Süper Ligin zirvesinde KARTAL KANATLARINI ÇIRPA ÇIRPA ŞAMPİYONLUĞA KOŞUYOR. Lamı cimi yok. Beşiktaş rakiplerinin ikramını afiyetle yiyor. Galatasaray Karagümrük’e takılırken Sergen Yalçın’ın ekibi Beşiktaş, Erzurum engelini de aştı zirve yürüyüşünü sürdürdü. Futbol oynamaya müsait olmayan zeminde kalecilerin başrolü oynadığı maçı Beşiktaş 4-2 kazandı ama Cenk Tosun’u sezon sonuna kadar kaybetti. Geçmiş olsun Cenk Tosun diyorum. Olan Milli Takıma oldu. Sergen Yalçın’ın maç sonrası ifadesine göre Tosun’un uzun bir süre sahalardan uzak kalacağı anlaşıldı. İstanbul’da hastanede kontrol altında tutulan milli golcünün durumu da bugün yarın belli olacak. Spor camiası Cenk Tosun’un sakatlığına üzülüyor.

KALECİLERİN HATALI GOLLERİ

İlk yarısı gol düellosu şeklinde geçen Erzurum maçında iki takımın kalesinde dört gol vardı. Erzurum kalecisi Jakub Szumski ve Beşiktaş kalecisi Ersin Destanoğlu iki hatalı gol yediler. Beşiktaş’ın 20 yaşındaki kalecisi Ersin’i yediği golden sonra arkadaşları teselli etti. “Sıkma canını Ersin olur böyle şeyler. Dünyanın en iyi kalecisi de hatalı goller yiyor. Maçı kazanacağız” dediler. Lider olmak Beşiktaş’ı rahatlatacağına tedirgin olmaya sevk etmiş. Erzurum karşısında 10 dakikada Larin ve 26 dakikada Oğuzhan ile iki gol atıp kalesinde iki gol yemesi Beşiktaş adına iyi bir görüntü vermiyordu.

GHEZZAL’IN HARİKA GOLÜ

İkinci yarıda Beşiktaş’ın ne yapacağını, Erzurum engelini aşıp aşmayacağını düşünürken Sergen Yalçın takımda iki değişiklik yaptı. Ardından kötü zeminde GHEZZAL sahneye 66. dakikada çıktı. Aldı meşin yuvarlağı ayağına Erzurum defansından önüne gelene çalımını attı ve kafasını kaldırıp kaleye baktıktan sonra müthiş vurdu. Meşin yuvarlak Erzurumspor kalesinin köşesinden filelere yapıştı. İşte bu gol Beşiktaş’ın Erzurum engelini aşmasının işaretiydi. Gökhan Töre 86 dakikada durumu 4-2 yapınca Beşiktaş Erzurum’dan kayıpsız dönüyordu. Tebrikler Beşiktaş.

