Türkiye'den otobüsle gidilebilecek yurtdışı rotaları, seyahat etmeyi sevenler için cazip bir alternatif sunuyor. Yalnızca bir otobüs bileti ve gerekli belgeleri alarak keşfedebilecek bu şehirler, yurt dışı seyahati için seçenekler arasında yer alıyor.

Otobüsle Gidilebilecek Yurt Dışı Şehirler

Otobüsle ulaşılabilen yurtdışı rotalarıyla, Türkiye'den seyahat etmek isteyenler için yeni seçenekler ortaya çıkıyor. Bu yurtdışı rotaları, Türkiye'den otobüsle kolayca ulaşılabilen ve keşfedilmeyi bekleyen birbirinden güzel şehirleri içeriyor. İşte Türkiye'den kolayca ulaşabileceğiniz bazı yurtdışı şehirleri…

Selanik, Yunanistan

Türkiye'den otobüsle ulaşılabilen Selanik, Balkan coğrafyasının otobüs camından izlenerek keşfedilebileceği özgün bir şehirdir. Kent, gastronomik zenginliği ve tarihi dokusuyla dikkat çeker.

Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu ev olan Atatürk Evi müze olarak ziyaret edilebilir.

Aristoteles Meydanı, Beyaz Kule, Selanik Arkeoloji Müzesi ve Osmanlı döneminden kalma Bey Hamamı gibi önemli noktaları ziyaret edilebilir.

Selanik'e otobüs bileti 1200 liradan satılmaktadır.

Sofya, Bulgaristan

Türkiye'den otobüsle gidilebilen Sofya, Bulgaristan'ın başkentidir.

Aleksandr Nevski Katedrali, Ulusal Kültür Sarayı, Borisova Bahçe Parkı ve Ivan Vazov Ulusal Tiyatrosu gibi önemli turistik noktaları bulunmaktadır.

Sofya'ya otobüs bileti 990 liradan başlamaktadır.

Bükreş, Romanya

Romanya'nın başkenti Bükreş, Gotik, Rönesans ve Barok mimari tarzlarının karışımıyla dikkat çeker.

TikTok, YouTube'a rakip oluyor TikTok, YouTube'a rakip oluyor

Parlamento Sarayı, Bükreş Eski Kent Bölgesi, Bükreş Köy Müzesi ve Herastrau Parkı gibi önemli noktaları ziyaret edilebilir.

Bükreş'e otobüs bileti 800 liradan başlamaktadır.

Batum, Gürcistan

Gürcistan'ın Batum kentine çipli TC kimlik kartıyla giriş yapılabilmektedir.

Ali ve Nino heykelleri ile Batum Botanik Bahçesi gibi önemli turistik noktaları bulunmaktadır.

Batum'a otobüs biletleri Trabzon-Batum rotası için 500 liradan, İstanbul-Batum rotası içinse 1100 liradan başlamaktadır.

Atina, Yunanistan

Yunanistan'ın başkenti Atina, Partenon, Akropolis, Akropolis Müzesi ve Ulusal Arkeoloji Müzesi gibi tarihi ve kültürel miraslarıyla ünlüdür.

Atina'ya otobüs bileti ise 2 bin 250 liradan başlamaktadır. 

Kaynak: AA