Mantar

Manisa’da gurmelerin bile hayran kaldığı lezzet! Tescil belgesini aldı Manisa’da gurmelerin bile hayran kaldığı lezzet! Tescil belgesini aldı

Mantarlar, güneş ışığından doğal olarak D vitamini sentezleyebilir. Yıkanmadan tüketmek, bu vitaminin daha etkili bir şekilde alınmasına yardımcı olabilir.

Enginar

Enginarlar, antioksidanlar ve lif bakımından zengindir. Yıkama sırasında kaybolabilecek bu besin değerlerini korumak için yıkanmadan tüketmek önemlidir.

Yumurta

Yumurtaları yıkamaktan kaçının çünkü yumurta kabukları, henüz fabrikadayken antibakteriyal olması için kaplanır. Yumurtayı yıkamak bu koruyucu özelliği bozabilir ve bakterilerin çoğalmasına neden olabilir.

Makarna

Makarna bakteri riski taşımaz ancak pişirmeden önce veya sonra makarnayı durulamak; içinde nişastanın çıkmasına ve makarnanın tadının değişmesine neden olabilir.

Çiğ Et

Kırmızı et, tavuk eti veya balık fark etmeksizin; çiğ eti yıkamak oldukça zararlıdır. Çiğ eti yıkadığınızda çapraz bulaşma sayesinde bakterileri tüm mutdağınıza fazla bulaştırmış olursunuz.

Editör: Nuray Bozkurt