Bir haftalık aranın ardından milletvekillerine hitap eden Bahçeli, konuşmasında “Terörsüz Türkiye” hedefine vurgu yaptı. Konuşmasının sonunda net mesajlar veren Bahçeli,
“Değerli arkadaşlarım; Anadolu huzura, Öcalan umuda, Ahmetler makama ve Demirtaş yuvasına kavuşana kadar kararımız nettir” ifadelerini kullandı.
Bahçeli, milli birlik ve kardeşlik duygusunu hedef alan girişimlere sert tepki göstererek,
“Millî birlik ve kardeşlik duygumuzu karartmanın ve kaskatı hâle getirmenin emelini taşıyanlar, tarihin uçurumuna yakın bir yerde durmaktadır” dedi.
Bahçeli açıklamasının devamında, "Suriye’deki malum olayları Türkiye’ye taşıyıp Kürt kardeşlerimizi provoke etmeye çalışmanın iyi niyetle bağdaşır bir tarafı asla yoktur ve olmayacaktır. Kürt kardeşlerimizle terör örgütü YPG’yi yan yana getirmek, üst üste örtüştürmek fahiş bir gafilliktir." dedi.





