Mevsim Sonbahar. Hava şartlarının belirsiz, gündüz ve gece sıcaklık değişkenliğinin de dorukta olduğu mevsim. Gündüz, güneş ışınları içimizi ısıtıyor, geceler ise serin. Dikkatli giyinmek gerek. Grip salgınına ortam müsait. Yavuz Donat üstadımla Manisa'yı dolaşırken dikkat etmedim, gribe yakalandım. Boşuna dememişler, "Her işin başı sağlık". Vücudumun direnci ile ayakta durmaya çalışıyorum.
7 HAZİRAN'DAKİ TABLO DEĞİŞMEDİ
Dün, Ulusal medyayı takip ederken Haber Türk Gazetesi'nin seçim öncesi yaptığı araştırmayı okudum. 5 seçim sonucunu bilen ANDY-AR 1 Kasım'a kısa bir süre kala AK Parti ve CHP'nin oylarının yükseldiğini tespit etmiş. Yavuz Donat üstadımla da beraber olduğumuz sürede, gezdiği illerde bu tabloyu gördüğünü anlatmıştı. Onun için AK Parti'nin tek başına iktidarı net bir şekilde görülmüyor. 7 Haziran seçimlerinde Manisa'da seçim öncesi 9 Milletvekili dağılımının 3 parti arasında eşit paylaşılacağı verileri vardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Manisa'ya gelmesi seçim atmosferinde değişiklik yarattı ve AK Parti'nin 4 Milletvekili çıkartmasını sağladı. Bugün Manisa'daki durum 7 Haziran seçim sonuçlarının aynen korunduğunu gösteriyor.
MHP, Milletvekili listesi ile teşkilat çalışmalarına başladı. Teşkilatların çalışması önemli. Katkı sağlar mı? Sağlar. Ancak, genel siyasi konjonktür de önemli. Bana göre sandıktan yine AK Parti 4, CHP 3, MHP 2 çıkar.
Bugün, Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap edecek, vaatlerini sıralayacak. Bakalım neler söyleyecek? Orada olacağım.
HÜNERLİ ELLERİN ZARAFET SERGİSİ
Dün Kültür Merkezi'ne gittim. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren sanat ve mesleki eğitim kurslarına katılanların dönem sonu sergisinin açılışına katıldım. Atatürk Gençlik Merkezi Sorumlusu Duygu Karataş ile Gençlik ve Spor Şube Müdürü Haşim Elmalı oradaydı. Büyükşehir Belediyesi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ergün Aksoy ve davetlilerle serginin açılış kurdelesini birlikte kestik. Burhan Kurtoğlu da sergi açılışındaydı. Hep beraber hünerli ellerin zarafet sergisini gezdik. Duygu hanım, sanat ve meslek dallarında eğitim alan kursiyerlerin ortaya çıkarttıkları eserler hakkında bizleri bilgilendirdi. 7-9 Ekim tarihleri arasında da açık olan bu sergiyi gezmenizi tavsiye ederim. Ahşap boyamadan, çini, resim, tel kırma ve giyim dallarına kadar ortaya konan eserleri beğeneceksiniz.
Sergiden çıkarken en hoşuma giden de Büyükşehir Belediyesi'nin aylık kültür faaliyetlerinin yer aldığı broşürlerin katılımcılara verilmesi oldu. Şöyle bir baktım, Ekim ayı Büyükşehir'in büyük etkinlikleri ile dolu.