Manisa’da usulsüz sağlık kurulu raporu düzenleyen şebeke, polise takıldı. Manisa İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü, il genelinde şüpheli şahısların; usulsüz sağlık kurulu raporu düzenlettiği, kamuyu yüksek miktarlarda zarara uğrattıkları, bu yöntemle kendilerine haksız menfaat temin ettikleri tespit edilmesi üzerine harekete geçti.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde suç işlemek amacıyla örgüt kurma suçu kapsamında il genelinde operasyon düzenlendi.

Manisa merkezli olmak üzere İzmir ve Antalya’da, 26 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda 26 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda; 1 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet kuru sıkı tabanca, 3 adet av tüfeği, 748 adet tarihi sikke, 168 adet fişek, 27 şişe kaçak alkol, 108 bin TL para ve çok sayıda belge ile doküman ele geçirildi.

01.05.2024 Manisa’da bugün hayatını kaybedenler 01.05.2024 Manisa’da bugün hayatını kaybedenler

Tamamlanan tahkikatın ardından adli makamlara sevk edilen 26 şüpheli şahsın tamamı tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilirken, mahkemece; 4 şüpheli şahıs serbest bırakıldı, 12 şüpheli şahıs Adli Kontrol Kararı ile serbest bırakıldı, 10 şüpheli şahıs ise tutuklandı. Haber Merkezi

Editör: Zerrin Ağar