Levent Koç CHP'den İstifa Etti
Haymana Belediye Başkanı Levent Koç, CHP üyeliğinden ayrıldığını açıkladı. Koç'un istifasıyla birlikte CHP'den ayrılan belediye başkanı sayısının 18'e yükseldiği belirtildi. Levent Koç'un son dönemde AK Parti'ye katılacağı yönündeki iddialarla gündeme geldiği biliniyor. Koç'un kısa süre önce Murat Kurum ile bir araya gelmesi ve görüşmeye ilişkin fotoğraf paylaşılması da siyasi kulislerde çeşitli değerlendirmelere neden olmuştu. Koç'un bundan sonraki siyasi yol haritasına ilişkin resmi bir açıklama ise henüz yapılmadı.
Ankara'daki Bazı Belediye Başkanları İçin de İddialar Ortaya Atıldı
Haymana Belediye Başkanı'nın istifasının ardından Ankara'daki bazı CHP'li belediye başkanlarının da benzer bir adım atabileceği yönünde iddialar gündeme geldi. İddialara göre, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Kalecik Belediye Başkanı Satılmış Karakoç ve Nallıhan Belediye Başkanı Ertunç Güngör hakkında da parti değişikliği iddiaları konuşuluyor.





