Birce Akalay’ın başrolünde olduğu Kuş Uçuşu adlı Netflix dizisinin 3. sezonu yayınlanmaya başladı. İlk yayınlandığı tarihten itibaren Netflix’in top 10 listesinde yer almayı başaran dizi, oyuncuları ile oldukça merak ediliyor. Özellikle dizide Aslı Tuna karakterini hayat veren Miray Daner kimdir sorusunun cevabı araştırılıyor.

Miray Daner’in yaşı, kariyeri ve hakkında tüm merak edilenleri paylaştık. İşte detaylar…

Kuş Uçuşu Aslı Tuna Kimdir?

Kuş Uçuşu Aslı Tuna, dizideki en hırslı karakterdir. Hatta öyle hırslıdır ki, isteğine ulaşmak için sevdiklerine bile zarar vermeyi göze almaktadır. Bu sebeple hayatı boyunca yalnız olan Aslı Tuna’nın çevresinde kimse kalmamıştır.

Aslı Tuna çocukluğundan beri idolü olan ve kariyerinde oldukça başarılı Lale Kıran’ın yerine geçmek istemektedir. Bu amacı için ise, önüne çıkan her engeli aşmış ve amacına ulaşmıştır. Kuş Uçuşu Aslı kimdir sorusuna cevap verdikten sonra, karaktere hayat veren Miray Daner’i inceleyelim…

Miray Daner Kimdir 1

Miray Daner Kimdir?

Medcezir ve Vatanım Sensin gibi başarılı projelerden tanıdığımız Miray Daner, genç yaşına rağmen ülkemizde oldukça ünlü olan bir oyuncudur. Tam adı ise Miray Naz Daner’dir.

Oyunculuğa çocuk yaşta adım atan Miray Daner, yoğun iş temposu sebebiyle eğitimine uzun bir ara vermiştir. Çeşitli projelerde büyük başarılar yakalayan genç oyuncu 24 yaşında liseyi bitirmiştir.

Miray Daner Kaç Yaşında? Nereli?

Miray Daner kimdir sorusuyla birlikte başarılı oyuncunun yaşı ve memleketi de merak edilen bir konudur. 15 Ocak 1999 tarihinde dünyaya gözlerini açan genç oyuncu, günümüz itibarıyla 25 yaşındadır. İstanbul doğumlu olan Miray Daner’in, aslen Giresunlu olduğu bilinmektedir.

Miray Daner Kimdir 2

Miray Daner’in Kariyeri

Kuş Uçuşu Aslı kim sorusunun ardında, ekranların tanınan yüzü Miray Daner’in kariyerini inceleyelim… Miray Daner henüz 7 yaşındayken kariyerine adım atmıştır. Başarılı oyuncu bu kapsamda, 2007 yılında yayınlanan ve Evrim Akın’ın başrolde olduğu Bez Bebek adlı dizi ile oyunculukla tanışmıştır.

Çocuk oyuncu olarak hayatımıza giren Miray Daner Bez Bebek adlı diziden sonra oyunculuğa devam etmiş, Çetin Tekindor ve Metin Akpınar gibi ünlü isimlerle aynı sahneyi paylaşmıştır. Türk televizyonun başarılı isimleriyle kendini geliştirme şansı yakalayan ünlü isim, asıl çıkışını ise Medcezir adlı diziyle yapmıştır.

Miray Daner Medcezir’de Serenay Sarıkaya, Çağatay Ulusoy, Barış Falay ve Mine Tugay gibi ünlü isimlerle çalışmıştır. Kariyerinde emin adımlarla ilerleyen Miray Daner Boran Kuzum ile Vatanım Sensin adlı dizide partner olmuştur.  Bu diziyle oldukça merak edilen ünlü oyuncu, Miray Daner kimdir sorusu ile sıkça araştırılmıştır.

Genç oyuncu Vatanım Sensin adlı dizinin ardından televizyona bir süre ara vermiş, dijital platformlarda yayınlanan projelerde yer almaya başlamıştır. Bu kapsamda Saygı adlı Blu TV dizisinde Nejat İşler ile başrolü paylaşmıştır. Ardından ise Hakan: Muhafız ve Kuş Uçuşu adlı Netflix dizilerinde boy göstermiştir. Günümüzde ise Hudutsuz Sevda adlı televizyon dizisinde yer almaktadır.

Miray Daner Sevgilisi Var Mı?

