Dün güne erken başladım. Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap ve Meclis Başkanı Ergun Türek'in 2015-2016 Kuru Üzüm Sezonu'nun ilk ürünü için düzenlediği törene katılmak amacıyla Borsa'nın yolunu tuttum. Taş Fabrika'nın önünden geçerken Sofra Levent'i işinin başında buldum. Hazırlık yapıyordu çalışanlar için. Öğlen verilecek mangal partisine beni de davet etti. Bu sırada yanımda bir araç durdu. Celal Bayar Üniversitesi profesörlerinden Talha Müezzinoğlu nereye gittiğimi sordu. Ben de "Borsa'ya" dedim. Yolumuz aynı durağa çıkınca arabasına atladım, beraber gittik. İlk karşılaştığım Ülker'in CEO'su AK Parti Milletvekili aday adaylarından Hikmet Oray Yalçın oldu. Yanında benim Sosyete Dürümcüsü Mehmet vardı. Yalçın, Manisa'ya yerleşme hazırlığı içinde olduğu için bugünlerde Manisa'da sık sık karşılaşıyorum. Yuntağ Osmancalı'daki çiftliğinde bin 500 adet büyükbaş hayvan yetiştiriyor. İyi bir ekonomist.
STK YÖNETİCİLERİ BİR ARADAYDI
Borsa'ya girdim. Başkan Sadık Özkasap karşıladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil aynı anda tören için geldiler. Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Kemal Çelebi ile de ayaküstü sohbet ettim. Manisa'yı Mesir'i Tanıtma Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Yanık, Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Arif Koşar, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi törende gözüme çarpanlardı. Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal da vardı.
SİYASİLER DE İLGİ GÖSTERDİ
Borsa'daki ilk mahsul kuru üzüm törenine siyasi parti temsilcileri de ilgi göstermişti. AK Parti Milletvekili Recai Berber ve Murat Baybatur, MHP Milletvekilleri Erkan Akçay, Zeynel Balkız, CHP Milletvekili Tur Yıldız Biçer protokol masasında yerlerini almıştı. Valimiz Erdoğan Bektaş da gelince tören başladı. Başkan Sadık Özkasap törene katılanlara teşekkür ederek Manisa Sultaniye çekirdeksiz üzümün ekonomimize olan katkılarını anlattı. Özkasap, kurulacak hükümetten de iş dünyası ve tarımsal kesimin beklentilerini dile getirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise Manisa Üzümü'nün tanıtımı konusunda belediyeye düşen her görevi yapmaya hazır olduğunu söyledi. Her partiden birer Milletvekili de sırasıyla konuşma yaptılar. MHP'den Erkan Akçay, AK Parti'den Recai Berber, CHP'den Tur Yıldız Biçer. En son konuşmayı Vali Erdoğan Bektaş yaptı ve Saruhanlı İlçesi Gümülceli Mahallesi üreticisi Vehbi Adak'ın getirdiği yılın ilk kuru üzümünü açık arttırmada kilosu 120 liradan Ticaret Borsası aldı.
ŞEHİTLER İÇİN ÜZÜNTÜ HAKİMDİ
Törende herkes ülkenin haliyle ilgili değerlendirmeler yapıyordu. Verdiğimiz şehitler nedeniyle üzüntü hakimdi. Hükümetin kurulup kurulmayacağı yönünde değerlendirmeler yapıldı. İş dünyası tedirgin, "Ne olacaksa bir an önce olsun" diyorlar. Bu hafta içinde AK Parti-CHP koalisyonunun kurulup kurulmayacağı belli olacak, her an değişik hükümet modelleriyle de karşı karşıya kalabiliriz.