Alanya’da Galatasaray yedinci zafer haftasını kutladı. Liderliğini korudu. Maçta cim bom net pozisyonlara girdi. Kalesinde de zaman zaman tehlikeler yaşadı. Sahneye Fernando Muslera çıktı. Muslera eldivenleri ile Alanya’da Galatasaray’a hayat verdi. Soyadı gibi kılıcını çeken Emre Galatasaray’a galibiyet getiren golü atarken kazanılan 3 puanın bana göre değeri 9 ile 15 puan arasındaydı. Keskin virajı kazasız belasız geçme başarısına ulaşan Galatasaray’da maçı yöneten hakem Zorbay Küçük ve VAR’daki Emre Malok’un kararlarına Teknik Direktör Fatih Terim “Bir tuzağı daha bertaraf ettik” diyerek büyük tepki gösterdi. Sabah Gazetesi yorumcusu İzmirli dostum Levent Tüzemen “Hakemler üç maymunu oynadı” başlıklı köşe yazısında “Hakem Zorbay küçük bozacı VAR’daki Emre Malok da tüm kararlarda şıracıydı. Hakemler iki hafta içinde yaratılan algı operasyonundan o kadar etkilenmişler ki bir kırmızı kartta bir de penaltıya göz göre göre üç maymunu oynadılar” diyordu. Ünlü yorumcu Erman Toroğlu ise “Bu atamalar kafaları karıştırdı” başlıklı köşe yazısında “Öyle bir maç ki 5 takımı birden ilgilendiriyor. Alanya kaybetse yukarı grubu yakalaması zorlaşacak, kazanırsa Galatasaray’a darbe vuracak, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor ellerin ovuşturacaktı. Böyle bir maçın hakemi Zorbay Küçük… Tamam. Zorbay Küçük artık büyük maçları yönetebiliyor. Peki VAR’daki isim kim? Emre Malok. Dörtteki isim kim? Kadir Sağlam. Zorbay Küçük sakatlansa o idare edecek yani. Evet bazı hakemler cezalandırıldı. Maç verilmiyor tamam da yardımcıları Zorbay’a yakın adamlar verin. İki pozisyon var maçta. Biri Onyekuru’nun penaltı beklediği pozisyon biri de Luyindama’nın kafasına gelen tabanla yaralandığı pozisyon. Şimdi bu pozisyonlarda kamera çekiyor. Hakem ile VAR konuşuyor. Yani yorum yapıyorlar. Yorum yapıp karar veren adam sahadaki adam değil VAR’daki Emre Malok. Daha hayatında Süper Lig yönetmemiş bir hakem. Sen çağır hakemi o karar versin. İşte bundan dolayı kafalar karışıyor. Yalnız seyredenlerin değil Alanya Galatasaray’ın rakiplerinin de karışıyor” diyor.

KALBİM DURACAKTI

Televizyon başında maçı oğlum Gökhan ve Sümer Oral abimle telefon konuşmaları ile birlikte izledim. İstanbul’un karından Belek’in güzel havasına kamp yaparak kavuşan Galatasaray Alanya deplasmanında kupada İstanbul’da yaptığı hataları tekrarlamayan bir yeni oyun düzeni ile oynadı. Defansında açık vermemek için oyunu kendi sahasında kabul edip gol yememeyi prensibi ile başladığı maçın temposu yüksekti. Galatasaray ilk anlarda net üç pozisyonu yakaladı. Muhammed’in şutu yan direkten döndü. Bu arada Salih’in de gol diye sevindiği pozisyonda meşin yuvarlak direkten dönüyordu. Oğlum Gökhan arıyor “Bunları kaçırdık. Gol yiyebiliriz” diyordu. Atamayana atarlar misali gerçekleşiyordu. Salih’in kaçırdığı fırsattan sonra Emre Kılıç tek başına girdiği Alanya ceza sahası içinde iyi takip sonunda Galatasaray’ın golünü Alanya filelerine gönderiyordu. Biraz rahatlamış ve sevinmiş halimle maçın 90 dakikasını izledim ama onu bir de bana sorun. İkinci yarının son bölümünde ceza alanı çevresine kapanan bir Galatasaray ve bu seddi aşmak için uğraşan bir Alanya karşısındaki pozisyonları izlerken sanki kalbim duracaktı. Muslera başta olmak üzere defans yerinde müdahalelerle Alanya’nın gollük akınlarını önlüyordu. Hakem Zorbay Küçük’ün bitiş düdüğü ile Sümer abimi aradım “Çok şükür kalbim duracaktı” dedim. Sayın bakanım Sümer Oral da “Benim de Ertuğrul benim de kazandık çok şükür” dedi. Oğlum Gökhan da öyle. Mübalağasız söylüyorum son 5 dakika uzatmayı televizyonda bakamadım. Başımı öne eğip spikerin konuşmalarını dinledim. Gerçekten çok zor bir maç oldu. Alanya bir gol atsa maç 3-1’e giderdi. Allah Galatasaray’ı korudu. Maç sonrası bütün kanalların spor programlarını izledim. Kırmızı kart ve penaltıda çoğu birleşiyordu.

BİR TUZAĞI DAHA BERTARAF ETTİK

Ara başlıktaki sözler maç sonrası konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’e aitti. Terim hakem yönetimine bu sözlerle tepki gösteriyordu. Galibiyet sonrası mutluluğu her hali ile belli olan Fatih Terim “Biz kendi karakterimiz dışında bir futbol oynamak istedik. İkinci yarıda istemediğimiz şeylere mecbur kaldık. İlk 45’te hem golü hem pozisyonları bulduk. Bu yarıda oyunun kopması gerekirdi ancak hakemlerle birlikte koparamadık. Ceza almak istemiyorum ama genç hakem veriyorsunuz tamam. VAR’a da tecrübesiz hakem veriyorsunuz bu nasıl anlayış? Haftanın kritik maçı. Kırmızı kart yok penaltı yok. Böyle şey olur mu? Çok önemli bir galibiyet aldık. Bir tuzağı daha bertaraf etmenin mutluluğunu yaşıyorum” dedi. Kritik galibiyetler sonrası televizyon kameralarının karşısında görmeye alıştığımız Galatasaray’ın sevimli futbolla yoğrulmuş heyecanlı ikinci başkanı Abdürrahim Albayrak’ı Alanya deplasmanında da gördük. Albayrak “Şükürler olsun kazandık. Başkanımız Mustafa Cengiz’in talimatı ile bu maça prim vereceğiz. Uçakta açıklayacağım” dedi. Galatasaray çok ama çok mutlu. Galatasaray zaferden zafere koşuyor. Haftanın kralı aslan. Beşiktaş bu hafta bay takımdı. Fenerbahçe kötü bir oyun oynadı. Göztepe Kadıköy’de yıldızlar kulübünü Halil’in golü ile yenmesinin Fenerbahçe’nin büyük yara aldığı maçın analizi yarın.