Yaşadığımız sıkıntılardan, ülke gündeminden ya da hayatın yol açtığı stresten biraz olsun uzak kalmak istediğimizde komedi filmleri yardımımıza koşuyor. Komedi filmlerini kolay şekilde seyredebileceğimiz yerler ise dijital platformlar oluyor. Netflix bu platformların başında yer alıyor.

Netflix komedi filmleri açısından kullanıcılarına oldukça geniş bir yelpaze sunuyor. Yabancı Türk komedi filmleri Netflix’in kütüphanesinde kendine yer buluyor. Peki, Netflix komedi filmleri hangileri? İşte, bu soruya cevap niteliğindeki önerilerimiz!

En İyi Netflix Komedi Filmleri

Netflix komedi filmleri arasında aileyle ya da tek başına izleyebilecek eğlenceli içerikler yer alıyor. Bu içeriklerden zevkinize uygun olanı bularak hemen izlemeye başlayabilirsiniz.

Netflix komedi filmlerinden bazıları şunlardır:

  • Murder Mystery (Gizemli Cinayet)
  • Ted (Ayı Teddy)
  • The Dictator (Diktatör)
  • Ölümlü Dünya
  • Sağ Salim 3: Ölü ya da Diri
  • Meet the Parents (Zor Baba)
  • Organize İşler Sazan Sarmalı
  • Do Not Disturb
  • The Other Guys (Yedek Polisler)
  • The Devil Wears Prada (Şeytan Marka Giyer)

1. Murder Mystery (Gizemli Cinayet - 2019)

Netflix Komedi Filmleri 11

Murder Mystery, 2019 yılı Amerikan yapımı bir komedi filmidir. Netflix komedi filmleri arasında en sevilenlerden olan filmin başrollerinde Jennifer Aniston ve Adam Sandler yer alıyor. Filmde Audrey ve Nick Spitz çiftinin çıktıkları tatil, kendilerini bir cinayet soruşturmasının içinde bulmalarıyla komik bir hâl alıyor.

2. Ted (Ayı Teddy - 2012)

Netflix Komedi Filmleri 2

Ted, Seth MacFarlane’in yazdığı ve yönettiği bir Amerikan komedi filmidir. Filmin oyuncularından başlıcaları Mark Wahlberg, Mila Kunis ve Seth MacFarlane’dir. 2012 yapımı olan filmde, John Bennett (Mark Wahlberg) adındaki bir adamın çocukluğunda oynadığı ayı olan ve dileği sonucunda canlanan Ted ile arkadaşlığı komik bir dille anlatılıyor.

3. The Dictator (Diktatör  - 2012)

Netflix Komedi Filmleri 3

2012 yılında seyirciyle buluşan film, Amerikan yapımıdır. Filmin başrollerinde Sacha Baron Cohen, Anna Faris ve Ben Kingsley yer alıyor. Sacha Baron Cohen ayrıca filmin senaristliğini de üstleniyor.

Filmin hikâyesi ise şöyle: Kuzey Afrika’da yer alan hayalî ülke Wadiya’nın diktatörü Aladeen (Sacha Baron Cohen), Amerika’ya gider ve bir komplo sonucu kaybolur. Aladeen, bir süre sonra hafızası kaybolmuş ve sakat bir şekilde bulunur. Bu hâliyle kadın aktivist Zoey (Anna Faris) ile tanışır ve bu tanışma Adadeen’in insan hakları konusunda farkındalığa erişmesine sebep olur.

4. Ölümlü Dünya (2018)

Netflix Komedi Filmleri 4

Komik Türk filmleri Netflix’te rağbet gören projelerdendir. Bu projelerden biri de Ölümlü Dünya’dır. Senaristliğini Feyyaz Yiğit, Aziz Kedi ve Ali Atay’ın yaptığı filmin yönetmen koltuğunda Ali Atay oturuyor. Filmin oyuncu kadrosu ise oldukça geniş. Feyyaz Yiğit, Ahmet Mümtaz Taylan, Alper Kul, Ahmet Mümtaz Taylan, Doğu Demirkol bu usta kadronun sadece birkaç ismi. Ölümlü Dünya, Anadolu Tat Lokantasını işleten, aynı zamanda nesiller boyunca bir kiralık katil şirketine hizmet eden Mermer ailesinin hikâyesini anlatıyor.

