Kore yapımı k-Drama dizileri son yılların en popüler içerikleri arasında yerini alıyor. Bu diziler dünya genelinde oldukça fazla izleniyor. Netflix ise bilindiği ileri gelen bir online dizi/film platformu. Birbirinden güzel yapımları her ay kütüphanesine ekleyen Netflixte hangi Kore dizileri yer alıyor merak ediliyor. En iyi Netflix Kore dizilerini listeledik! İşte detaylar…

En İyi Netflix Kore Dizileri 

Netflix, 190’dan fazla ülkede binlerce dizi, film ve belgesel içeriği sunan bir online film izleme platformu olarak oldukça ilgi görüyor. Son yıllarda en iyi Kore dizileri olarak nitelendirilebilecek yapımlar, tüm dünyada büyük bir hayran kitlesi kazandı.

Kore dizileri ya da K-dramaları, benzersiz hikaye anlatımı, ilgi çekici karakterleri ve mizah, romantizm ve dramın mükemmel karışımıyla uluslararası olarak oldukça ilgi görüyor. Netflix de bu popülerliğe ayak uydurarak izleyicilerine, geniş bir Kore dizisi yelpazesi sunuyor.

İşte Netflix’te keyifle izleyebileceğiniz 10 Kore dizisi:

  • Hometown Cha-Cha-Cha
  • Business Proposal
  • Twenty Five Twenty One
  • Memories of the Alhambra
  • All Of Us Are Dead
  • Crash Landing on You
  • Itaewon Class 
  • It's Okay to Not Be Okay
  • The Uncanny Counter
  • My ID Is Gangnam Beauty

Netflix’te yer alan, bir oturuşta bitirmek isteyeceğiniz, Kore dizi listemizi daha yakından tanıyalım ve hikayelerine bakalım…

Öneri: Netflix Üyelik Fiyatları Güncel! Abonelik Ne Kadar? Nasıl Üye Olunur?

1. Hometown Cha-Cha-Cha

Netflix Kore Dizileri 1

Dizi, büyük şehirdeki işini bırakarak deniz kenarında küçük bir sahil kasabasına yerleşen diş hekiminin etrafında gelişir. Bu kasabada tanıştığı bir adam ise her işin üstesinden gelebilen ve tam zıddı olduğunu düşündüğü biridir. Bu kasabada geçen aşk hikayesini konu alan dizi Netflix Kore dizilerinin en popülerlerinden biridir. 

Süresi 78 dk olan dizinin yönetmenliğini Yoo Je-won yapmaktadır. Oyuncu kadrosunda ise Shin Min-a, Kim Seon-Ho, Harrison Xu, Ren Hanami, Lee Bong-Ryung yer alır. Hometown Cha-Cha-Cha 2021 yılında yayınlanmaya başlamıştır. 

2. Business Proposal

Netflix Kore Dizileri 2

Bir şirket CEO'sunu kandırmak için başkasının yerine geçen bir kadının hikayesini anlatan eğlenceli Netflix Kore dizilerinden biri olan Business Proposal, 2022 yılında yayınlanmaya başlamıştır. Arkadaşı kılığına giren Ha-ri’nin maceralarını izlediğimiz sürükleyici dizi 61 dk olarak yayınlanmaktadır. 

Komedi ve Dram türünde olan dizinin yönetmeni Park Seon-ho’dur. Oyuncu kadrosunu ise Ahn Hyo-seop, Kim Se-jeong (i), Seol In-ah, Kim Min-kyu ve Byungchan oluşturur. 

3. Twenty Five Twenty One

Netflix Kore Dizileri 3

1998 yılında geçen ve hayallerini gerçekleştirmeye çalışan gençlerin hikayesini anlatan dizi drama ve aşk unsurları sunuyor. Kendine yeni bir yaşam inşa etmek isteyen genç eskrimci, çalışkan ve genç bir adamla tanıştığında, kendi keşif yolculuğu da daha keyifli hale geliyor. 

