Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerinde de bulunan, Manisa'nın simge ismi, Türk siyasetinin duayenlerinden Bülent Arınç'ın ağabeyi Yıldıray Arınç'ı, dün Hatuniye Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurladık. Bülent Arınç, kardeşi Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç ve Kutlay Arınç ile taziyeleri kabul etti. Taziye sırasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Milletvekilleri Recai Berber, İsmail Bilen, Murat Baybatur, Uğur Aydemir, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç da Arınç ailesinin yanındaydı.
TEDAVİ GÖRÜYORDU
Bülent Arınç'ın abisi, iki çocuk babası Yıldıray Arınç 78 yaşındaydı. Ziraat Yüksek Mühendisi'ydi. Çevresinde çok sevilen, hürmet gören bir kişiydi. Kalp rahatsızlığı nedeniyle bir süredir İzmir 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi görüyordu. Vefatı büyük üzüntü yarattı. Cenaze törenine de çok sayıda seveni katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da çelenk göndererek Arınç ailesinin üzüntüsünü paylaştı.
KATILIM GENİŞ OLDU
Yıldıray Arınç'ın cenaze törenine Başbakan Yardımcılığı da yapan Beşir Atalay, Milli Eğitim Bakanlığı yapan Hüseyin Çelik, Adalet Bakanlığı yapan Sadullah Ergin, Bayındırlık Bakanlığı yapan Zeki Ergezen, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir ve Ahmet Songüler, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Semih Balaban, Milletvekilliği yapan Faruk Saydam, Belediye Başkanlığı yapan Bülent Kar, Zafer Ünal, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Arif Koşar, İl Genel Meclisi Başkanlığı yapan Hayrullah Solmaz, Haşim Ağar, Ahmet Erken, Hasan Çoksöyler, Arınç ailesinin yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
GERÇEK DOSTLAR YETER
Yalan bir dünyada yaşıyoruz. Siyasetin gerçek yüzünü de cenaze töreninde gördüm. Bülent Arınç taziyeleri cenaze töreninden sonra Polis Evi'nde kabul etti. Bu cenaze töreni siyasetin vefasızlık örneğini gösterdi bana. Arınç'a gerçek dostları yeter.