Özel hayatıyla da oldukça konuşulan Miray Daner sevgilisi konusunda da sıkla araştırılmaktadır. Ancak adı bir süre Seda Sayan’ın oğlu Oğulcan Engin ile anılan ünlü ismin hayatında, şu anda biri olmadığı bilinmektedir. 

Başarılı oyuncunun özel hayatı hakkında merak edilen bir diğer konu ise, Miray Daner Aras Bulut İynemli kuzen mi sorusudur. Aras Bulut İynemli'nin, Miray Daner'in halasının oğlu olduğu bilinmektedir. Yani Miray Daner'in babası ile Aras Bulut İynemli'nin annesi öz kardeştir.

Miray Daner annesi ve babası da merak konusudur. Ünlü ismin annesinin Figen Dilgin olduğu bilinmekle birlikte, babası hakkında herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.

Miray Daner Kimdir 5

Miray Daner TV Dizileri ve Filmleri

Miray Daner kimdir merak edenleri için ünlü ismin yer aldığı projeleri inceleyelim… Miray Daner yaşına rağmen yer aldığı projelerde gösterdiği yetenekle, Türk televizyonunun sık konuşulan simaları arasında yer edinmeyi başarmıştır. Bu kapsamda ünlü oyuncunun yer aldığı yapımlar sıkça araştırılmaktadır.

Miray Daner dizileri aşağıdaki gibidir:

  • Bez Bebek (2007)
  • 1 Kadın 1 Erkek (2008)
  • Papatyam (2009)
  • Zil Çalınca (2012)
  • Zil Çalınca Avı (2012)
  • Merhaba Hayat (2012)
  • Medcezir (2013)
  • Vatanım Sensin (2016)
  • Bir Litre Gözyaşı (2018)
  • Kara Tahta (2022)
  • Hudutsuz Sevda (2023)

Başarılı oyuncu Miray Daner’in yer aldığı sinema filmleri ise, aşağıdaki gibidir:

Muş semalarında insanı andıran bir cisim görüntülendi Muş semalarında insanı andıran bir cisim görüntülendi
  • Dersimiz: Atatürk (2010)
  • Çınar Ağacı (2011)
  • Arkadaşım Max (2013)
  • Hürkuş: Göklerdeki Kahraman (2018)
  • Hayat (2023)

Miray Daner Kimdir 4

Kuş Uçuşu Konusu Nedir?

Miray Daner kimdir sorusunun yanında parladığı dizi Kuş Uçuşu’nun konusu da merak ediliyor. Birce Akalay, Defne Kayalar, İrem Sak ve Miray Daner gibi ünlü isimlerin yer aldığı popüler dizinin pek çok hayranı bulunuyor.

Kuş Uçuşu’nun konusu aşağıdaki gibidir:

Aslı Tuna çocukluğundan beri ünlü spiker Lale Kıran’a hayrandır. Ancak zaman geçtikçe bu hayranlık, kıskançlığa ve bir takıntıya dönüşmüştür. Üniversiteyi bitiren Aslı Tuna, Lale Kıran’ın çalıştığı medya şirketine stajyer olarak işe başlamıştır. Ancak stajyer olabilmek için, önündeki 6 kişiyi hile yaparak elemiştir.

Önceleri silik bir kişi olarak medya şirketinde çalışan Aslı Tuna, çeşitli oyunlarla başarılar elde etmeye başlamıştır. Asıl hedefi ise Lale Kıran’ı koltuğundan indirmek ve onun yerine geçmektir. Bu amacı kapsamında, Lale Kıran’ın adını kirletmek için elinden geleni yapmış ve amacına ulaşmıştır.

Ancak dizinin ikinci sezonunda Lale Kıran’a yaptığı her şey, kendi başına da gelmiştir. Lale Kıran’la yüzleşen Aslı Tuna, bazı şeylerin farkına varmıştır ama artık her şey için çok geçtir. Kendine yeni bir hayat çizmeye çalışsa da, Lale Kıran onun hala takıntısıdır. Çünkü adı ne kadar kötülenirse kötülensin, Lale Kıran bir şekilde başarıya ulaşmaktadır.

İki başarılı kadın arasında geçen bu heyecan dolu çekişme hikayesi ise, dizi severler tarafından hayranlıkla izlenmektedir. Bu kapsamda dizinin 3. sezonu merakla beklenmiş, daha çıktığı ilk günden Netflix’te popüler listesinde yerini almıştır.    

Muhabir: Özkan Çelik