CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper’in AK Parti Manisa İl Başkanı Süleyman Turgut'a yanıt verdiği açıklamasında TBMM eski başkanı AK Partili Bülent Arınç'ın oğlu AK Parti Manisa Milletvekili Ahmet Mücahit Arınç'ı kastettiği öne sürülen "Yine İl Başkanı olduğu partinin bir diğer milletvekili, çocukluğundan beri Manisa’da olmamasına rağmen babasının soyismiyle kontenjan olarak Manisa’ya yerleştirilmiştir." açıklamasına tepki AK Partili Mücahit Arınç'tan geldi. AK Partili Arınç, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Demirhan Gözaçan'ın Uşak Belediye Başkanı CHP'li Özkan Yalım bağlantılı yolsuzluk iddiaları nedeniyle gözaltına alınmasının ardından konunun muhatabı olan Büyükşehir Belediyesi'nin sessiz kalmasını, bunun yerine CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper'in sürece dahil olmasını eleştirdi.

İlgili Haber: Manisa'da Demirhan Gözaçan tartışması büyüyor!

Arınç: "Muhatap Siz Değilseniz, Bu Telaş Neden?"

Arınç açıklamasında, konunun muhatabı olmadığını öne sürdüğü CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper'e yönelik "CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper’in son açıklamaları, bir konuyu aydınlatmaktan çok, ilgisi olmadığı bir meselede neden bu kadar yüksek sesle konuştuğunu sorgulatmaktadır. Ortada bir süreç var, muhatapları belli. Ama ne hikmetse muhatap olması gereken Büyükşehir Belediyesi susarken, CHP İl Başkanı apar topar devreye girip konunun önüne geçmeye çalışıyor. Soru açık: Muhatap siz değilseniz, bu telaş neden?" açıklamasında bulundu.

Açıklamasında liyakat tartışmalarına da değinen Arınç, CHP Genel Merkezi’nin talimatlarına rağmen belediye ve il yönetimi arasındaki ilişkilere dikkat çekti.

Mücahit Arınç açıklamasında, "CHP Genel Merkezi’nin açık talimatına rağmen, belediyede görev alan bir ismi il yönetimiyle iç içe tutan bir anlayış bugün kalkıp liyakat tartışması açmaktadır. Sayın Özalper’in kurduğu liyakat ölçüsü de ortada: diploma, mesleki tecrübe ve siyasi geçmiş. O halde aynı ölçüyle konuşalım: Ben siyaset bilimi mezunuyum. Mesleki olarak enerji alanında Venezuela’dan Irak’a, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Libya’ya kadar farklı coğrafyalarda sadece devletimiz için çalışarak bir kariyer inşa ettim. Siyasi olarak da doğduğum günden bu yana siyasetin içinde büyümüş, her görevi sorgulayarak kabul etmiş biriyim. Yani sizin ortaya koyduğunuz üç kriterin de her birine sahibim. Buna rağmen dönüp şahsımı hedef almanız, meselenin liyakat değil, tamamen siyasi refleks olduğunu açıkça göstermektedir. Siz ise daha Yunusemre Belediye Meclis üyeliğini döneminiz dolmadan bırakmış bir geçmişle bugün başkalarına liyakat sorgulaması yapıyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Mücahit Arınç: “Manisalılığımı Sorgulamak Kimsenin Haddine Değildir”

