Bugün 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı’nın birinci günü. Dün akşam teravih namazı ile başlayan bugün de ilk orucunu tuttuğumuz Ramazan Ayı tüm İslam alemine mübarek olsun. Bu ayda dinimiz gereği yapılması gerekenleri elimizden geldiğince yerine getirmeğe çalışacağız. Oruçluyken açlığa sabrederek, iftar soframızdakilere şükrederek ve dualarımızla Ramazan Ayı’nı 30 gün boyunca yaşayacağız. 

Çok hassas bir konu olduğu için bu konuyla ilgili çok uzun bir yazı kaleme alamam. Yapılması gerekenler belli, Ramazan ayının nasıl yaşanması gerektiği zaten bilinen bir durum. Ama eminim ki, her Ramazan ayında olduğu gibi tv kanallarında yine dini program enflasyonu olacak, bazen hayretle karşıladığımız sorulara cevap aranacak tahmin edebiliyorum. Akla mantığa sığmayan sorulara cevap verecek din adamlarına Allah kolaylık versin. 

Aslında aklımızı kullanarak neler yapılıp neler yapılmayacağını çok iyi bilmemiz gerekirken, maalesef işi biraz şova dönüştürerek bu dini görevimizi nasıl yapacağımız konusunda kafa karıştırma yönüne gidiyoruz. Büyüklerimizden nasıl gördüysek, dinimizi en güzel şekilde anlatan Kur’an-ı Kerim’de nasıl söyleniyorsa bunlara uygun yapalım vazifemizi dinimizin belirtiği gibi yerine getirelim. Hoşgörü dini olan İslam dinimiz bizlere her türlü kolaylığı sağlamışken durduk yere kafa karıştırmaya gerek yok. 

Ramazan'a ‘Merhaba’ derken manevi havasını yakalamak adına gayret göstermeli bereketiyle, samimiyetiyle, güzelliğiyle doyasıya yaşamalı, milyonlarca insanın beraberce sahura kalktığı, oruç tuttuğu, iftar yaptığı, teravihe gittiği bir ay boyunca bu manevi duyguyu yürekten hissedelim. 1 ay sonunda bayramına ulaşacağımız Ramazan Ayı’nı yürekten yaşamanız dileğiyle sevginizle yer alın, sevgiyle kalın hayatın her anında.