Cumhuriyetimizin 100.yıl kutlamaları Manisa’da ilgi ve coşku ile kutlandığına tanık olmuş biri olarak fener alayındaki 50 bine varan Manisalının katılımını bana Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz Söğütaltı kahvesinde anlattı.

Ben bile kalabalığı görünce yürüyüşten vazgeçtim. Manisa gerçekten cumhuriyetine sahip çıktı. Atom karınca misali çalışmalarını sürdüren Manisa Şehzadeler ilçesi Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik cumhuriyetimizin 100.yılında futbol turnuvası düzenlediğini öğrendim. Emin Kaçar spor tesislerinde yapılan turnuvaya Manisaspor, Nurlupınarspor, Şehitler Futbol Kulübü, Manisa Egespor, Karaköyspor, Şehitler Elit Futbol Kulübü, Salihli Gençlerbirliği ve Salihli Cumhuriyet Futbol Takımlarının mücadelesine sporseverler büyük ilgi göstermiş. Çekişmeli ve heyecan dolu anların yaşandığı futbol turnuvasının şampiyonu Egespor oldu. İkinci Şehitler Elit Futbol Kulübü, üçüncü de Nurlupınarspor oldu. Turnuvanın sonunda yapılan törende konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “Turnuva vesilesi ile Cumhuriyetimizin 100.yılını bir kez daha kutluyorum. Allah sağlık içerisinde ülkemizi daha milletimize nasip etsin. Başta cumhuriyetimizin kurucusu ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimiz ve gazilerimizi rahmetle şükranla anıyorum. Şehzadeler olarak düzenlediğimiz U14 diye kabul edilen futbol turnuvasında kaybeden yok herkes kazandı” dedi.

Şehzadeler Belediyesinin turnuvasında yarışmada dereceye giren takımların ödüllerini Başkan Ömer Faruk Çelik verdi. Turnuvayı Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler de izledi. Başkan Çelik ile birlikte genç sporculara ödüllerinin dağıtımına eşlik etti. Yıllar önce Manisaspor Kulübünde rahmetli Belediye Başkanı Adil Aygül döneminde rahmetli Nejat Tokbay’ın teşvikleri ile 3,5 yıl kulüp başkanlığı yaptığım için futbolu severim. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’e de geleceğin genç futbolcularına önem vermesinden dolayı da kutlarım.

BAŞKAN CENGİZ ERGÜN’DEN ÜLKÜ OCAKLARINA ZİYARET

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün Şehzadeler kentinde çalışmalarını sürdüren Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Manisa İl Başkanı Emirhan Sallıtepe ve yönetimini ziyaret ederek çalışmalarında başarılar diledi. Başkan Ergün’ün bu ziyaretini gerçekleştirirken ben Aydın Besen ve Erdoğan karşıladık. Başkan Ergün’e Ülkü Ocakları Vakfı Manisa İl Başkanı Emirhan Sallıtepe gelişinden memnuniyetlerini belirterek çiçek takdim etti. Bu ziyarete Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Meclis Üyesi Mehmet Palabıyık da eşlik etti.

Sabahları gazetemi aldığım gazete bayii Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfının altı. Her gün uğrar Erdoğan Bey ile hoş sohbet ederiz. Çarşamba günü uğradığımda “Başkan Ergün Ülkü Ocaklarını ziyaret edecek” dedi. Bende öğleden sonra Başkan Ergün’ün gerçekleştireceği bu ziyareti izlemek üzere beklemeye başladım. Bu sırada Manisa’nın duayen gazetecilerinden Aydın Besen de geldi. Başkan Cengiz Ergün’ü Erdoğan Esentaş ile birlikte karşıladık. Başkan Ergün “Çalışıyoruz, toplantılar devam ediyor” dedi. Bende Başkan Ergün’e Erdoğan Beyi tanıştırırken “Fanatik Fenerbahçelidir” dedim. Başkan Ergün’ün Ülkü Ocaklarına ziyareti bir saatten fazla sürdü. Başkan Ergün’ü karşıladığım gibi de Aydın Besen Erdoğan Bey ile birlikte uğurladık.