5. Sağ Salim 3: Ölü ya da Diri (2023)

Netflix Komedi Filmleri 5

Netflix komedi filmleri yeni yapımları da içeriyor. Sağ Salim 3: Ölü ya da Diri böyle filmlerden biri. 2023 yapımı olan filmin senaristliğini ve yönetmenliğini Ersoy Güler üstleniyor. Filmin oyuncu kadrosunda ise Toygan Avanoğlu, Pelin Orhuner, Hüseyin Avni Danyal gibi ünlü isimler yer alıyor.

İlk iki filmin devamı niteliğinde olan filmde bir kasabada hayatını sürdüren Salim’in eline geçen mektupla değişen hayatı anlatılıyor.

6. Meet the Parents (Zor Baba - 2000)

Netflix Komedi Filmleri 6

Meet the Parents veya Türkiye’de bilinen adıyla Zor Baba, 2000 yapımı bir Amerikan filmidir. Robert de Niro’nun başrollerinde oynadığı filmde ona Ben Stiller, Teri Polo gibi isimler eşlik ediyor. Zor Baba’nın yönetmen koltuğunda ise Jay Roach bulunuyor.

Film, sevgilisine evlilik teklif edecek olan Greg Fokker’ın sevgilisinin babasıyla tanışması sonucu ortaya çıkan komik durumları anlatıyor.

7. Organize İşler Sazan Sarmalı (2019)

Netflix Komedi Filmleri 7

Yılmaz Erdoğan’ın yazıp yönettiği Sazan Sarmalı, ilk film olan Organize İşler’in devamı niteliğinde. Filmin oyuncu kadrosu ise bir hayli geniş. Bu isimlerden birkaçı ise şöyle: Yılmaz Erdoğan, Kıvanç Tatlıtuğ, Ezgi Mola, Bensu Soral, Rıza Kocaoğlu, Okan Çabalar… Film, sazan sarmalı adı verilen bir suçun içinde kendilerini bulan Asım Noyan ve çetesinin hikâyesini ele alıyor.

8. Do Not Disturb (2023)

Netflix Komedi Filmleri 8

Türk Netflix komedi filmleri arasında yer alan yapım, Cem Yılmaz imzalıdır. Cem Yılmaz, Özge Özberk, Zafer Algöz, Bülent Şakrak gibi ünlü isimlerin yer aldığı film, 2023 yılında Netflix komedi filmleri arasında yerini almıştır. Film, Karakomik Filmler serisinde yer alan Ayzek karakterinin hikâyesini konu alır. Pandemi sonucu işsiz kalan Ayzek, bir otelin gece vardiyasında çalışır ve bu vardiyada başına türlü işler açılır.

9. The Other Guys (Yedek Polisler - 2010)

Netflix Komedi Filmleri 9

Komik Netflix filmleri denilince akla gelen filmlerden biri de The Other Guys’tır. 2010 yılı Amerikan yapımı olan filmin yönetmenliğinde Adam MacKay bulunuyor. Filmin oyuncu kadrosu ise kırmızı halı geçidine taş çıkarır cinsten. Filmde Mark Wahlberg, Will Ferrell, Samuel L. Jackson, Michael Keaton ve Eva Mendes yer alıyor. The Other Guys, New York Polis Teşkilatı'nda çalışan dedektif Allen Gamble (Will Ferrell ) ve Terry Hoitz'un (Mark Wahlberg) yaşadıkları olayları konu alıyor.

10. The Devil Wears Prada (Şeytan Marka Giyer - 2006)

Netflix Komedi Filmleri 10

2006 yapımı bir drama-komedi filmi olan The Devil Wears Prada, Merly Streep’in göz alıcı oyunculuyla herkesin beğenisini toplamıştır. Filmin yönetmenliğini David Frankel, senaristliğini ise Aline Brosh McKenna yapmıştır. Merly Streep kadar dikkat çeken oyuncularından bazıları ise şunlardır: Anne Hathaway, Emily Blunt, Stanley Tucci, Adrian Grenier…

Film, moda dünyasının belirleyicilerinden Runway Dergisi’nde işe başlayan ve modadan pek de anlamayan Andy Sachs’in (Anne Hathaway) hikâyesini ele alıyor. Andy, ünlü moda yazarı Miranda Priestly’e (Merly Streep) asistan olmasıyla kendini bambaşka bir dünyanın içinde buluyor.

Better Together Ne Demek? Nişanda Better Together Ne Anlama Gelir? Better Together Ne Demek? Nişanda Better Together Ne Anlama Gelir?

Muhabir: Özkan Çelik