Safranbolu Safranı, AB tarafından tanınarak korumalı menşe adı (PDO) alırken, bu tescil sayesinde ürünün adı, coğrafi kökeni ve geleneksel üretim yöntemleriyle ilişkilendirilen özelliklerinin korunmasına destek olacak. Safranbolu Safranı, Karabük iline bağlı köylerde yetişen mor renkli aromatik bitkiden elde ediliyor.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, konuyla ilgili olarak, "AB tescili Türkiye ve ötesinde bu safranın tanınırlığını artıracak ve hem üreticiler hem de tüketiciler için çok önemli bir rol oynayacak. Tüketiciler logoyu gördüklerinde gerçek Safranbolu safranı aldıklarını anlayacaklar" ifadelerini kullandı.

Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muammer Dumaner, "AB tescili, hakiki safranın dünyada tanınacağı anlamına geliyor. Ürünümüzün değeri daha çok artacak" dedi.

Safranbolu Safranı, dünya genelinde kullanım alanları arasında dokumacılık, gıda, gastronomi, ilaç ve kozmetik bulunuyor. Safranbolu'da uzun yıllardır geleneksel olarak yapılan safran üretimi, AB tescili ile birlikte uluslararası pazarda daha çok bilinirlik kazanarak ihracat potansiyelini artırmayı hedefliyor.

Efsanelere Konu Olan Kayıp Şehir Atlantis Manisa'da Mı? Gizemli Kıta Parçası Hakkında Bilinmeyenler! Efsanelere Konu Olan Kayıp Şehir Atlantis Manisa'da Mı? Gizemli Kıta Parçası Hakkında Bilinmeyenler!

Editör: Diyar Aslan