2022 yılında yayın hayatına başlayan dizi 75 dk uzunluğundadır. Jung Ji-Hyun tarafından yönetilen dizinin oyuncu kadrosunu; Kim Tae-ri, Nam Jo-hyuk, Kim Ji-yeon, Choi Hyun-wook ve Lee Joo-Myung oluşturuyor.
 

4. Memories of the Alhambra

Netflix Kore Dizileri 4

Dizi, İspanya’nın Granada şehrine iş gezisi için giden bir yatırım şirketinin CEO’su (Hyun Bin) ve eski bir pansiyon işleten bir kadının (Park Shin-Hye) karşılaşması ile başlayan tuhaf bir hikâyeyi konu alır. Fantastik türündeki bu dizi ayrıca birbirlerini izleyen gerçekler ve kişinin dünya ile arasındaki algılarını bozabilen genişletilmiş bir gerçeklik oyunu etrafında dönmektedir. 

2018 yapımı olan dizinin süresi 70 dk olarak belirlenmiştir. Yönetmen koltuğunda Ahn Gil-ho oturmakta oyuncu kadrosunu ise Hyun Bin, Park Shin-hye, Park Chan-yeol, Han Bo-Reum ve Kim Eui-sung oluşturmaktadır. 

5. All of Us Are Dead

Netflix Kore Dizileri 5

En iyi Netflix Kore dizilerinden All of Us Are Dead, zombi kıyameti sırasında bir lisede mahsur kalan öğrencilerin hayatta kalma mücadelesini anlatan gerilim dolu bir dizidir. 2022 yılında yayın hayatına başlayan ve oldukça beğenilen dizinin yeni sezonları da merakla beklenmektedir. Bilim kurgu türünde yer alan dizinin ekran süresi 65 dk dır. 

Oyuncu kadrosunu Lee Yoo-Mi, Kim Byeong-cheol, Lee Kyoo-Hyung, Jeon Bae-su ve Yoon Chan-Young oluşturmaktadır. Yönetmen koltuğunda ise Kim Nam-Soo ve Lee Jae-kyu beraber oturmaktadır. 

6. Crash Landing on You

Netflix Kore Dizileri 6

Dizi, bir Güney Koreli kadın ile bir Kuzey Koreli adamın arasındaki aşk hikâyesini konu almaktadır. Güney Koreli bir şirket CEO'su olan kadının geçirdiği yamaç paraşütü kazası sonrası yönetim şekilleri birbirinin tam zıddı olan Kuzey Kore’ye düşmesi ile işler değişir. Yoon Se-Ri (Son Ye-Jin) burada, Kuzey Koreli bir subay olan Lee Jung-Hyeok (Hyun-Bin) ile karşılaşır. Ve ikilinin imkansızlıklar içerisindeki aşk hayatı izleyicileri duygudan duyguya sürükler. 

2019 yılında yayınlanmaya başulalan ve süresi 85dk olan dizinin yönetmenliğini Lee Jung-hyo yapmaktadır. Oyuncu kadrosu ise Hyun Bin, Son Ye-jin, Seo Ji-Hye, Kim Jung-hyun (i) ve Oh Man-seok’d-tan oluşmaktadır. 

7. Itaewon Class 

Netflix Kore Dizileri 7

Orijinal İsmi Itaewon Keullasseu olan Dizi, adaletsiz bir dünyada yükselmeyi başaran inatçı ve cesur bir grup insanın etrafında dönmektedir. Itaewon’da 'Jagga' adlı bir restoran zincirinin sahibi, Jang Dae-Hee (Yoo Jae-Myung) ve onun oğlu (Ahn Bo-Hyun), Park Sae-Ro-Yi’nin (Park Seo-Joon) hayatını mahvetmekle kalmaz, babasının ölümüne neden olurlar. Park Sae-Ro-Yi, intikam almak için sahibi oldukları 'Jagga' restoran zincirini yok etmeye karar verir ve aynı bölgede bir restoran açar. 