İlksen Özalper’in kendisine yönelik açıklamalarının gerçekleşlerle örtüşmediğini ifade eden Arınç, “Kontenjan ifadesi üzerinden şahsımı tartışmaya açma çabanız da gerçeklerle örtüşmemektedir. Ben partimin seçilen son sırasında, sahada gece gündüz demeden, dağ ova köy kasaba demeden çalışarak seçildim. Doğduğum Manisa’ma olan sevgimi de Manisalılığımı da sorgulamak kimsenin haddine değildir. Buna sokaktaki hemşehrilerimiz şahittir. Kontenjan arıyorsanız, seçim öncesi yaptığınız pazarlıklar sonucu resmi olarak DEVA Partisi’ne verdiğiniz kontenjandan seçilen ve sonra dönüp bağrınıza basmak zorunda kaldığınız, Manisa merkezde bıraksanız yolunu bulamayacak vekile bakın. Muhatabı olmadığım bir konuya beni dahil etme çabanızın farkındayım. Bunun popülerlik ya da cephe genişletme amacı taşıdığını da görüyorum. Ancak ben sadece kendimden ve yaptıklarımdan sorumluyum. Başkasının doğrusu da yanlışı da beni ilgilendirmez. Bildiğim doğru neyse onun peşinden giderim. Haksızlık kimden gelirse gelsin karşısında dururum. Bunun birçok örneğine siz de kamuoyu da şahittir. Sizden de aynı duruşu beklerim.” şeklinde konuştu.

İlksen Özalper'e Özgür Özel Eleştirisi

AK Partili Arınç, CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper’in Manisalı Genel Başkan Özgür Özel’in gölgesine sığınarak siyaset yaptığını öne sürerek, “Her sıkıştığınızda aynı yöntem… Konudan kaç, başka başlığa gir, sertleş… Ama bu kez konu sizin yönlendireceğiniz bir konu değil. Manisa kamuoyu çok iyi biliyor ki; görevi olmadığı halde bir kamu kurumunda kendine oda edinip, gariban işçinin işten çıkarılmasına, yerine kimlerin alınacağına karar verme cüretini gösteren bir yapıdan söz ediyoruz.

Ayrıca yine Manisa kamuoyunun bildiği bir başka gerçek de şudur: Geçmişte evrakta sahtecilik suçundan hüküm giymiş, hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilmiş ve 1 yıl 8 ay ceza almış bir isimden bahsediyoruz. Bugün kamuoyuna yalnızca “danışman” olarak yansıtılan bu kişinin, aynı zamanda Manulaş yönetim kurulunda da yer alarak çift maaşlı bir yapı içerisinde bulunduğu da ortadadır. Bugün siz o yapının yanında duruyorsunuz. Sonra da çıkıp liyakat anlatıyorsunuz.” dedi.

“Bülent Arınç Üzerinden Siyaset Yapmaya Kalkmayın”

AK Partili Mücahit Arınç açıklamasının son kısmında ise Bülent Arınç üzerinden siyasi tartışma yaratmanın vefasızlık olduğunu öne sürerek açıklamasını sonlandırdı. Arınç son olarak şöyle konuştu:

“Konuyu dağıtmak için Sayın Bülent Arınç üzerinden göndermeler yapmanız ise ayrı bir çelişkidir. Karşı karşıya geldiğinizde devlet adamlığından ve Manisa’ya yaptığı hizmetlerden övgüyle bahsettiğiniz bir isme… Bugün dönüp, evladı üzerinden “adam kayırma” isnadı yapmak hangi ahlakın göstergesidir? Bu düpedüz bir çifte standarttır. Ve şunu açıkça ifade ediyorum: Bundan sonra sizinle karşı karşıya geldiğim her ortamda bu ayıbınızı yüzünüze söylemekten geri durmayacağım. Siyaset hırsınız öyle bir noktaya gelmiş ki; daha toprağa vereli bir yıl olmamış merhum Ferdi Zeyrek’in eşi ve ailesi üzerinden dahi rahatsızlık ürettiğiniz herkesin malumu. Bu şehir bunu görüyor. Aynaya bakmadan konuşuyorsunuz. Şimdiden yarının siyasi planlarını yaparak bugünü o hesaplara göre şekillendirmeye çalışıyorsunuz. Ama unutmayın: Plan yapanların en hayırlısı Allah’tır. Siz hesap yaparsınız, millet görür. Siz kurgular kurarsınız, hakikat bir gün ortaya çıkar.”

Muhabir: ÖZKAN ÇELİK