Star TV’de yayınlanan dizinin her bölümü iple çekiliyor. Yalı Çapkını dizisi ile ilgili merak edilenler ise sürekli araştırılıyor. Bunların başında ise dizinin gerçek bir hikayeden alınıp alınmadığı geliyor. Peki Yalı Çapkını dizisi gerçek bir hikayeden mi uyarlandı? Hikaye aslında hangi aileye ait. Hikaye nerede geçiyor? Detaylar haberimizde…

Dizide Gaziantep'te önemli bir ailenin kızı olarak yaşamını sürerken ailenin tanımadığı bir gençle evlendirilerek İstanbul'a gelin gelen bir kızın başından geçen olaylar anlatılıyor. Yalı Çapkını kimin hikayesi, gerçekte hikaye nasıl? Yalı Çapkını Seyran ve Ferit kimdir?

Yalı Çapkını Hangi Aileyi Anlatıyor?

Yalı Çapkını'ndaki Koroğlu ailesinin gerçekte hangi aile olduğu bilinmiyor. Ferit ve Seyran karakterlerinin de gerçekte kim olduğu bilgisi dizi ekibince paylaşılmadı. Yalı Çapkını dizisi, sanılanın aksine bir kitaptan değil, Gülseren Budayıcıoğlu'nun bir danışanının hikayesinden uyarlanıyor. Hikayenin gerçek sahipleri ise etik kurallar çerçevesinde paylaşılmıyor.

Afra Saraçoğlu: Dizide Seyran karakteriyle karşımıza çıkar. Kazım ve Esme'nin küçük kızı. O da ablası gibi Gaziantep'in parmakla gösterilen genç kızlarında. En az ablası kadar güzel ve eğitimli. Okuyup kendi ayakları üzerinde durmanın hayalini kurar. Merhametli, sevgi dolu ama yeri geldiğinde de hırçınlaşabilen bir kız. İnatçılığı ve azmiyle kendi hayatının kontrolünü eline almak için mücadele etmekten asla vazgeçmez.

Mert Ramazan Demir: Yalı Çapkını dizisinde Halis Ağa'nın torunu, Orhan ve Gülgün'ün küçük oğlu olan Ferit şeker hastası bir karakter. Hastalığı ve evin küçük oğlu olması nedeniyle daha çocukluktan itibaren aşırı şımartılmış ve çoğu isteğine karşı gelinmemiş. Üniversiteyi yurt dışında okumasından dolayı da ailenin kurallarını çok fazla içselleştirememiş. Yakışıklı, uçarı, deli dolu, eğlenceli ve çapkın fakat henüz hiç aşık olmamış.

Yalı Çapkını Oyuncuları

Çetin Tekindor: Dizide senaryo gereği Korhan ailesinin reisi ve Ferit'in dedesi. Halis Ağa rolünü üstlenmektedir. Ülkenin en iyi sadekar ustalarından biriyken, yaşlılığın getirdiği hastalıklar sebebiyle geriye çekilmiş ve işleri oğlu Orhan'a devreder. Yine de hala tüm önemli kararları Halis Ağa vermekte. Otoriter, kuralcı, sert mizaçlı bir adamdır.

Şerif Sezer: Hattuç karakterine can veren Sezer, Yalı Çapkını dizisinde Kazım'ın halası rolündedir. Esme, Suna ve Seyran da ona hala diye hitap etmektedir. Otorite sahibi, sert mizaçlı bir kadındır.

Kimler Geldi Kimler Geçti Dizisinde Çalan Şarkılar! Konusu Nedir? Oyuncuları Kim? Kimler Geldi Kimler Geçti Dizisinde Çalan Şarkılar! Konusu Nedir? Oyuncuları Kim?

Gülçin Şantırcıoğlu: Dizide Korhan ailesinin dul kalmış büyük gelini olan İfakat’i canlandıran Şantırcıoğlu, çok genç yaşta Halis Ağa'nın uygun görmesiyle yalıya gelin olarak gelen bir karakterdir. Daha yirmili yaşlarının başında bir trafik kazası sonucu hem kocasını hem de karnındaki bebeğini kaybetmiştir. Üstüne kayınvalidesinin de kalbi bu yaşananlara dayanamamış ve aile peş peşe acı kayıplar yaşamıştır. Halis Ağa, oğlunun emaneti olarak gördüğü İfakat'in yaralarını sarmış onu yalının hanımı olarak konumlandırmıştır.

Emre Altuğ: Yalı Çapkını’nda Halis Ağa'nın oğlu, Ferit ve Fuat'ın babası rolündedir. Orhan başarılı bir iş adamıdır ama Halis Ağa'nın el yeteneği ona sirayet etmemiştir. Bu yüzden işinde ne kadar başarılı olursa olsun babasını memnun edememiş bir karakterdir. Oğullarına kendine tanınandan daha fazla özgürlük tanısa da onlardan tek isteği Halis Ağa'ya karşı başını öne eğdirmemeleridir. Babasının isteğiyle hiç tanımadan Gülgün'le evlenmiştir. Karısına karşı duyduğu his aşk değil sevgi ve kabullenmişlik olmuştur. Merhametli, anlayışlı ve ruhsal olarak yalnız bir adamdır.

Gözde Kansu: Orhan'ın karısı, Ferit ve Fuat'ın annesi olan Gülgün karakterine can veren Kansu orta sınıf bir ailenin kızı olarak dünyaya gelmiştir. Üniversitede mimarlık okurken Halis Ağa'nın oğlu Orhan'a uygun görmesi sonucu hiç tanımadan Orhan'la evlenmeyi kabul edip okulu bırakmıştır. Zamanla kendini çok geliştirmiş ve ailenin vitrin gelini rolünü üstlenmiştir.

Yayınlandığı ilk günden beri geniş bir hayran kitlesine sahip olan Yalı Çapkını dizisi ilgi ile takip ediliyor... Haber Merkezi

Editör: Zerrin Ağar