Üretken belediyecilikte hizmette sınır tanımayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarımsal ve kırsal kalkınmaya desteklerini aralıksız sürdürerek çiftçilerimizin yanında olmaya devam ediyor.

Üreticinin yüzünü güldürüyor. Tarımsal ve kırsal kalkınmanın sağlanması amacı ile Büyük Başkan Cengiz Ergün 2023 bütçesinde 122 milyonluk katkı payını çiftçilerimize dağıtmaya devam ediyor. Salı günü Cumhuriyet Meydanında Manisalı üreticilerin en çok ihtiyaç duydukları makinaların il genelinde mahalle muhtarlarına dağıtım törenine katıldım. Manisa İl Tarım Müdürü Metin Öztürk, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün üreticiye verdiği desteklerin kırsal mahallelerdeki vatandaşlar tarafından takdirle karşılandığını yapılan törendeki konuşmasında belirtti.

“ÇİFTÇİMİZE NE YAPSAK AZDIR”

Manisa il genelindeki üreticiler için 2 milyon değerindeki 69 tarım aletinin Cumhuriyet Meydanında muhtarlara teslim töreninde Başkan Ergün “Üretken belediyecilik anlayışımızla desteklerimizi yıl boyunca sürdürdük. Çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Tarım makinesi projesi kapsamında tarım aletlerini ilçe tarım müdürlüklerine, ziraat odalarına ve muhtarlara teslim etmeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 2,5 milyon liralık bir destekle 17 adet makine yardımında bulunmuştuk çiftçimize. Bu yıl da 3 milyonluk destekle badem, ceviz, kestane ve kozalak soyma, üzüm sıkma, ultrasonik, üzüm kaldırma, hayvan yıkama gibi 60 adet makinanın teslimini gerçekleştirdik. Çiftçimiz için ne yapsak azdır” dedi. Cumhuriyet Meydanındaki törene katılan muhtarların arasında bir gezinti yaptım. Muhtarların kendi aralarında yaptıkları konuşmalara kulak misafiri oldum. Muhtarlarımızın çoğu Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’den çok ama çok memnun. Bunu açıkça ifade etmekten kaçınmıyorlar ve diyorlar ki “Allah bizlere bir beş yıl daha Başkan Cengiz Ergün ile çalışma imkanını nasip eylesin”

Beni tanıyanların bir kısmı “Başkan Ergün aday değil mi diyorlar” dedi. Bende “Cumhur İttifakının Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak bu ay içinde Başkan Ergün açıklanacak” diye cevap verdim. Bazı muhtarlar “Ağzın bal yesin” dediler. Artıları ile eksileri ile Cengiz Ergün Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak il çapında büyük projelere imza atmış, ilçelerde büyük sevgi gösterileri ile karşılanan bir başarılı belediye başkanıdır. Kıskananlar çatlasın. CHP genel kongresi cumartesi günü yapılıyor. Aklar karalar belli olacak. Kılıçdaroğlu mu Özel mi sandıktan çıkacak göreceğiz. Cumhur İttifakı yerel seçimlerdeki stratejisini ve başkan adaylarını buna göre Kasım ve Aralık ayı içinde büyük bir bölümünü açıklayacak. Siyasette 24 saat elbette çok önemli bir zaman ama ben mart ayındaki yerel seçimlerde Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığına üç dönemdir başarıdan başarıya koşan Başkan Cengiz Ergün’ün tekrar açıklanacağını şimdiden rahatlıkla yazıyorum. Kıskananlar çatlasın patlasın…