Oya Maltepe, gezi ve turizm, şehir rehberleri kategorilerinde eserler kaleme almıştır. Özellikle de ‘’İstanbul’un Balkonları’’ adlı kitabı ile okuyucuların ilgisini çekmiştir. Oya Maltepe Şengör kimdir sorusunu cevapladık!

Oya Maltepe Kimdir (2)

Oya Şengör Kimdir?

Oya Maltepe, 1958 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Eğitim ve öğretim hayatına İstanbul'da başlayan Oya Maltepe lise ve üniversite yıllarının ardından 1980'li yılların başında Celal Şengör ile tanışmıştır.

Oya Şengör, jeoloji alanında uzmanlaşmış ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nde profesör olarak görev yapmıştır. Jeolojideki bilgisine dayanarak, akademik kariyerinde büyük başarılar elde etmiştir.

Oya Şengör, yapısal yer bilimi ve tektonik alanlarında yaptığı çalışmalarıyla hem ulusal hem de uluslararası düzeyde tanınmış bir isimdir.

Oya Maltepe Nereli?

Oya Maltepe aslen nereli sorusunun net bir cevabı bulunmamaktadır. Fakat doğum yeri İstanbul olduğu için kendisinin İstanbullu olduğu düşünülmektedir.

İş Görüşmesinde Ne Giyilir? Yaz ve Kış Aylarında İş Görüşmelerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler İş Görüşmesinde Ne Giyilir? Yaz ve Kış Aylarında İş Görüşmelerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Oya Maltepe Evli Mi?

Oya Maltepe’nin Celal Şengör ile birlikteliği 1980’li yılların başına dayanmaktadır. Bu birliktelik kısa bir süre sonra 1986 tarihinde nikah masasında son bulmuş ve evlenmişlerdir.

1986 tarihinde jeolog Celal Şengör ile dünya evine giren Oya Şengör’ün bu evliliklerinden Asım Şengör isimli çocukları dünyaya gelmiştir. 

Oya Maltepe’nin Çocuğu Var Mı?

Oya Maltepe ile evliliği sebebiyle sıklıkla sorulan sorulardan biri de Celal Şengör’ün çocuğu kimdir sorusudur.

Çiftin tek çocuğu olan oğulları H. C. Asım Şengör 1989 yılında dünyaya gelmiştir.

Asım Şengör Kimdir?

Celal Şengör ve Oya Maltepe’nin oğlu olan Asım Şengör 1989 doğumlu ve güncel olarak 35 yaşındadır. Özel Alman Lisesi’ni başarıyla bitirdikten sonra İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü’nde eğitim almıştır.

Celal Şengör Kimdir?

Celal Şengör, 24 Mart 1955 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Oldukça dolu bir kariyeri olan Şengör, 1973 tarihinde Robert Koleji'ni bitirdikten sonra 1978'de ise State University of New York at Albany'den Jeolog olarak mezun olmuştur.

Bu üniversitede 1979 yılında yüksek lisansını bitirmiş ve 1981'de İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi, Genel Jeoloji kürsüsünde asistan olarak görev yapmaya başlamıştır.

1982'de de State University of New York at Albany'den doktora almıştır. 1984 yılında Londra Jeoloji Cemiyeti'nin Başkanlık Ödülü'nü, 1986'da TÜBİTAK Bilim Ödülü'ne layık görülmüştür. Aynı yıl İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Genel Jeoloji Anabilim Dalında doçent olmuştur.

1988'de Neuchâtel Üniversitesi Fen Fakültesi'nden şeref bilim doktoru unvanına sahip olarak 1990 yılında Academia Europaea'ya kabul edilmiştir. Celal Şengör, aynı yıl Avusturya Jeoloji Servisi muhabir üyesi, 1991 yılında ise Avusturya Jeoloji Derneği şeref üyesi olmuştur.

1991 yılında Kültür Bakanlığı'nın Bilgi Çağı Ödülünü kazanmış ve 1992 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Genel Jeoloji Anabilim Dalı'nda profesörlüğe yükselmiştir.

Celal Şengör, ileri seviyede İngilizce, Fransızca ve Almanca bildiğini ifade ederken; Felemenkçe, İtalyanca, Portekizce, İspanyolca ve Osmanlı Türkçesini okuyabildiğini de söylemiştir.

Muhabir: Özkan Çelik