Kahvaltı organizasyonunda öğretmenlerle bir araya gelen İYİ Parti Manisa İl Başkanı Ali Zafer İksir, Eğitim Politikaları Başkanı Gözde Aytaç, Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Çelik, Yunusemre Belediye Başkan Adayı Tufan Akan, Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Ahmet Karadağ öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.

“ÖĞRETMENLERİMİZİN SORUNLARINI BİLİYORUZ”

Organizasyonda söz alan İYİ Parti Manisa İl Başkanı Ali Zafer İksir , “Gelecek nesillerin ışığı olan ve bizlerin yetişmesinde büyük emekleri geçen, başta Baş Öğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehit öğretmenlerimiz olmak üzere, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun. İYİ Parti olarak öğretmenlerimizin bin bir zorlukla görevlerini devam ettirdiklerini biliyoruz. Atanamama problemi, mülakat, ücretli öğretmenlik gibi birçok sorunla mücadele eden öğretmenlerimizin her zaman yanında olacağız. İYİ Parti olarak henüz takvimi belli olamayan öğretmen atamaları için Cumhuriyetinin 100. Yılına yakışır şekilde 100 Bin öğretmen atanmasını talep ediyoruz. Yine seçim sürecinde de söylendiği üzere mülakatın kaldırılmasını talep ediyoruz.  Okullardaki öğretmen açığına rağmen plansız şekilde devam eden programlar yüzünden atanamayan öğretmen sorunu ile karşı karşıyayız. Okullardaki açık ise sözleşmeli öğretmen sistemi ile ders ücreti karşılığı sözleşme imzalatılarak giderilmeye çalışılmaktadır. Asgari ücretin bile altında fiyatlarla çalışmaya itilen atanamayan öğretmenlerimizin sorunlarının çözülmesini talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

“ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNİN SAYGINLIĞI KAYBEDİLME NOKTASINA GELDİ”

GDZ Elektrik uyardı! 16 Mayıs Perşembe Kula, Salihli, Turgutlu elektrik kesintisi GDZ Elektrik uyardı! 16 Mayıs Perşembe Kula, Salihli, Turgutlu elektrik kesintisi

Başkan İksir’in ardından sözü alan Eğitim Politikaları Başkanı Gözde Aytaç, “Kendim de bir eğitimci olarak sektör içerisindeki olumsuzlukları ve zorlukları çok iyi biliyorum.  Toplumun yol göstericisi öğretmenlerimizin, mesleklerinin saygınlığına yaraşır, çağdaş yaşam olanaklarına kavuşturulması, önceliklerimizden biri olmalıdır.  Atanamama problemi, ücretli ve sözleşmeli öğretmenlik ve mülakat öğretmenlik mesleğine çok büyük zararlar vermektedir. Kaybedilme noktasına gelen mesleki saygınlığın yeniden kazanılması için, öğretmen yetiştirme ve istihdam politikalarının uluslararası standartlara uygun ve bilimsel bir anlayışla ele alınması ve tüm eğitimcilerin ekonomik, sosyal, mesleki ve özlük sorunlarının çözülmesi gerekmektedir. Tüm bu sorunlara rağmen mesleğini büyük istek ve azimle sürdüren, Başta Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehit öğretmenlerimiz olmak üzere tüm meslektaşlarımın öğretmenler günü kutlu olsun” dedi.

Kaynak: Özkan ÇELİK