Dram türünde yer alan Netflix Kore dizilerinden biri olan ve izleyicisini ekrana kitleyen dizinin yönetmeni Kim Sung Yoon’dur. Oyuncularını Park Seo-joon, Kim Da-Mi, Yoo Jae-Myung, Kwon Na-ra ve Ahn Bo-hyun’ın oluşturduğu dizinin ekran süresi ise 69 dk dır. 

8. It’s Okay to Not Be Okay

Netflix Kore Dizileri 8

It’s Okay to Not Be Okay, psikiyatri bölümünde çalışan bir adam ile popüler ama antisosyal kişilik bozukluğu olan kadın bir çocuk kitabı yazarının etrafında dönmektedir. Adam, aşkı reddetmektedir. Kadın ise aşk hakkında hiçbir şey bilmemektedir. Ancak, ikisi birbirlerine aşık olur. Aşk sayesinde zorlukların üstesinden gelir, kayıp ruhlarını ve kimliklerini yeniden keşfederler. Biz de ekran başında bu heyecanlı serüvene dahil oluruz. 

Dram ve komedi türünü aynı çatı altında barındıran dizinin yönetmeni Park Shin-woo’dur. Kim Soo-hyun, Seo Ye-Ji, Park Gyu-young, Oh Jung-se ve Kim Joo-Hun’un oyuncu kadrosunu oluşturduğu dizinin yayın süresi 75 dk dır. 

Kızılcık Şerbeti’nden ayrılan Selin Türkmen’in yeni dizisi belli oldu Kızılcık Şerbeti’nden ayrılan Selin Türkmen’in yeni dizisi belli oldu

9. The Uncanny Counter

Netflix Kore Dizileri 9

Netflix Kore dizileri arasında popüler olanlardan biri de The Uncanny Counter olarak karşımıza çıkıyor. Dizide; Kendilerine “Counter” ismini veren bir grup süper güçlere sahip genç, kimliklerini gizlemek için bir noodle restoranında çalışmaktadır. Asıl yaptıkları iş ise dünyayı tehdit eden şeytani ruhlarla savaşmaktır. Bu aksiyon dolu macera izleyiciyi ekrana kitlemektedir. 

Yönetmenliğini Yoo Sun-dong’un yaptığı dizinin oyuncu kadrosunda; Joe Byeong-gyu, Yu Jun-sang, Kim Se-jeong (i), Yum Hye-ran ve Ahn Suk-hwan yer almaktadır. 2020 yapımı olan dizinin süresi 64 dk dır.
 

10. My ID Is Gangnam Beauty

Netflix Kore Dizileri 10

Dizi, iki üniversite öğrencisinin etrafında dönmektedir. Kang Mi-Rae (Lim Soo-Hyang), çirkin olduğu için insanlar tarafından sürekli aşağılanmış ve zorbalığa uğramış birisidir. Bu duruma daha fazla katlanamaz ve estetik ameliyatı olur. Yeni güzel yüzü ile üniversiteye başlayan Mi-Rae’ye insanlar kaba davranmaya devam eder. Onu 'Gangnam Güzeli' olarak aşağılayıcı bir şekilde çağırır. Mi-Rae ile aynı üniversiteye giden Do Kyung-Seok (Cha Eun-Woo) insanların dış güzelliğinden daha çok iç güzelliğine önem veren birisidir. Kyung-Seok zamanla Mi-Rae’ye âşık olur.

Soluksuz izlenen bir aşk hikayesini işleyen dizinin yönetmenliğini Choi Sung-Bum yapmaktadır. Oyuncu kadrosunda ise Cha Eun-woo, Lim Su-hyang, Jo Woo-Ri, Kwak Dong-Yeon ve Min Do-hee yer almaktadır. Dizinin yayın süresi ise 65 dk’dır.

Sizin için Netflix’te yayınlanan ve en çok beğenilen 10 Kore yapımı diziyi En İyi Netflix Kore Dizileri başlığı altında derledik. Kore yapımı dizileri seviyorsanız veya izlemeye başlamak istiyorsanız, şimdi tam zamanı!

Muhabir: Özkan Çelik