Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi yaptığı TOKİ projeleri ile Manisalıların yüzünü güldürmüştü. Manisa’nın konut sorununa neşter vuran 5 bin 500 konutluk Akgedik Toplu Konut Projesi’nin 2. etabında fiyatlar açıklandı. Fiyatlar açıklanmıştı açıklanmasına ama vatandaşın cebine yakan cinstendi. Manisalılar şikayetlerini geçtiğimiz salı günü Başkan Mehmet Çerçi’ye iletti. Görüşmede Belediye Başkan Yardımcıları Dilşat Ulaş ve Musa Dirik ile Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürü Hakan Yılmazbaş da hazır bulundu. Vatandaşların taleplerini tek tek dinlemiş Başkan Çerçi. Dünde hiç ara vermeden ekibi ile birlikte gitmiş Ankara’ya. AK Parti Manisa Milletvekilli Tamer Akkal ile birlikte TOKi Başkan Yardımcısı Hakan Akbulut ile görüşmüşler. Yaşanan mağduriyeti dile getirmiş. Ben Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’yi bu duyarlılığından dolayı kutlarım. Siyasette vatandaşın sesine kulak vermek çok önemli. Bu olayda Başkan Çerçi herkese örnek olacak bir davranış sergilemiş. Siyasetin hareketli ve hararetli olduğu bu günlerde bu tür davranışları görmek insanın hoşuna gidiyor. TOKİ ile birçok Manisalı ev sahibi oldu. Projede ki aksaklıkları diyalogla çözüme ulaştırmak önemli bir adım. İnşallah yaşanan sorun çözülür ve TOKİ’den konut sahibi olan vatandaşlarımızın yüzleri gülmeye devam eder.

ORTAKÖY DE FARK YARATTI

Öte yandan Yunusemre Belediyesi’nden bahsetmişken Ortaköy’e de değinmek lazım. Yuntdağ Ortaköy’de Yunusemre Belediyesi’nin yapmış olduğu tesisler özellikle yaz aylarında vatandaşların akınına uğruyor. İzmir Çiçekliköy’e bir alternatif olacak güzellikle. Göleti, yeşil alanı ve ahşap mimarisi ile Manisalılar için uğrak bir nokta oldu. Ben bu yıl düzenlenen yağlı güreşlere gitmiştim. Alanı ve etrafı görünce beğenmiştim. Güzel bir proje olmuş. Bu tip yerler Manisalılara nefes aldırıyor. Bu açıdan da Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’yi ve ekibini kutlamak lazım.

KARNINDAN KONUŞMAMAK LAZIM

Geçtiğimiz günlerde köşe yazımda Salih Hızlı’nın AK Parti İl Başkanlığına yakışacağını belirtmiştim. Ben Salih Hızlı’yı severim. Seçim kaybetmiş olabilir ama duruşu ve insanı yönü ile her zaman vatandaşın gönlüne dokunan bir isimdir. Benimde dost olarak gördüğüm bir insandır. Kendisi gibi ekibi de öyledir. Örneğin Ömer İşçi pırlanta gibi bir insandır. Ben Salih Hızlı ismini duyunca garipsemedim ve düşüncelerimi köşeme yansıttım. Ama ben köşe yazımı yazdıktan sonra birçok tepki aldım. Bu tepkilerden olumlu olan da vardı olumsuz olanda. Ben dostlarıma ‘Bir tespit yaptım siz de tespitinizi yapın’ dedim. Bana göre AK Parti Manisa’da ki en büyük sorun herkes karnından konuşuyor. Benim yazıma tepki koyanlara da buradan şunu söylüyorum herkes konuşuyor ama Salih Hızlı’nın yönetimine girmek içinde birbirleri ile yarışıyorlar. Dün birlikte yürüyenler menfaatleri ters düşünce hemen arkadan konuşmaya başlıyorlar. Böyle siyaset mi olur? Hani nerede kaldı dava? Herkes biz dava adamıyız diyordu ne oldu? Bu tabloyu görünce şaşırmamak elde değil. Siyasetin Akhisarlısı, Demircilisi, Turgutlulusu olmaz. Dün Salih Hızlı’nın ismi AK Parti İl Başkanı olarak resmen açıklandı. Benim Salih başkana tavsiyem güçlü bir yönetim ile Manisa’yı kucaklamasıdır. Karnından konuşan değil sokaktan haberi olan bir yönetim ile Manisa’ya merhaba demelidir.