Son günlerde makam odası ve ihtiyaç fazlası araçlarıyla ülke gündemini meşgul eden Yunusemre Belediyesi’nin toplam borcu ortaya çıktı.

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bulunan Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı’na asılan ‘borç afişi’ vatandaşların dikkatini çekti. Yunusemre Belediyesi’nin toplam borcunun 1 milyar 103 milyon 830 bin 640 TL olduğu halka duyuruldu.

Manisalılar indirimli su için ne diyor? İşte ilk yorumlar... Manisalılar indirimli su için ne diyor? İşte ilk yorumlar...

Söz konusu afişte banka kredileri, yapılandırmalar, vergi borçları, firma ve şahıslara olan borçlar, nakit teminatlar, emekli kesenekleri, emanet hesapları, kültür varlıkları, ek karşılıklar, Yuntar vadeli çek, Mayeb A.Ş. borçları, Yuntaş A.Ş. borçları, ortaklık borçları ve gece kondu fonuna yatan payların cari hesap borçlarında kullanılması başlıkları yer aldı.

13 BELEDİYENİN TOPLAM BORCU YUNUSEMRE KADAR ETMİYOR

Manisa’nın Merkez iki ilçesinden biri olan Yunusemre Belediyesi’nde görevi AK Partili Mehmet Çerçi’den alan CHP’li Semih Balaban geçtiğimiz günlerde, “Net olarak şunu söyleyebilirim, 1 milyar TL borç var. Biz Manisa’da 14 ilçe belediyesi kazandık, diğer 13 belediyenin toplam borcu Yunusemre Belediyesi’nin borcu kadar değil. Bunu tamamen AK Partili arkadaşlara bağlamıyorum. Bu durum kötü yönetim anlayışının kötü bir göstergesidir. Belediyede bu şatafatı, lüksü de kabul etmiyorum. Burada bizler sonuna kadar belediyeyi halka açtık. İnsanlar belediyeyi görünce Dolmabahçe sarayında sandılar kendilerini.” açıklamasında bulunmuştu.

Muhabir: ÖZKAN ÇELİK