Sabah Gazetesi Köşe Yazarı Yavuz Donat üstatla gezmek keyif veriyor. Bilgi küpü, hatıralara girdik mi neler öğreniyoruz, neler… Rahmetli Süleyman Demirel'den, rahmetli Turgut Özal'a, onların döneminde yaşananları dinledikçe geçmiş siyasi yaşamda bilmediklerimizi de öğrenme şansına sahip oluyorum.
Önceki gün Akhisar dönüşü Borsa Başkanı Alper Alhatoğlu, "Valimiz çok iyi, uğrayalım mı?" diye Yavuz Donat'a sordu, Donat, "Olur, kendisini Muş ve Kastamonu Valiliği döneminden tanırım" dedi. Biz gittiğimizde AK Parti Milletvekili Recai Berber de oradaydı. Neyse, oturduk, çaylarımızı içerken Valimiz Erdoğan Bektaş ile Yavuz Donat, Muş'taki hatıraları anlattılar. Manisa Valiliği yapan AK Parti Milletvekili Necati Çetinkaya'yı aradık. Üstat Donat'la Çetinkaya'nın uzun süreli dostluklarının anıları ortaya çıktı.
BAŞKAN ERGÜN'LE HAYLAZZ'DA BULUŞTUK
Yorucu bir maratondu Akhisar gezimiz. Manisa Anemon Otel'e geldik. Ertan Korkmaz ve oğlum Gökhan, Yavuz Donat ile beni aldı, Haylazz'ın yolunu tuttuk. Gazetemizin sahibi İşadamı Mevlüt Aktan bizleri karşıladı. Önce Malta Parkı'nı, sonra tesisleri gezdik. Yavuz Donat çok beğendi, Mevlüt Aktan'a, "Bu tesisleri yürüyen bir araçla Bodrum'a taşısan neler olmaz, neler" dedi. Aktan, Rizeli olduğunu söyleyince Donat başladı Karadeniz yöresinin adetlerini anlatmaya. Biz de Ertan ve oğlum Gökhan'la can kulağı ile dinliyoruz. Donat'ın yöre ile ilgili her anlattığını Aktan tasdik ediyordu. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Hasan Eryılmaz'la gelince karemiz tamamlanmış oldu. Haylazz'a Başkan Ergün'le çay içmek için gelmiştik, ancak Mevlüt Aktan, Yavuz Donat için özel bir menü hazırlayınca hepsinden tatmak zorunda kaldık.
AK PARTİ KIL PAYI (!)
Seçim öncesi Yavuz Donat ülkenin bir ucundan diğer ucuna dolaştığı için 1 Kasım seçimleri ile ilgili konuşulmaya başlandı. Donat, 7 Haziran seçimleri öncesi Manisa'ya geldiğinde AK Parti ile ilgili vatandaşın kulak çekme taraftarı olduğunu söylemişti, dediği de çıktı. Şimdi, Güneydoğu'yu da gezen Sabah Gazetesi'nin usta kalemi Yavuz Donat, HDP'nin ve MHP'nin oylarında düşüş, AK Parti ve CHP'nin oylarında da bir miktar artışın gerçekleşme olasılığını ifade etti. AK Parti'nin tek başına iktidar olup olmayacağı konusunda da Donat, sonucu Güneydoğu Anadolu'daki tablonun belirleyeceği görüşünde. Yani, AK Parti kıl payı iktidar olabilir ya da kıl payı hedefine ulaşamaz!
SOLMAZ'A DA UĞRADIK
Hepimiz Yavuz Donat'ı dikkatle dinledik. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Mevlüt Aktan ve Hasan Eryılmaz'a veda edip Hayrullah Solmaz'ın Bıyık'ına gittik. Geçen seçimde de Yavuz Donat, eski İl Genel Meclisi Başkanlığı yapan Hayrullah Solmaz'a uğramıştı. O zaman Bıyık'ın son rötuşları yapılıyordu. Bu kez gittiğimizde gençlerin ilgi gösterdiği Hayrullah Solmaz'ın yeri cıvıl cıvıldı. Hayrullah Solmaz bizi karşıladı. Ertan Korkmaz ve oğlum Gökhan da var. Bıyık'ta Yavuz Donat, Hayrullah Solmaz ve ben yaşımız itibari ile sırıtıyorduk. Gençler huzur içinde sohbet ediyordu. Hemen masaya tavla kondu, Donat ve Solmaz oynamaya başladı. Bu sefer Yavuz Donat şanslıydı. Hayrullah Solmaz fıkraları ile ülke sorunlarını ve seçimi bize özetledi.
Yavuz Donat'la dün sabah Anemon Otel'de Akhisar Borsa Başkanı Alper Alhatoğlu ve kardeşi ile kahvaltı yaptık, sonra da üstadı Başkent'e uğurladık.