Piyasa uzmanı Hatice Kolçak'ın YouTube kanalında yaptığı açıklamalarına göre, önümüzdeki dönemde altın piyasasında sürpriz hareketlilik yaşanabilir.

Ons altın fiyatlarındaki potansiyel yükselişin, gram altın fiyatlarını olumlu bir şekilde etkileyebileceğine dair uyarılarda bulunan Kolçak, "Altın piyasalarında şu anda coşkulu bir dönemdeyiz. FED faizlerinin etkisi azalmaya başladı ve ons altında 2024'e doğru tarihi zirveler görülebilir. 2024'te ons altın için 2500 dolarları görmek mümkün. Hatta ilerleyen yıllarda 3000 dolarları bile görebiliriz." ifadelerini kullandı. Kolçak, altın yatırımcılarına da seslenerek ani fiyat değişimlerine karşı dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

"Altın alımı yaparken zamanlama önemli. Anlık dalgalanmalara karşı sağlam bir strateji belirlemek gerekiyor. Gram altında kuyumcu fiyatlarıyla ekran fiyatları arasında farklar olabilir. Yıl sonuna doğru gram altın için 2000 lirayı görmemiz mümkün. Beklenmedik fiyat hareketlerine karşı dikkatli olmalıyız" diyen Kolçak, "Ons altında 2070 dolar ve üzerine çıkabiliriz. Olumlu trendin yıl sonuna kadar devam etmesi bekleniyor. Uzun vadeli düşünenler için toplama dönemi başladı." şeklinde konuştu.

Yeni asgari ücret açıklaması! Ara zam var mı? Yeni asgari ücret açıklaması! Ara zam var mı?

Not: Yatırım tavsiyesi değildir. 

Kaynak: Haber Merkezi