Dün yağmurlu bir gündü. Şehzadeler Belediyesine giderken CHP İl Binasının önünden geçerken bir baktım Pazar günü yapılacak CHP İl Kongresinde aday olan mevcut il başkanı Semih Balaban ile rakibi Gülşah Durbay’ın yan yana afişlerini gördüm. Afişlerde bir tek çizik bile yoktu. İmrendim. Manisa CHP İl Kongresi Türkiye’deki diğer kongrelere örnek olacak nitelikte” diye kendi kendime mırıldandım.

CHP’de parti içi demokrasinin işlediği bir kongre olacak. Pazar günü CHP il kongresi CHP İl Binası önündeki iki adayın afişlerini fotoğraflamam lazım. Her zaman bu konuda bana yardımlarını esirgemeyen Çapala Mehmet CHP Şehzadeler Meclis Üyesi Mehmet Ardıç’ı aradım. Kendisi Malta’da bir yakının cenaze törenindeymiş. Bunun üzerine bir süre Söğüaltı kahvesinde kendisini bekledim. İsteğimi kendisine ilettim. “Memnuniyetle” dedi. Çileyen yağmur altında CHP İl Binasının önüne Mehmet Ardıç ile gittim. Bu sırada partide kongre öncesi yoğunluk vardı. Gelen giden arasında CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca’yı gördüm. Herkes Pazar günü yapılacak kongreye kilitlenmiş. İstanbul Ankara ve İzmir’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun arzusu üzerine il kongrelerinde tek adaylarla seçimlere gidilmiş. Bu da CHP’de parti içi dalgalanmalara neden olmuştu.

CHP İl Başkanı ve kongrede tekrar il başkanlığına aday olan baba dostu Semih Balaban’ın her konuda parti içi demokrasinin işletilmesinden yana tavır takındığını da biliyorum. Rakibi Gülşah Durbay’ın adaylık açıklamasına da katılıp rakibine başarılar dilediğini de biliyorum. Bana göre bütün siyasi partiler parti içi demokrasiyi artık işletmeliler. Ancak bunu görebileceğimi sanmıyorum.

Pazar günü CHP İl Kongresi Yunusemre Millet Çarsısındaki salonda yapılacak. Bu kongrede 600 il delegesinin yanı sıra 49 da doğal delege oy kullanacak.

Gülşah Durbay CHP’de iki dönem il gençlik kolları başkanlık görevini yürütürken il başkanlığına talip oldu. Gülşah Durbay, benim tanıdığım Koldereli Hasan Yücel’in yeğeniymiş. Siyasette genç yaşta il başkanlığı görevine talip olması da büyük cesaret. Semih Balaban ile Gülşah Durbay Pazar günü il başkanlığı koltuğu için CHP’nin 649 delegesinin oyuna talip olacaklar. CHP Manisa’da parti içi demokrasinin güzel bir örneğini sunduğunu kongrede göreceğiz.

Ben Çapala Mehmet ile CHP İl Binası önünde adayların fotoğrafları önünde resimlerimizi çektirdik. Birlikte gazeteye geldik. Kendisine teşekkür eder, adaylara başarılar dilerim.