Hıdırellez'de Nasıl Dilek Tutulur? Az Bilinen Hıdırellez Ritüelleri! Hıdırellez'de Nasıl Dilek Tutulur? Az Bilinen Hıdırellez Ritüelleri!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kanal D'de yayınlanan 'Yargı' dizisinin bu haftaki bölümünde işlenen çocuk bakım kuruluşlarındaki istismar iddiasıyla ilgili olarak Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) şikayette bulundu. Dizide, "Bakanlığa bağlı çocuk bakım kuruluşlarında büyüyen çocukların istismar edildiği, kuruluşlarda görev alan personelin organize suç örgütü üyesi olup çocukların istismarına zemin hazırladığı" iddialarıyla ilgili bakanlık, konunun çocukların psikolojilerine zarar verebileceği gerekçesiyle RTÜK'e başvurdu.

Bakanlık tarafından RTÜK'e yapılan şikayet dilekçesinde, dizi içinde işlenen konu ve olayların korunma altındaki çocukların örselenmesine neden olmaması ve bakanlık hizmet, politika ve modellerine duyulan hassasiyetin önemine vurgu yapıldı. Ayrıca, "Bakanlığımızın hizmetleri ve çocuklarımız hakkında olumsuz yayınlar ile kamuoyunda infial oluşturan bu gibi durumlar toplumun vicdanını rahatsız etmektedir" ifadesi de dilekçede yer aldı.

Kaynak: AA