Barış Pınarı harekatında Mehmetçik destan yazarken A Milli Takımımız cuma akşamı inatçı Arnavutluk’u Cenk Tosun’un kafa gölü ile mucizevi bir galibiyetle EURO 2020 Kupasına dayandı. Millilerimiz kahraman Mehmetçiklerimize selam durdu. Bugün gurbette Fransa karşısına daha güvenli çıkıyoruz.

Cuma akşamı televizyon başında Güneş’in Mille Takım forması ile sahaya sürdükleri futbol kahramanlarımızın Arnavutluk’un inatçı direnişi karşısında ne kadar zorlandığını gördük. Hasan Çoksöyler’den bilirim Arnavut inadı “ dediğim dediktir”. Onun için maç öncesi Aydın Benlişen Aşçı Çetin ve Aydın Besen ile maç saatini beklerken Berber Fevzi “Arnavutluk’a fark atarız” deyince “Zafer kolay olmayacak” dedim. Öyle oldu. Gerçekten de Arnavutluk’un EURO 2020 kapısında gezinmesi için bizim maç son şansları idi. Yenerlerse iddialı duruma geleceklerdi. Son maçlarda hesap kitap taktiği çok olur, Fransa İzlanda da. Biz de Arnavutluk ile kozlarımızı paylaşmak için Cuma akşamı sahaya çıkmıştık. Kadıköy’de Arnavutluk sert futbolu ile Millilerimize kök söktürüyordu. Kanatlarda Cengiz’in yokluğu hissediyorduk. Temkinli oynadık. Arnavutluk karşısında zaman zaman büyük sıkıntılar yaşadık. Gol pozisyonu yakalayamadığımız gibi son 20 dakikada kalemizde üç net gol pozisyonu gördük. Bereket kalecimiz Mert günündeydi. Futbol atamayınca gol yiyebileceğin bir oyun türü. Arnavutluk Milli Takımının kaçırdıkları karşısında rahat nefes alırken “Bir gol buluruz” derken maçın 90. Dakikasında Arnavutluk savunmasının hediye ettiği pozisyonda Cenk Tosun’un kafa golü ile bugün Paris’te final gibi bir maça çıkıyoruz. Lider olarak çıkacağımız sahada öfkeye kapılmamalıyız. Her türlü provokasyonlara karşı sakin olmalıyız. Allah futbol şansını bizden yana kullansın diyorum.

ÜNİVERSİTE ARKADAŞLARI KURUM VE KADAYIFCILAR’IN BULUŞMASI

Hayatta önemli duygulardan ikisidir dostluk ve arkadaşlık.

Biri okul sıralarından başlayıp üniversite yaşamına kadar süren serüvendeki okul arkadaşlığı diğeri de asker ocağında edinilen arkadaşlık ve dostluklar.

Bunlar yaşamda iz bırakan bağlardır. Eskilerin bir tabiri, “Dağ dağa kavuşmaz, insan insana kavuşur.”

Kadayıfcılar Lokantası’nın sahiplerinden Latif Kadayıfcılar’ın oğlu Selçuk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünü bitiren Fatih Kadayıfcılar, üniversite yıllarında şimdiki Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile aynı sıraları paylaşmış ve güzel anılarla diplomalarını aldıktan sonra hayat onlara ayrı ayrı illerde yaşamayı nasip etmiş.

Hakan Kadayıfcılar’ın da yeğeni olan inşaat Mühendisi ve işadamı Fatih Kadayıfcılar yıllar sonra üniversite yıllarındaki arkadaşı Murat Kurum’u Ankara’da, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda, bakan koltuğunda ziyarete gitti.

Bu buluşmada işadamı Aydın Benli de vardı. Bakan Kurum, üniversite arkadaşına candan bir karşılamada bulundu.

Fatih ve murat eski anılarını tazelediler. Bakan Kurum 20 yıl geriye giderek Fatih Kadayıfcılar ile üniversite günlerini yad ettiler.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u tanımam ama geçmişini ve dostlarını unutmayan yapısına hayran kaldım.