HAKEM ALİ PALABIYIK, GALATASARAY’IN DÜNYASINI KARARTTI

Galatasaray’ı tribünlerden yönetmeye çalışan Fatih Terim ile kötü. Hatay’daki halini belki bay takım olarak geçiren aslanın zinde haliyle Karagümrük karşısında biraz olsun kendine gelip kükreyeceğini sayın bakanım Sümer Oral, bendeniz ve oğlum Gökhan Galatasaraylılık ruhundan dolayı bekliyorduk. Bir aydır Ankara’da yaşayan Sümer Oral ile Göztepe’nin Hatay galibiyetinden sonra Cumartesi günü Galatasaray Karagümrük maçı öncesi konuşurken “Bu Göztepe’yi bile yenemeyiz” diyordu ama akşamki maçı seyredeceğini söylüyordu ve Salı günü Bodrum’a döneceğini ifade edince kendisine “Bu ne tesadüf Yavuz Donat da İstanbul’dan aynı gün dönüyor” dedim ve evden dışarı çıkıp Söğütaltı Kahvesine çıktım. Çapala Mehmet orada iken sohbete başladım. Avukat Zülfikar Gürcan ve İYİ Parti İl Başkanı Hasan Eryılmaz geldi. Sonra benim dostum Mehmet Kayalı’nın torunu İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan geldi. Galatasaray maçının başlamasına az bir zaman kalana kadar ülke siyaseti üzerine sohbet ettik. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in siyaset sahnesinde dikkatleri üzerine çektiğini son emekli amirallerin bildirisine takındığı tavrından dolayı da merkez sağın bir kısmının gözüne girdiği görüşünde birleştik. Hasan Eryılmaz ve Tufan Akan birlikte yanımdan ayrıldılar. Çapala Mehmet Söğütaltı Kahvesinde kaldı. Bendeniz eve gelip televizyonun başına geçip Galatasaray-Karagümrük maçını izlemeye başladım. Haftalardır kötü oynayıp yenilen, puanlar kaybederek şampiyonluk yarışında darbe üzerine darbe alan Galatasaray’da maçın başında bir kıpırdanma ve mücadele gücü ile Karagümrük ile mücadele edebilecek halini görür gibi oldum. Ancak futbolcular gibi ben de ilk 20 dakikada maçın hakemi Ali Palabıyık ve VAR’daki Suat Aslanboğa’nın Galatasaray’ın bu maçı kazanmasına izin vermeyeceklerini anladım. Kibar ve içten pazarlıklı görüntüsü ile Ali Palabıyık sahada verdiği kararlarla aslanın kimyasını bozdu. Maç mı seyrettim? Hayır. Sayın bakanım Sümer Oral ile oğlum Gökhan’a telefonda cevap vermeye çalıştım. Ali Palabıyık’ın yaptıkları ile ilgili Sümer abiye ve oğlum Gökhan’a “Yapacak bir şey yok hakem Galatasaray’a yapılan faulleri görmüyor. Sahada rezaletin her türlüsünü görüyorum. Sakin olun Galatasaray Karagümrük karşısında bir puanı bile zor alır hale getirdiler. Sahada Ali Palabıyık VAR’da Suat Aslanboğa”

Sağlığına kavuşup kalemine sarılan Levent Tüzemen Pazar günkü yazısında “Palabıyık şıracı Aslanboğa bozacı”, Ömer Üründül “Felaket bir hakem”, Ahmet Çakar “Çifte standardın babası yaptın Ali” diye başlıklı yazıları ile Galatasaray Karagümrük maçında yaşanan hakem rezaletini köşelerine spor kamuoyuna duyurmaya çalıştılar. Beğeni ile programını ve yazılarını okuduğum Erman Toroğlu’nun Serdar Tatlı başkanlığındaki Merkez Hakem Kurulunu kollamasına itirazım olmaz. Merkez Hakem Kurulunu desteklerken Galatasaray-Karagümrük maçının hakemi Ali Palabıyık’ın yaptıklarını es geçmeni Erman Hocam içime sindiremedim. Galatasaray’ın kötü olması maçın hakeminin de kötü olmasına ses çıkaramamak Beşiktaşlı ruhunun kabarmasından mı geldi bilmiyorum. Kusura bakma seni kınıyorum. Ben senden çifte standartlı yorumları bugüne kadar görmediğim için Erman Hocam seni keyifle maç bitince izlemeye başlıyordum. Bundan sonra daha dikkatli izleyip Erman Toroğlu’nun kitabın ortasından konuşup konuşmadığını yazıp yazmadığına bakacağım.  Demişsin ki “Geçen hafta bay şimdi bay bay” yani Galatasaray şampiyonluktan koptuğunu ima ediyorsun. Doğru tarafı var ama aslan kendine gelecek. İş işten geçtikten sonrasını bilmem. Ömer Bayram’ın “Şampiyonluğa inanıyoruz. Pes etmeyeceğiz” sözüne inanasım gelmiyor. Nasıl gelsin? Beşiktaş doludizgin şampiyonluğa koşuyor. Erzurum gibi zorlu deplasmanı kazasız atlattı. Diyeceksiniz ki Gençlerbirliği’ni yenen kurtuluş meşalelerini yakmaya hazırlanan Ankaragücü gelecek bu hafta Beşiktaş’a. Maçın zor geçeceğini söyleyebilirsiniz. Galatasaray’ın Fener’in ne yapacağı belli değil mi? Beşiktaş avantajlı bir şekilde zirvede oturuyor. Yarın Fenerbahçe.