31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için siyasi partilerin genel merkezlerinde yoğun bir çalışma temposu görülüyor.

Her partinin genel merkezinde başkan aday adaylarının yoğunluğu var. AK Parti’de yerel seçim aday adaylığı müracaatı 9 Kasım’da başladı. 17 Kasım’a kadar sürecek, 19’unda AK Partide teamül yoklaması yapılacak.  AK Parti yerel seçimler öncesi 81 il başkanını ve milletvekillerini Kızılcahamam da kampa aldı. Dün Şehzadeler Belediyesinin Miilet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezi açılışına bu yüzden başta AK Parti İl Başkanı Salih Hızlı olmak üzere milletvekilleri Bahadır Yenişehirlioğlku, Murat Baybatur, Mücahit Arınç ve Tamer Akkal katılamadı. Kampa gitmeden önce Manisa milletvekili Murat Baybatur ile olmazsa olmaz Hayrullah Solmaz’ın oğlunun İzmir’deki nikah töreninde beraber oldum. Yerel seçimler ile ilgili bana Manisa’da her şey güzel olacak dedi.

AK Partide milletvekili seçimlerinde olduğu gibi yerel seçimlerde de 3 dönem belediye başkanlığı yapanlar aday olamayacak. Manisa’da bu kurala Kırkağaç Belediye Başkanı İsmail Gedüz ve Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol takılıyor. Manisa’da Şehzadeler ilçesinde başkan adayı olmayacağını açıklayan Ömer Faruk Çelik var. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ise önümüzdeki süreçte başkanlık görevine devam etmek istiyor.

İbrahim Onaylı Şehzadeler Belediye Başkanlığına talip

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in aday olmayacağını belirtmesi üzerine Kuyumcular Çarşısında Manisa kebabını müşterilerine sunan İbrahim Onaylı Şehzadeler Belediye başkanlığına talip. Geçen hafta içinde Başkan Çelik ile görüşen İbrahim Onaylı 15 Kasım günü AK Parti Şehzadeler ilçe binasında “Geçmişe vefa geleceğe umut” sloganı ile başkanlık aday adaylığını açıklayacak.

Cumhuriyet Bayramında sinyalini vermişti

Bir dönem il genel meclis üyeliği ve Şehzadeler Belediye meclis üyeliği yapan İbrahim Onaylı Şehzadeler Belediye Başkan aday adaylığı sinyalini Cumhuriyet Bayramında “İbrahim Onaylı” isimli balonları dağıtarak vermişti. İbrahim Onaylı ile geçen hafta kebapçı dükkanında bir araya geldik. Onaylı “Ömer başkanla görüştüm. Aday adaylığımı Çarşamba günü parti binamızın önünde lokma döktürerek açıklayacağım. Bütün dostlarımı davet ediyorum” dedi.

İYİ Parti’de Manisa merkezde adaylar belli

Manisa İYİ Parti yerel seçimlere tek başına girme kararından sonra merkez Şehzadeler’de belediye başkan adayının Ahmet Karadağ, Yunusemre’de ise Tufan Akan olduğunu açıkladı. İki aday da ilçelerinde çalışmalarını sürdürüyor.

CHP’de sessizlik

CHP’de genel başkan seçilen Özgür Özel’in Manisa’da kimleri aday yapacağı merakla bekleniyor. CHP’nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel CHP’de süren sessizliği bozdu. Özel yaptığı açıklamada belediye başkan adaylıklarının seçimlere kısa bir süre kalması nedeniyle ön seçimle değil teamül yoklamasıyla belirleneceğini açıkladı. CHP’nin Manisa’da Özgür Özel’in eczacılar odasını ziyaret etmesi Devrim Balı’nın adaylık şansını arttırdığı CHP kulislerinde konuşuluyor. Yunusemre’de CHP tabanında Devrim Balı’nın adaylığa sıcak baktığı söyleniyor. CHP’de seçim takvimi belli olduğunda Devrim Balı’nın aday adaylığını açıklaması bekleniyor. Devrim Balı’yı CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca oğlunun düğününde görüşmüştüm. Kendisinin Yunusemre İlçesinde CHP’den başkan aday adayı olmayı düşündüğünü bana Çapala Mehmet’in yanında ifade etmişti.

AK Parti’de hareketlilik fazla olacak

AK Parti’de Manisa’da ilçelerinde belediye başkan aday adaylarının ortaya çıkacağını edindiğim bilgiye göre Kırkağaç ilçesinde başkanlık koltuğuna oturmak isteyen 17 aday adayının mevcut olduğunu öğrendim. Haydi hayırlı olsun. AK Parti Manisa’da başkanlık için hareketli bir hafta.