Ömür gelip geçiyor. Yalancı dünyanın nimetleri güzel. Mutluluğa dair ne varsa hepsini yaşamak gerekiyor. Yaşam kısa metrajlı film gibi. Nasıl geçtiğini değerlendirmek bile zor.

1949 yılında Menemen Ulucak şimdiki Ulukent’te dünyaya gelen bendeniz, 11 Ocak’ta olan doğum günümü de Yazı İşleri Müdürü Esra Kale’nin ısrarları ile pasta kesip mumları üfleyerek kutladım.

Dün gazetem Olay’da, Genel Yayın Müdürü Ertan Korkmaz, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Filizkan, mesai arkadaşlarım Burhan Akdemir, Mahmut Aslan, Pelin Uğurlu ve Tülin Çay da doğum günü kutlamasında benimle beraberdi. Aydın Benlişen ve oğlum Gökhan ile İzmir Kordon’da Deniz Restoran’da hafta sonu bir kutlama yapmıştık.

Mevlüt Aktan’ın patronluğunda; Ertan Korkmaz ve Esra Kale’nin yönetimindeki Manisa Olay Gazetesi, sosyal etkinliklere büyük önem veriyor. Çalışanların doğum günlerini unutmuyorlar.

Yukarıda Allah var! Ben kendim için doğum günü kutlaması hiç düzenlemedim. Benim için doğum gününde pasta kesme işi Olay Gazetesinde başladı.

Pazar günü gazetede Esra Kale elimi öperek, “Başkan doğum günün kutlu olsun. Yarın birlikte pasta keseceğiz” dedi. Esra Kale’ye “Etme, eyleme bu yaşta, yaş günü kutlaması sözle yeterli. Pasta kesmeyi boş ver” dediysem de dinletemedim. Esra Kale “Doğum günü her yaşta kutlanır” dedi.

Dün Ali Filizkan ile gazeteye gittim. Zonguldak maçına giden Ertan Korkmaz’la sohbet ettik, bazı düşüncelerimi kendisine söyledim. Bu sırada Tülin Hanım düzenlemeyi yapmış. Doğum günü pastasını Olay çalışanları ile birlikte kestik. Ali Filizkan, Ertan Korkmaz ve Esra Kale birer parça pastayı bana yedirdiler.

Ali Flizkan “Başkan! Torun Ertuğrul’un evliliğini de görürsün inşallah” dedi. Temenni güzel de ömür o günleri görmeye yeter mi?

Dedim ya, pastalı doğum günlerini sevmem. Ama böyle ince düşünceler içinde olan Esra Kale ve Ertan Korkmaz ve Olay çalışanlarına çok çok teşekkür ederim.

Yaş günümü Cuma günü ilk kutlayan kızım Sinem oldu. Sonra Gökmen ve Gökhan ve eşim Nermin Hanım.

En önemli şey sağlıklı yaşam… Allah’a çok şükür sigarayı bıraktım. Şimdi sıra alkole geliyor.

İşadamı Aydın Benlişen, oğlum Gökhan’ı arayarak “Müsaitsen seni alalım. Babanla İzmir’e gideceğiz” dedi. Birlikte Kordon’a Deniz Restoran’a gittik. Güzel bir gündü. İzmirliler yılbaşı öncesi gibi evlerinde değillerdi. Deniz Restoran’ın sahibi yılların dostu Yılmaz Abinin iki oğlu Metin ve Ercan oradaydı. Bizlere balık ürünlerinden bir menü sundular. Her şey güzeldi. Buğulama balık, kırlangıç balığından yapılmıştı ve harikaydı. İşadamı Aydın Benlişen’e de yaş günümü hatırlayıp birlikte olmamızı sağladığı için teşekkür ederim.

Herhalde kaç yaşıma girdiğimi sormazsınız! Doğum tarihimi, yazının başında yazmıştım zaten.

2020 yılında daha güzel günlerin beni beklediği umuduyla kalın sağlıcakla.