Çelsan’ın patronu Vestel Manisaspor’un Cengiz Ergün başkanlığındaki yönetimde yer alan, genç yaşta aramızdan ayrılarak ailesini, sevenlerini üzen Zeki Ayaydın’ı anmak, hatıraları canlandırmak için 1. Kordon Balık Pişiricisi’nde oğulları ve dostları ile bir araya geldik. Zeki Ayaydın benim mahalle komşuluğumun yanı sıra Vestel Manisaspor maçlarına beraber gittiğim önemli dostlarımın yanında yer alırdı.

Geçen hafta Fevzi Açıkel beni aldı. Oğlu Serkan ile birlikte İzmir’de Kordon’a götürdü. Rahmetli Zeki Ayaydın Manisa’daki iş yorgunluğunu gidermek için yaşamının son yıllarında kendini 1. Kordon Balıkçısına atardı.

Sahibi de sporu seven Güres Tavukçuluk’un sahibi Mustafa Güres olunca balık restoranında rahat bir ortamda sohbet etmek mümkündü.

Sağlığında Fikret Taşçı, Ahmet Görgülü ve Fevzi Açıkel ile birlikte bu restoranda kordon sefası sürerdik. Yardımsever bir yapısı vardı. Elinden geldiği kadar muhtaç insanların dertlerini çözmeye çalışırdı.

Fevzi Açıkel ve küçük oğlu Alihan Ayaydın ile Kordon Balık Pişiricisi’ne oturduk. Çelsan’ın her geçen gün büyüyen hacmini yöneten Serkan Koyun ile Erman Ayaydın’ı beklemeye başladık.

Fevzi Açıkel ile birlikte bir süre sonra geldiler. Aslında gecede Ahmet Görgülü de olacaktı. Son dakikada mazeret bildirdi. Serkan Koyun ve oğulları Erman ve Alihan Ayaydın’la babasını konuştuk. Güzel insanı yad ettik. Kordon balıkçısında balık menüsü harikaydı. Serkan Koyun, Çelsan adına ayın büyük bir bölümünü Avrupa ülkeleri ve Amerika’da geçiyor. Çelsan’ın ihracatını konuştuk Serkan Koyun ile.

Çin’e kadar Manisa’da üretilen ürünlerin pazar bulduğunu öğrendim. Çok sevindim.

Zeki kardeşim, nur içinde yat… Çelsan, oğulların ve Serkan Koyun’la her geçen gün daha da büyüyor…

O gece Kordon Balık Pişiricisi’ne, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler; bir dönem beraber çalıştığı Belediye Başkanı Bülent Kar, Nejat Aruzan ve Nizamettin Etyemez ile birlikte geldi. Bir ara yanlarına gittim, sohbet ettik.

Gecenin sonunda Fevzi Açıkel ile birlikte Manisa’ya döndük.