Koronavirüs tedbirleri ve vaka sayılarının artış gösterdiği günleri yaşıyoruz. Yapılacak tek şey mecbur kalmadıkça sokağa çıkmamak, kalabalığın arasına girmemek. Peki hayat nasıl yaşanacak? İşte en büyük sorun bu. Bu sorunu ben hafta sonları Süper Lig maçlarını izlemekle aşmaya çalışıyorum. Pazar günü transfer şampiyonu Fenerbahçe İzmir’de Göztepe’yi yenerek düne Süper Ligin lideri oldu. Bugün Alanya-Galatasaray maçının skoru Fenerbahçe’nin liderliğini değiştirip değiştirmeyeceğini yarın yazacağım.

Yepyeni bir kadro ile Süper Lig’de herkesin gözünün üzerinde olduğu Fenerbahçe İzmir’de Göztepe’yi 3-2 yendi. Bana göre bu maçı Göztepe son anlarda kaçırdıklarını atsa 3-3 de bitirebilirdi. Fenerbahçe’nin kaçırdıkları goller Göztepe fileleri ile buluşsa maçın skoru 6-2 de olurdu. Göztepe’nin genç kalecisi İrfan Can buna izin vermedi. Maçın hakemi Atilla Karaoğlan maça damgasını vuran isimdi desek abartı yapmış olmam. Fenere ve Göztepe’ye verilen penaltılarda arızalar büyüktü. 26. dakika Fenerbahçe lehine verilen penaltıdan önce Göztepeli Halil’i Ozan taç çizgisi yanında dirseği ile çimlerle buluşmasını sağlıyor. Herkes faul beklerken hakem Atilla Karaoğlan normal sarj deyip Fenerbahçe lehine verilen taç atışında Ozan’ın ceza sahasına yaptığı ortayı Göztepeli Poko elle kestiğini hakem görmedi. VAR devreye girince Fenerbahçe penaltı kazandı. Penaltı doğru mu doğru ama Halil’e Ozan’ın yaptığı faul olmasa. Sosa Fener’in penaltısını gole çevirdi. Göztepe bu dakikalarda iyi oynamıyordu. Defansında Alparslan’ın yokluğu belli oluyordu. Göztepe’de ileride bir Halil vardı. Bir anda Tripic işte o Tripic Göztepe’ye penaltı kazandırdı 33. dakikada. Tripic’in atılan uzun pası iyi takip edip Fenerbahçe ceza sahası içinde Serdar ile buluştu. İkilinin mücadelesinde Serdar kayarak pozisyonu önlemeye çalışırken Tripic kendini bıraktı. Hakem Atilla Karaoğlan’ı yanılttı. Göztepe penaltı kazandı.

Serdar’ın itirazları VAR’ın ses çıkarmaması Guilherme’nin vuruşu oyuna denge getirdi. Serdar’ın girişinde Tripic’e dokunmadığını televizyondaki bir pozisyonun tekrarında görüyoruz. Normalde hakem düdüğü çaldığında Serdar’ın girişinde penaltı izlenimi su götürmezdi. Bu pozisyonda hangi hakem olursa olsun. Pozisyonu takip ettiği yerden penaltıyı tereddütsüz çalar. Onun için hakemin çaldığı düdüğün verdiği penaltı kararının doğruluğu VAR’da neden incelenmedi ve incelense hakem ikaz edilse penaltı neden iptal edilmedi anlamak mümkün değil. Gelelim Fenerbahçe’nin ilk yarının sonlarına doğru Serdar’ın attığı gole. Burada da korner kararı yanlış, top Fenerbahçeli Sangere’nin ayağına çıkıp alması autunun atılmasını gerektiriyordu. Fenerbahçe’ye verilen ilk penaltıda olduğu gibi Caner’in kornerinde Göztepe defansı film seyreder gibi Serdar Aziz’in kafa vuruşunu seyredince Fenerbahçe devreyi İzmir’de 2-1 önde kapadı. İkinci yarıda Fenerbahçe oyun hakimiyetini eline aldı. 51. dakikada Yunanlı Pelkas’ın golü ile skoru 3-1 yapınca Fenerbahçe farka gider dediğimde Göztepe’nin Adanaspor’dan aldığı genç kaleci İrfan Can kalesinde devleşti. Bir de Göztepe’nin 2. golü geldi. Fenerbahçe’de panik başladı. Uzatmalarda Halil’in Göztepe adına kaçırdığı gol olsa işe bakın Fenerbahçe farklı kazanacağı bir maçta puan kaybetmiş olacaktı. Burada da Fenerbahçe kalecisi Altay’ın kurtarışı Fenerbahçe’nin galibiyetini ve liderlik koltuğuna oturmasını sağladı.